ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Βλαχοδήμος:«Ο Πανόπουλος μου είπε ότι αν δεν πάω στον Ολυμπιακό θα με τελειώσει!»

Συνέντευξη παραχώρησε σε ελληνικό αθλητικό site ο Βλαχοδήμος , ο οποίος είπε πολλά που θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα.
Αποκορύφωμα η στιγμή που αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο πήγε στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά:

Πως αισθάνθηκες όταν έφυγες από τον Παναθηναϊκό;

«Στενοχωρήθηκα πολύ όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό. Τα αποδυτήρια, όλα ήταν τέλεια. Το κλίμα παρά́ τις τόσες δυσκολίες στο οικονομικό ήταν φανταστικό. Το πως ήμασταν με τα παιδιά, με τους φροντιστές και το σταφ δεν είχε καμία σχέση. Είχαμε πραγματικά δημιουργήσει μία εξαιρετική ατμόσφαιρα ανάμεσά μας».

Είχε παίξει ρόλο η παρουσία του Μαρίνου σε αυτό;

«Όχι μόνο. Και με τον Στραματσόνι είχαμε πολύ καλό κλίμα ανάμεσά μας».

Αυτό το έζησες από την πρώτη στιγμή που ήρθες στον Παναθηναϊκό;

«Ναι».

Πως ήταν η πρώτη αίσθηση όταν έμαθες ότι σε θέλει ο Παναθηναϊκός με δεδομένο ότι είχες περάσει και από τον Ολυμπιακό;

«Ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό υπήρχε και πολύ πιο πριν. Στην οικογένεια μου είναι και αρκετοί Παναθηναϊκοί. Κατέληξα στον Ολυμπιακό τότε διότι με πίεσαν πολύ από την Ξάνθη. Χάρηκα πάρα πολύ όταν έγινε η μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό γιατί ήταν κάτι που πραγματικά ήθελα».

Πως ήταν το πρώτο σου διάστημα στην ομάδα;

«Ξεκίνησα πολύ καλά με τον Στραματσόνι. Έβαλα γκολ στην πρεμιέρα μου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, είχα δύο ασίστ με τον ΠΑΟΚ αμέσως μετά όμως μετά σιγά σιγά άρχισε να μην με υπολογίζει».

Αν και ήρθες με τον Στραματσόνι στην θέση του προπονητή, φαινόταν να μην υπολογίζει πολύ όχι μόνο εσένα αλλά όλους τους Έλληνες;

«Ναι μεν ήρθα επί εποχής Στραματσόνι, αλλά η μεταγραφή είχε δουλευτεί από πριν. Στην πορεία δεν υπολόγιζε τους Έλληνες καθόλου, δεν μας μιλούσε καν. Είχε φέρει πολλούς δικούς του παίκτες και από κάποια στιγμή και μετά φάνηκε να υποστηρίζει μόνο αυτούς».

Πως θα τον χαρακτήριζες ως προπονητή;

«Πολύ έξυπνος άνθρωπος και αυτό φαινόταν από όλα. Από τον τρόπο που μιλούσε ως την κάθε του κίνηση. Η προπόνησή του εμένα μου άρεσε. Δεν ήξερε όμως να διαχειριστεί όλους τους παίκτες του ρόστερ. Ήξερε να διαβάζει καλά το ματς πριν αρχίσει, αλλά το έχανε στην εξέλιξή του. Έκανε κάποιες αλλαγές που κανείς δεν καταλάβαινε».

Ως άνθρωπο πως τον θυμάσαι;

«Ουσιαστικά δεν μπορώ να τον κρίνω προσωπικά, μιας και οι επαφές μας ήταν μόνο στο γήπεδο».

Θυμάσαι πως λίγο πριν το ματς της Τούμπας για τα πλέι οφ βρέθηκε πολύ κοντά στο να αποχωρήσει;

«Παρακαλούσα και εγώ και η μισή ομάδα να φύγει. Αν κρίνουμε με βάση το τι ακολούθησε ίσως να ήταν καλύτερο για τον Παναθηναϊκό να είχε αποχωρήσει από τότε. Ενδεχομένως να μην έφτανε ποτέ η ομάδα στην σημερινή κατάσταση».

