ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα σπουδαία ρεκόρ για Ρεάλ, Ζιντάν και Ρονάλντο!


Η Ρεαλ Μαδρίτης επικράτησε με 3-1 της Λίβερπουλ και βρέθηκε για ακόμα μια φορά στην κορυφή της Ευρώπης. Ταυτόχρονα κατάφερε μαζί με τον Ζιντάν και τον Ρονάλντο να γράψει ιστορία στο Champions League.

Ρεάλ Μαδρίτης

*Έφτασε τα 13 τρόπαια στο Τσάμπιονσ Λιγκ σε 16 τελικούς που έχει πάρει μέρος. Μάλιστα αυτό ήταν το 4ο τρόπαιο που κατακτά τα τελευταία 5 χρόνια.

*Κέρδισε τους τελευταίους 7 τελικούς της στη διοργάνωση. Επικράτησε σε 3 συνεχόμενους (16,17,18) και έγινε μόλις η τρίτη ομάδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Πρώτος ήταν ο Άγιαξ (71,72,73) και δεύτερη η Μπάγερν (74,75,76).

*Έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης, ακολουθώντας τα βήματα της αντίστοιχης ομάδας μπάσκετ που κέρδισε στο Βελιγράδι την Φενερμπαχτσέ με 85-80 στον τελικό της Euroleague.

Ζινεντίν Ζιντάν

*Ο μοναδικός που έχει 3 διαδοχικές κατακτήσεις στον θεσμό ως προπονητής, ενώ κάθεται λιγότερο από 3 χρόνια στον Μαδριλένικο πάγκο.

*Ο Γάλλος τεχνικός, έφτασε τους 3 τίτλους και έβαλε το όνομα του δίπλα στον Μπομπ Πέισλι (Λίβερπουλ) και Κάρλο Αντσελότι (2 με την Μίλαν και 1 με την Ρεάλ) που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο.

Κριστιάνο Ρονάλντο

*Αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης με 15 γκολ για 6η σερί χρονιά και 7η συνολικά, κερδίζοντας για ακόμα μια φορά το "Χρυσό Παπούτσι". Στο Τσάμπιονσ Λιγκ έχει πετύχει 120 τέρματα συνολικά.

*Κατέκτησε το πέμπτο βαρύτιμο τρόπαιο στην καριέρα του και "έπιασε" στην τρίτη θέση την Μπαρτσελόνα και την Λίβερπουλ που είναι οι μόνες ομάδες εκτός Ρεάλ που έχουν όσα εκείνος.

*Αυτή ήταν η 153η συμμετοχή του στο Τσάμπιονσ Λιγκ και πλέον βρίσκεται πίσω μόνο από τον Κασίγιας που μετρά 167 εμφανίσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code