ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μπέιλ και Κάριους «έχρισαν» πρωταθλήτρια Ευρώπης την Ρεάλ Μαδρίτης!


Σε έναν υπέροχο τελικό που τα καλύτερα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε 3-1 την Λίβερπουλ στο Κίεβο και κατέκτησε για 3η σερί χρονιά το Champions League, 4η την τελευταία 5αετία και 13η συνολικά στην ιστορία της. Καθοριστική η κίνηση του Ζιντάν να περάσει στο ματς τον Μπέιλ που πέτυχε γκολάρα με εντυπωσιακό ψαλιδάκι και ακόμα ένα από μακρινό βολέ μετά από λάθος του Κάριους. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Γερμανός τερματοφύλακας στα 2 από τα 3 γκολ που δέχτηκαν οι Άγγλοι. Άτυχοι οι Σαλάχ και Καρβαχάλ που αποχώρησαν τραυματίες στο πρώτο μέρος.


Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 3-1

Σκόρερ: Μπενζεμά (51'), Μανέ (55'), Μπέιλ (64'), Μπέιλ (83')

Γήπεδο: "Olimpiyskiy Stadium", Κίεβο

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Κάρτες: Μανέ (83')

Ο αγώνας:

ΑΝΩΤΕΡΗ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ, ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΡΕΑΛ
Μπορεί η Λίβερπουλ να κέρδισε την μάχη της μεσαίας γραμμής στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο εκείνη που απείλησε πρώτη ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ρονάλντο (15') βγήκε από τα δεξιά εντός περιοχής, αλλά σούταρε άουτ.

ΔΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΦΙΡΜΙΝΟ-ΑΡΝΟΛΝΤ
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους «κόκκινους» ήταν διπλή και ήρθε στο (23'). Η μπάλα κόντραρε από την προσπάθεια του Φιρμίνο, ο Άρνολντ πήρε το ριμπάουντ και ο Νάβας μπλόκαρε το σουτ του Άγγλου οπισθοφύλακα.

ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΜΕ ΣΑΛΑΧ ΚΑΙ ΚΑΡΒΑΧΑΛ
Οι «κόκκινοι» δέχθηκαν τεράστιο πλήγμα στο (31'), όταν αποχώρησε τραυματίας και δακρυσμένος, ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος σταρ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τους πόνους που αποκόμισε στον ώμο μετά από άτσαλο πέσιμο του και αντικαταστάθηκε από τον Λαλάνα.

Πέντε λεπτά αργότερα, εκείνοι που στάθηκαν άτυχοι ήταν οι «μπλάνκος». Ο Καρβαχάλ που είχε ενοχλήσεις από την προθέρμανση, τραυματίστηκε σοβαρά και αποχώρησε απαρηγόρητος, δίνοντας τη θέση του στον Νάτσο.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΡΕΑΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η ομάδα της Μαδρίτης αύξησε την πίεση της και είχε κάποιες καλές στιγμές για να κλείσει με γκολ το πρώτο μέρος. Ο Μπενζεμά (43') είδε το γκολ του να ακυρώνεται ορθά ως οφσάιντ, καθώς ο Ρονάλντο ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης. Έπειτα από δύο λεπτά, ο Νάτσο με σουτ στην κίνηση, λίγο έλειψε να κάνει την διαφορά και να βάλει μπροστά την ομάδα του.

Το 0-0 κρίνεται δίκαιο στο πρώτο 45λεπτο, που το επισκίασαν οι σοβαροί τραυματισμοί των Σαλάχ και Καρβαχάλ. Η Λίβερπουλ μέχρι το 23' είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά η ξαφνική αποχώρηση του φετινού της ηγέτη, Σαλάχ, χάλασε σταδιακά την αγωνιστική και ψυχολογική της κατάσταση. Στην άλλη πλευρά, η Βασίλισσα μπορεί να έχασε τον Καρβαχάλ, αλλά βελτίωνε διαρκώς την εικόνα της στο γήπεδο.

ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΔΡΙΛΕΝΟΥΣ
Η Ρεαλ Μαδρίτης συνέχισε από εκεί που άφησε την αγωνιστική της άνοδο και μόλις στο (48') άγγιξε το γκολ. Λάθος από τον Λαλάνα και ο Ίσκο βρέθηκε σε θέση βολής, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κάριους.

ΓΚΟΛ Η ΡΕΑΛ ΜΕ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΙΟΥΣ
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για την Λίβερπουλ, ήρθε το λάθος «παιδικής χαράς» του Κάριους για να βάλει μπροστά την Ρεάλ. Ο Γερμανός κίπερ έκανε ολέθρια γκάφα και ο Μπενζεμά άνοιξε το σκορ του τελικού για το 1-0 στο (51').

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Η Λίβερπουλ έδειξε άμεσα σημάδια αντίδρασης από το σοκαριστικό γκολ που δέχθηκε και έφερε το ματς στην ισορροπία μετά από τέσσερα λεπτά. Η κεφαλιά του Λόβρεν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ, έδωσε την ευκαιρία στον Μανέ να κάνει την προβολή και να ισοφαρίσει σε 1-1 στο (55').

ΓΚΟΛΑΡΑ ΜΕ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΨΑΛΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΜΠΕΙΛ
Λίγο πριν γίνει αλλαγή, ο Ίσκο, (61') απείλησε τον Κάριους, που απέκρουσε το σουτ του. Ο Ζιντάν πέρασε στον αγώνα τον Μπέιλ στο (62') αντί του Ισπανού χαφ και η συγκεκριμένη αλλαγή του Γάλλου προπονητή αποδείχτηκε «χρυσή». Ο Μαρσέλο έβγαλε καταπληκτική σέντρα από τα αριστερά και ο Μπέιλ, με ένα τέλειο ανάποδο ψαλίδι που θα περάσει στα highlights της διοργάνωσης έβαλε μπροστά τους "μερένγκες" με 2-1 στο (64').

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ
Στο (69') του αγώνα ο Ράμος έδιωξε σωτήρια την μπάλα πριν την προλάβει ο Μανέ. Ένα λεπτό μετά, ο Σενεγαλέζος επιθετικός της Λίβερπουλ σούταρε έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Νάβας.

ΣΚΟΡΑΡΕ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΠΟ ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΚΑΡΙΟΥΣ
Ο Ρονάλντο (74') βρέθηκε απέναντι από τον Κάριους, όμως ο Ρόμπερτσον με καταπληκτικό τάκλιν αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Στο (82') ο Κάριους έπιασε το σουτ του Μπενζεμά αλλά  στο (83') ο Γερμανός γκολκίπερ «έκαψε» για δεύτερη φορά την ομάδα του, όταν δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας από σουτ του Μπέιλ που έκανε το 3-1.

ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε μεγάλους νικητές του Ισπανούς και ανέδειξε δύο μεγάλους πρωταγωνιστές στον αγώνα. Ο Μπέιλ ήταν ο θετικός, οδηγώντας με 2 τέρματα την Ρεάλ Μαδρίτης στην επικράτηση και ο Κάριους ο αρνητικός, που χάρισε 2 γκολ στους Μπενζεμά και Μπέιλ.


Ρεάλ Μαδρίτης: Ζινεντίν Ζιντάν: (4-3-1-2) Νάβας, Καρβαχάλ (Νάτσο 36') , Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο (Μπέιλ 61'), Μπενζεμά (Ασένσιο 88'), Ρονάλντο

Λίβερπουλ: Γιούργκεν Κλοπ: (4-3-3) Κάριους, Αλεξάντερ Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ (Τζαν 83'), Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ (Λαλάνα 31'), Φιρμίνο

Αναπληρωματικοί για Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγια, Νάτσο, Μπέιλ, Ερναντέζ, Βάθκεθ, Ασένσιο, Κόβασιστς

Αναπληρωματικοί για Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Κλάβαν, Μορένο, Λαλάνα, Τζαν, Σολάνκε

Τα highlights του αγώνα:



Η απονομή της αυτοκράτειρας Ρεάλ Μαδρίτης:





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code