Τι θυμάσαι από εκείνη την προετοιμασία με τον Στραματσόνι;

«Συγκριτικά με άλλες προετοιμασίες στην καριέρα μου ήταν πολύ χαλαρή. Όταν ξεκίνησαν τα ματς ήμασταν λιώμα. Από́ άποψη αντοχής πολύ́ χάλιά. Μόνο την τακτική κοιτούσε».

Πως βίωσες το κλίμα στην ομάδα λίγο πριν αποχωρήσει;

«Με τα πολλά αρνητικά αποτελέσματα λογικά το κλίμα ήταν πολύ κακό. Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό πολλοί ένιωθαν αβέβαιοι και δυσαρεστημένοι. Τότε υπήρχαν παράπονα ακόμα και από τους δικούς του παίκτες. Μας έλεγε συνέχεια να κοιτάμε εμάς αλλά κατά βάθος κοιτούσε μόνο τον εαυτό του».

Σας έβγαζε και εσάς αυτή την σιγουριά που έβγαζε προς τα έξω;

«Ό,τι έλεγε καταλάβαινες ότι το εννοεί, ότι το θέλει».

Όταν ήρθε ο Μαρίνος Ουζουνίδης τι έκανε για να αναστρέψει την κατάσταση;

«Εξ’ αρχής προσπάθησε να ενθαρρύνει την ομάδα και να δουλέψει τις αντοχές και παράλληλα υπολόγισε και το υπόλοιπο ρόστερ. Μετά τις πρώτες του ομιλίες, θυμάμαι πως όλη η ομάδα ήταν τρομαγμένη. Οι παίκτες που δεν τον ήξεραν ήταν πολύ φοβισμένοι με όσα είχε πει».

Πιστέψατε οι Έλληνες παίκτες πως μαζί του θα έχετε την ευκαιρία σας και πάλι;

«Όταν έρχεται ένας νέος προπονητής πάντα αλλάζουν τα πράγματα και υπάρχουν καινούργιες προοπτικές για όλους. Εγώ το πίστεψα πολύ και σιγά - σιγά άρχισα να παίρνω παιχνίδια. Αργότερα η ομάδα είχε βρει μια καλή ισορροπία που δυστυχώς για μένα είχε ως αποτέλεσμα να λιγοστέψει ο χρόνος συμμέτοχης. Αυτό με έχει στενοχωρήσει πάρα πολύ από τον Μαρίνο».

Σου έχει αφήσει, δηλαδή, παράπονο ο Ουζουνίδης;

«Τον κόουτς τον ήξερα από το πέρασμα μας στην Ξάνθη, είχαμε και μετά επαφές. Βεβαίως και δεν επιζήτησα και ποτέ δεν θα επιζητούσα κάποια χάρη. Προσωπικά όμως ήλπιζα σε αυτή την περίπτωση πως θα έχω από εκείνον περισσότερη στήριξη».

Σου εξήγησε ποτέ το γιατί;

«Αγωνιστικά η ομάδα είχε ρολάρει. Τα πήγαινε πολύ καλά. Ουσιαστικά όλοι θέλουν να παίζουν. Και ουσιαστικά αυτή ήταν και η εξήγησή του όταν είχα πάει στο γραφείο του και τον είχα ρωτήσει».

Θυμάσαι εκείνο το ματς στην Τούμπα που είχατε μπει στην ενδεκάδα όλοι οι παίκτες που δεν παίρνατε πολύ χρόνο συμμετοχής;

«Σαν να μας έριξε με τα λιοντάρια στην αρένα. Πριν από εκείνο το ματς όσοι μπήκαμε να παίξουμε, λέγαμε πως θα φάμε πέντε. Ήταν άδικο τόσα παιδιά χωρίς ρυθμό να παίξουμε κόντρα σε έναν αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Με αυτό το παιχνίδι ήταν σαν να ήθελε να δείξει σε μερικούς ότι δεν μπορούν».

