ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πλατέλλας:«Πέρασε έντονα από το μυαλό μου να σταματήσω το ποδόσφαιρο»

Δηλώσεις που αν μη τι άλλο θα αποφέρουν αντιδράσεις έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γνωστό site ο Βαγγέλης Πλατέλλας.
Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι που μας πέρασε, όταν και εφόσον έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο όπως ο ίδιος μαρτυράει , δεν είχε ενδιαφέρουσες προτάσεις και έτσι είχε περάσει από το μυαλό του να σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 29 του χρόνια.

Αναλυτικά η συνέντευξη όπως δίνεται από το γνωστό site :

Μεγαλώνοντας στην Κω και με την απλότητα που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, το ποδόσφαιρο δεν ήταν απλά ένας τρόπος ζωής, αλλά η ίδια του η ζωή. «Θυμάμαι τον εαυτό μου σ’ ένα γήπεδο. Από πιτσιρικάς. Μετά, στα 14-15, στο τοπικό Πρωτάθλημα και από τα 16 στην Καλλιθέα. Ίσως η δική μου γενιά να είναι η τελευταία που έπαιξε μπάλα στην αλάνα. Σήμερα δεν βλέπεις παιδιά να παίζουν μπάλα… έξω. Αυτό είναι λυπηρό. Για μένα, εκεί μαθαίνεις την μπάλα, εκεί αντιλαμβάνεσαι τη μαγεία αυτού του αθλήματος. Έπαιζα και ξυπόλητος, έπαιξα και στο χαλίκι… εκεί όπου αν έπεφτες άτσαλα χρειαζόσουν τουλάχιστον 15 μέρες για να κλείσουν οι πληγές», είπε.

Εκεί συνήθισε και τις κλωτσιές. Έτσι ξεκίνησε η συζήτηση μαζί του. Φέτος, έφαγε πολύ ξύλο, λόγω ταχύτητας και ανωτέρου επιπέδου ποιότητας. «Είμαι συνηθισμένος στις κλωτσιές. Ξεκίνησα από τα τοπικά Πρωταθλήματα(σ. σ. Ανταγόρας) στα οποία οφείλεις να είναι πολύ σκληρός για να αντέξεις το παιχνίδι και φυσικά σε δύσκολους αγωνιστικούς χώρους», απάντησε.

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας ήταν αυτό που λέμε… το κερασάκι στην τούρτα στις περσινές μεταγραφικές κινήσεις του Άρη. Για την ακρίβεια, η ένταξή του στην ομάδα έγινε μετά την έναρξη της προετοιμασίας, στα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη. Δεν είναι βέβαιο ότι ο Άρης αναζητούσε τότε έναν ηγέτη, αλλά τον βρήκε. Γιατί αυτός ήταν ο ρόλος του 30χρονου μεσοεπιθετικού καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς κι έγινε αποδεκτός από το σύνολο των συμπαικτών του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης τον βρήκε σε μια στιγμή αδυναμίας. Σ’ ένα διάστημα όπου μέσα του είχαν αναπτυχθεί διάφορες επικίνδυνες σκέψεις. «Κάποια στιγμή πέρασε έντονα από το μυαλό μου η σκέψη να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Πολλές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνει ένα κλικ τα μυαλό σου και να πάρεις αυτήν την απόφαση. Αυτό συμβαίνει όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Για μένα, περίμενα ότι θα πήγαιναν καλύτερα τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Αυτή η σκέψη πέρασε το καλοκαίρι. Όταν αποδεσμεύτηκα από τον Ατρόμητο και μετά από 15-20 ημέρες δεν είχα στα χέρια μου ενδιαφέρουσες προτάσεις. Τότε ήρθε η πρόταση του Άρη. Δεν το σκέφτηκα καθόλου», είπε.

Τότε ο Πλατέλλας έβαλε στην ίδια ζυγαριά το μέγεθος του Άρη και το Πρωτάθλημα της Football League. Πολύ λογικά ήθελε να παραμείνει στη Super League. Πολλές φορές όμως, είναι αναγκαίο να κάνεις ένα βήμα πίσω για να ακολουθήσουν δύο βήματα προς τα εμπρός. «Ο Άρης είναι μεγάλος σύλλογος και σπουδαία ευκαιρία για μένα. Αυτό σκέφτηκα τότε. Σήμερα νιώθω ότι έχω πολλά χρόνια μπροστά μου, ότι έχω πολύ μπάλα μέσα μου. Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι. Δεν κοιτάω πίσω. Πάντα είμαι της λογικής του «ό,τι έφυγε, έφυγε».

Και για τον Άρη έφυγε ένας βραχνάς ο οποίος κράτησε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Μια μορφή εξορίας, τιμωρίας του συλλόγου. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, έτσι τουλάχιστον τη βίωσα εγώ. Είμαι ικανοποιημένος γιατί πετύχαμε αυτό που έπρεπε. Γι’ αυτόν τον λόγο ήρθα στην ομάδα. Ο Άρης ήταν για πολλά χρόνια στη Β’ και στη Γ’ Εθνική και αυτός ο σύλλογος δεν του αξίζει να βρίσκεται εκεί».

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Πλατέλλας δεν έδειχνε πιεσμένος, αλλά χρησιμοποίησε αρκετές φορές τη λέξη ανακούφιση. Γιατί… «στο γήπεδο, πάντα οι παίκτες έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη, γιατί σε τελική ανάλυση αυτοί οφείλουν να βγάλουν μια αποστολή. Νιώθω ανακούφιση γιατί υπήρχε ευθύνη και κάναμε αυτό που έπρεπε. Νομίζω ότι το κύριο στοιχείο αυτής της ομάδας ήταν η δίψα που είχε για να πετύχει».

Στον επίλογο της κουβέντας του αναφέραμε τρία ονόματα. Ξεκινώντας από τον Δημήτρη Σπανό. «Είναι ένας ευγενικός και δοτικός άνθρωπος. Στις καλές του μπορείς να σου δώσει και την ψυχή του. Δεν γνωρίζω αν θα μείνει ή όχι στην ομάδα αλλά έβαλε πολλά λιθαράκια για να πετύχει η ομάδα». Για τον Παύλο Μυροφορίδη είπε ότι «μας βοήθησε πολύ. Είναι άνθρωπος ο οποίος στο πρόβλημα θα μπει πρώτος μπροστά. Τα λόγια του στα αποδυτήρια μετά τους αγώνες μας άγγιξαν όλους». Και καταλήγοντας, για τον Θόδωρο Καρυπίδη σημείωσε ότι «είναι κοντά μας, μας στήριξε, τον χρειαζόμαστε περισσότερο και μπορεί να κάνει περισσότερα. Είναι νεαρός σε ηλικία, έχει δίψα να πετύχει σ’ αυτό που κάνει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code