ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Williams είχε λάθος κίνητρα στην επιλογή οδηγού πιστεύει ο Felipe Massa


O Βραζιλιάνος πρώην πιλότος της Williams, Felipe Massa, αγωνίστηκε την τριετία 2014-17 με τη βρετανική ομάδα πριν εγκαταλείψει την ενεργό δράση.

Για την αντικατάσταση του, υπήρξαν πολλοί μνηστήρες που ήθελαν να βρεθούν δίπλα στον Καναδό Lance Stroll. Πιλότοι όπως ο Robert Kubica, Pascal Werhlein αλλά και ο Sergei Sirotkin πήραν μέρος στο τεστ ελαστικών στο Άμπου Ντάμπι, τον περασμένο Νοέμβριο ώστε να επιλέγει ο καλύτερος. Η απόφαση της ομάδας για τη θέση του δεύτερου οδηγού ήταν ο Ρώσος Sergei Sirotkin. Η απόφαση αυτή σχολιάστηκε ενώ υπήρξαν ευρέως ισχυρισμοί ότι για την άφιξη του Ρώσου στη Williams, η ομάδα του Grove σκέφτηκε περισσότερο τα 13 εκατομμύρια λίρες στερλίνες ετησίως σε χορηγίες από Ρώσους υποστηρικτές που θα έφερνε στα ταμεία της, παρά το οδηγικό ταλέντο του Sergei.
O πιλότος της Williams, Sergei Sirotkin

Ο Massa αποκάλυψε ότι πιστεύει ότι αυτή η απόφαση της ομάδας των εννέα πρωταθλημάτων στην Formula 1 παρακαλώ, πάρθηκε ωθούμενη από λάθος κίνητρα και η απόδειξη είναι η έως τώρα απογοητευτική απόδοση του Sirotkin και του Stroll μέχρι τώρα στη σεζόν.

"Είναι αλήθεια ότι η ομάδα πάσχει από την οικονομική κατάσταση και νομίζω ότι αποφάσισαν το 2018 να βάλουν χρήματα πρώτα", δήλωσε ο Massa στο Motorsport:

"Αλλά αυτό δεν αρκεί για να έχεις ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έφυγα με το κεφάλι μου ψηλά. Έχω μια καλή σχέση με όλους στο Grove και ελπίζω ότι το καλύτερο για την ομάδα είναι να βγει όσο το δυνατόν συντομότερα από το αγωνιστικό τέλμα. Αλλά μπορώ να προσθέσω ότι είμαι ευτυχής που πήρα την απόφασή μου πέρυσι."

Συνεχίζοντας, ο Massa συμφώνησε ότι η αποχώρησή του ήταν απόλυτα επιτυχημένη χρονικά λόγω της φετινής απογοητευτικής Williams, λέγοντας: "Ναι. Επιλέξαμε τη σωστή στιγμή και τώρα απολαμβάνω τη ζωή μου. Ελπίζω ότι η Williams θα μπορέσει να ανακάμψει.”

Η Williams πανηγύρισε την τελευταία της νίκη το 2012 στο Ισπανικό Γκραν Πρι. Στην υβριδική εποχή το 2014 έκανε την καλύτερη της χρονιά, κατακτώντας την 3η θέση, έχοντας μάλιστα μια pole position στην Αυστρία ενώ το τελευταίο βάθρο της ήταν πέρυσι στο Μπακού, όπου διεξάγεται και ο επόμενος αγώνας την ερχόμενη Κυριακή. Ο Lance Stroll έχασε στο νήμα την 2η θέση από τον Bottas, μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα με νικητή τον Daniel Ricciardo.
H τελευταία επιτυχία της ομάδας ήρθε πέρυσι στο Baku, με την 3η θέση του Stroll(δεξιά)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code