Η περσινή σεζόν τι αίσθηση σου άφησε και τι πιστεύεις πως έφταιξε που τελικά δεν πήγε καλά;

«Το ρόστερ ήταν πολύ καλό. Από εκεί και πέρα θεωρώ δεδομένο ότι εάν είχαμε τον Μαρίνο από την αρχή και την διοίκηση στο πλευρό μας τα πράγματα θα ήταν και καλύτερα. Η διοίκηση δεν ήταν ποτέ πίσω από την ομάδα, πηγαίναμε στα ματς με τον σταυρό στο χέρι. Και πάλι όμως η ομάδα αποκλείστηκε στον ημιτελικό του κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ, με τον τρόπο που αποκλείστηκε, και στα πλέι οφ πήρε την 2η θέση, κι ας είχε και αφαίρεση βαθμών για την υπόθεση με τον Ίβιτς».

Πως βιώνατε αυτή την έλλειψη προστασίας από την διοίκηση;

«Φυσικά και είναι δύσκολο και να μην πληρώνεσαι και να νιώθεις αδικημένος στο γήπεδο. Δεν ερχόταν κάποιος από την διοίκηση να μας μιλήσει. Έρχονταν μόνο για να μας πούνε ότι θα πληρωθούμε για παράδειγμα σε δύο μήνες. Δεν ήρθε ποτέ κανείς να κάνει κάτι να μας ταρακουνήσει, να πει κάτι να μας φοβίσει για να αλλάξει την κατάσταση. Ό,τι καταφέραμε στο τέλος ήταν επειδή ήμασταν εμείς, ο προπονητής, το σταφ στο Κορωπί και 2-3 άτομα κοντά στην ομάδα όπως ο Δημήτρης Σαραβάκος κι ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου. Δεν υπήρχε κανείς άλλος δίπλα μας».

Πόσο εύκολο είναι για έναν παίκτη να παίζει χωρίς να πληρώνεται;

«Γενικά εξαρτάται πάντα από το άτομο. Εμείς οι Έλληνες κάναμε περισσότερη υπομονή αλλά κάποια στιγμή ξέφυγε η κατάσταση. Πάνω από όλα θέλεις να παίζεις όμως λογικό είναι να έρχεται η στιγμή που θέλεις να ανταμείβεσαι για την προσπάθεια και την δουλειά σου. Σταματάς να έχεις κίνητρο από ένα σημείο και έπειτα».

Ο Οδυσσέας πως σου έχει περιγράψει την φετινή κατάσταση;

«Σαν κλίμα λέει πως είναι καλύτερα ακόμα και από πέρσι. Από εκεί και πέρα όμως ακόμη πιο χάλια στο θέμα των πληρωμών και στην επικοινωνία με την διοίκηση».

Πως ήταν να παίξεις στην ίδια ομάδα με τον αδερφό σου;

«Τρομερό, πραγματικά το καλύτερο πράγμα».

Ο Μαρίνος σου είπε το καλοκαίρι πως δεν θα συνεχίσεις;

«Δεν μου είπαν ποτέ πως δεν θα συνεχίσω. Ήταν η Νιμ που με ήθελε πάρα πολύ από πριν ακόμη έρθω στον Παναθηναϊκό. Ήταν αρκετές οι φορές που προσπάθησαν να επιστρέψω στην ομάδα. Όταν τελείωσε η σεζόν μίλησα με τον Μαρίνο και τον Λυμπερόπουλο και μου είπαν πως αν θέλω να είμαι σίγουρος πως θα αγωνίζομαι περισσότερο καλύτερα να πάω στη Γαλλία».

Από αυτά που ακούς από τον Οδυσσέα αισθάνεσαι να γλίτωσες;

«Από την μια μεριά ναι, σίγουρα. Από την άλλη υπάρχουν και αρκετά πράγματα που μου λείπουν».

Πως ήταν η κατάσταση που συνάντησες εδώ στη Νιμ;

«Τα πιο πολλά παιδιά τα ήξερα. Η διοίκηση και ο τεχνικός διευθυντής που με ήθελαν πολύ με στήριξαν. Ο προπονητής κάπου στηρίζει περισσότερο τους δικούς του. Έχω παράπονο από τον προπονητή που δεν μου μιλούσε. Έπαιζα καλά και δεν ερχόταν να μου πει τίποτα. Από την μεριά του μου έδειχνε πως πρέπει να βάζω συνέχεια γκολ για παίζω».

