ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Δεν του έφταιξαν οι διαιτητές αλλά η κακοτυχία του!


Το χθεσινοβραδινό - καταπληκτικό σε εξέλιξη και σασπένς - ντέρμπι ανάμεσα σε
Ρεάλ Μαδρίτης και Παναθηναϊκό έβγαλε νικητές τους Ισπανούς με σκορ 81-74, κάτι που σημαίνει πως οι Μαδριλένοι προηγούνται πλέον στη σειρά με 2-1 και έχουν την ευκαιρία να κλειδώσουν την πρόκριση στο final-4 του Βελιγραδίου την ερχόμενη Παρασκευή.

Η λήξη του αγώνα βρήκε ολόκληρο τον Παναθηναϊκό οργανισμό σε μεγάλη σύγχυση. Αφενός αυτή δικαιολογείται από την απογοήτευση των πράσινων, που υπήρξαν ανταγωνιστικοί σε όλο το παιχνίδι και έφτασαν πολύ κοντά στο πολυπόθητο break, όμως στα μεθεόρτια του αγώνα είδαμε τον Μάνο Παπαδόπουλο (εκφράζοντας το θυμό του Προέδρου κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου), αλλά και τους ίδιους τους παίκτες και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να αποδίδουν την ήττα σε μεθοδευμένη και άδικη για την ομάδα διαιτησία.

Παρακολουθώντας το παιχνίδι, ομολογώ ότι στάθηκα σε ορισμένες αμφισβητούμενες διαιτητικές αποφάσεις, που όμως σχεδόν πάντοτε δίνονται υπέρ των γηπεδούχων σε Ισπανικές έδρες, πόσω μάλλον όταν παίζουν σε αυτές οι πολύ έμπειροι Ρούντι Φερνάντες και Ρέγιες που αν μη τι άλλο ξέρουν καλά πως να κερδίσουν τα φάουλ. Δεν υπήρξε κάποια κραυγαλέα αλλοίωση αποτελέσματος από τα σφυρίγματα των διαιτητών, αρκεί να δει κανείς πως διαμορφώθηκε το τελικό 81-74 για να το διαπιστώσει. Γιατί ο παράγοντας που βοήθησε καθοριστικά τη Ρεάλ να φτάσει στο 2-1 δεν ήταν οι Γκρι, αλλά η ... πολύ καλή της τύχη.

Σαφώς οι Ισπανοί έχουν πολύ ικανούς παίκτες, ορισμένους από τους καλύτερους στην Ευρώπη, όμως ο τρόπος που το 64-63 γίνεται 70-63 στο 3'08'', αλλά και αργότερα που το 73-72 έγινε 77-72 με ... τετράποντο του Κάρολ, είχε μέσα του μεγάλη δόση τύχης. Στον Παναθηναϊκό ωστόσο στάθηκαν στη λάθος επαναφορά που δόθηκε από τους διαιτητές στο 64-63, και αργότερα σε ένα φάουλ που ζητήθηκε πάνω στον Μάικ Τζέιμς, με το σκορ στο 71-70.

Η αντιμετώπιση που λαμβάνουν στο πράσινο στρατόπεδο τα διαιτητικά σφυρίγματα καταδεικνύουν το μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις με την Euroleague, όπου πλέον δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη προς τους διοργανωτές, ενώ έχουν μπει στη μέση και οικονομικά δεδομένα. Τα "τσουχτερά" πρόστιμα προς τον Δ.Γιαννακόπουλο δεν αναγνωρίζονται από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος από τη μεριά του ζητάει τα οφειλόμενα έσοδα από τις νίκες στη regular season.

Η ουσία όμως είναι ότι με όλο αυτό το ... πανηγύρι να λαμβάνει χώρα στα social media, με αφετηρία όμως τα επίσημα στελέχη του Παναθηναϊκού, κινδυνέυει να χαθεί πλήρως η συγκέντρωση στην ομάδα, η οποία καλείται να παίξει την τελευταία της ζαριά σε λιγότερο από 48 ώρες. Για να επιστρέψει η σειρά στο ΟΑΚΑ, οι παίκτες και ο προπονητής οφείλουν να καθαρίσουν το μυαλό τους από όλα αυτά τα "σύννεφα" και να θυμηθούν κάποια πράγματα από το πρώτο παιχνίδι της σειράς.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code