ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο ΠΑΟΚ είναι Κυπελλούχος Ελλάδας!


Μετά τα επεισόδια και τις εντάσεις που υπήρξαν εντός και εκτός ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 0-2 την ΑΕΚ, κάνοντας το back to back και κατακτώντας το 6ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του! Οι άνθρωποι που χάρισαν πανάξια το τρόπαιο στον ΠΑΟΚ, ήταν οι Βιεϊρίνια και Πέλκας.

Το ματς:

Όπως ο καθένας θα μπορούσε να φανταστεί, ο τελικός ξεκίνησε με πολλές και δυνατές μονομαχίες από τους δύο «δικεφάλους».

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 20 ΛΕΠΤΑ
Ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και απείλησε με το σουτ του Μαουρίσιο (8') να φεύγει λίγο άουτ. Η ΑΕΚ είχες τις δικές τις στιγμές αλλά τα σουτ των Λιβάγια (10') και Αραούχο (11') ήταν πολύ άστοχα. Λίγα λεπτά μετά, οι Θεσσαλονικείς δημιούργησαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες τους, με τον Μπίσεσβαρ όμως (16' και 18') να αστοχεί στις προσπάθειες του.

ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ Ο ΜΠΑΡΚΑΣ
Στο 23', ο Μπακάκης ανέτρεψε τον Μπίσεσβαρ εντός περιοχής και ο Μπορμπαλάν έδωσε σωστά το πέναλτι. Ο Πρίγιοβιτς εκτέλεσε, αλλά ο Μπάρκας έκανε εκπληκτική απόκρουση και διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΜΠΑΡΚΑΣ, ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο στο ματς και αφού απείλησε με το μακρινό σουτ του Πέλκα (31'), έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 35ο λεπτό του αγώνα. Ο Κάμπος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, αλλά ο Μπάρκας τον νίκησε σε τετ α τετ. Η ΑΕΚ είχε ένα απελπιστικά άστοχο φάουλ με τον Μπακασέτα (45+1').

Οι δύο φιναλίστ πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0, που βάσει αγωνιστικής εικόνας αδικούσε τους «ασπρόμαυρους».

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ-ΠΕΛΚΑ
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με... παιδικό λάθος του Χουλτ που έδωσε ασίστ στον Πρίγιοβιτς, ο Σέρβος όμως «κρέμασε» τραγικά τον Μπάρκα που απέκρουσε στο 50'. Για τον «δικέφαλο του βορρά», ο Πέλκας σούταρε από καλή θέση, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 61'.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΟΚ
Ο Βιεϊρίνια άνοιξε το σκορ του τελικού για τον ΠΑΟΚ με τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 65', νικώντας τον Μπάρκα και κάνοντας το 0-1 για την ομάδα του, με τους οπαδούς να το πανηγυρίζουν έξαλλα!




ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΕΚ
Οι δύο αλλαγές της Ένωσης συνεργάστηκαν, όμως ο Γιακουμάκης (76') έκανε κακή προσπάθεια με το κεφάλι, μετά από σέντρα του Γκάλο και η μπάλα έφυγε άουτ.

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ 10 ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ 
Ο Μαουρίσιο έκανε σκληρό φάουλ στον Αραούχο και είδε απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Ισπανό διαιτητή. Ωστόσο, λίγο αργότερα είχαμε «μίνι» σύρραξη μεταξύ των παικτών, με τον Βράνιες της ΑΕΚ να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται εξίσου.

ΕΧΑΣΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ... ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
Η ΑΕΚ απείλησε με τον Αραούχο (83'), αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ το χαμηλό σουτ του Αργεντινού. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον Σάκχοβ (84') να μην νικάει τον Μπάρκα, αλλά ούτε και τον Πρίγιοβιτς να τελειώνει σωστά την φάση. Η ομάδα της ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, όταν ο Αραούχο (89') από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πασχαλάκη.

Στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΟΚ πέτυχε κι άλλο γκολ με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Πέλκα στο 90+2'. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα από κάθετη πάσα του Πρίγιοβιτς και από κοντά έκανε το 0-2, ξεσπώντας σε έντονους πανηγυρισμούς με τους οπαδούς της ομάδας του!



Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος εκτός από την αποβολή του Βαρέλα στο 90+4' και ο ΠΑΟΚ έγινε Κυπελλούχος Ελλάδας για την σεζόν 2017-18, διατηρώντας έτσι τα σκήπτρα του!



ΑΕΚ: Μανόλο Χιμένεθ (4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (Γκάλο 53'), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (Χριστοδουλόπουλος 67'), Μπακασέτας (Γιακουμάκης 73'), Αραούχο, Λιβάγια


ΠΑΟΚ: Ραζβάν Λουτσέσκου (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (Μαλεζάς 82'), Κάνιας, Μαουρίσιο, Κάμπος (Μακ 51'), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (Σάκχοφ 75'), Πρίγιοβιτς


Στον πάγκο της ΑΕΚ: Τσιντώντας, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Γιαννούτσος, Χριστοδουλόπουλος, Γιούσης, Γιακουμάκης

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Σιαμπάνης, Μαλεζάς, Μακ, Σάκχοβ, Ελ Καντουρί, Λημνιός, Κουλούρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code