Από αυτά που ακούς από τον Οδυσσέα αισθάνεσαι να γλίτωσες;

«Από την μια μεριά ναι, σίγουρα. Από την άλλη υπάρχουν και αρκετά πράγματα που μου λείπουν».

Πως ήταν η κατάσταση που συνάντησες εδώ στη Νιμ;

«Τα πιο πολλά παιδιά τα ήξερα. Η διοίκηση και ο τεχνικός διευθυντής που με ήθελαν πολύ με στήριξαν. Ο προπονητής κάπου στηρίζει περισσότερο τους δικούς του. Έχω παράπονο από τον προπονητή που δεν μου μιλούσε. Έπαιζα καλά και δεν ερχόταν να μου πει τίποτα. Από την μεριά του μου έδειχνε πως πρέπει να βάζω συνέχεια γκολ για παίζω».

Ποιο είναι το όνειρό σου;

«Να μας έχει καλά ο Θεός και να αγωνιστώ κάποια στιγμή και πάλι στην ίδια ομάδα με τον Οδυσσέα».

Θα ήθελες να γυρίσεις στην Ελλάδα;

«Ναι, αγαπώ την Ελλάδα. Αυτή την στιγμή όμως έχω συμβόλαιο με την Νιμ έως το 2020».

Για τον Παναθηναϊκό;

«Ναι».

Πως ήταν η χρονιά με την Νιμ στην Γαλλία;

«Η ομάδα κατάφερε κάτι σπουδαίο. Καταφέραμε να ανεβούμε στην Ligue1 για πρώτη φορά μετά το 1991. Περνάω όμορφα. Προσωπικά τα πήγα καλά. Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως θα περίμενα να έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Χαίρομαι ήδη για την πρόκληση της Ligue1».

Πως ήταν όταν πήγες να παίξεις στον Ολυμπιακό;

«Το καλοκαίρι όταν με ήθελε ο Ολυμπιακός υπήρχαν δύο προτάσεις από την Γερμάνια. Θα ήταν οικονομικά καλύτερες και για εμένα και για την Ξάνθη. Τότε πήγαμε σε μία συνάντηση με τον Πανόπουλο στα γραφεία του στην Αθήνα. Εκεί όμως μας είπε πως τα είχε βρει με τον Ολυμπιακό μήνες πριν χωρίς καν να με έχουν ρωτήσει ποτέ. Επί έξι ώρες έσκιζε και ξανατύπωνε τα συμβόλαια. Τότε μου είπε ότι αν δεν πάω στον Ολυμπιακό θα μείνω στην Ξάνθη και θα προπονούμαι μόνος μου και πως θα με τελειώσει. Έδειχνε πως το εννοούσε. Έτσι, είπα πως από το να μείνω στην Ξάνθη με αυτές τις συνθήκες καλύτερα να πάω τελικά στον Ολυμπιακό».

Και κάπου εκεί άρχισε η ιστορία με τους δανεισμούς;

«Την αμέσως επόμενη χρονιά ήθελα οπωσδήποτε να φύγω από τον Ολυμπιακό. Πήγα στην Άουγκσμπουργκ, εκεί όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα φανταστικά κι έτσι κάπως ξεκίνησε η ποδοσφαιρική μου Οδύσσεια με τους δανεισμούς».

Πως θα χαρακτήριζες το ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας την εμπειρία από άλλες χώρες της Ευρώπης;

«Είναι πολύ πίσω σε πολλά πράγματα. Πιστεύω όμως πως αυτοί που αποφασίζουν δεν θέλουν να κάνουν κάτι για να αλλάξει όλο αυτό».

Μετανιώνεις για κάποια σου επιλογή;

«Ναι».

Αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω ποια επιλογή σου θα άλλαζες;

«Γενικά θα ήθελα να ήμουν πιο υπομονετικός. Δεν θα έπρεπε να είχα φύγει έτσι από τον Ολυμπιακό. Ειδικά χωρίς να έχω μιλήσει πρώτα με τον Μίτσελ πριν πάρω την απόφαση να πιέσω για την μεταγραφή μου στην Άουγκσμπουργκ. Από την στιγμή που τελικά από την Ξάνθη πήγα στον Ολυμπιακό έπρεπε να έχω μείνει τότε εκεί».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code