ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ξέσπασμα με πεντάρα στην Κέρκυρα για τον Ολυμπιακό




Με πρωταγωνιστή - μετά από πολύ καιρό - τον Κώστα Φορτούνη και υπό το βλέμμα του
νέου του τεχνικού, Πέδρο Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάμψει την αντίσταση της Κέρκυρας, με το τελικό σκορ (5-1) να αδικεί βέβαια την προσπάθεια των κυανέρυθρων. Καταδικαστική μοιάζει η ήττα αυτή για τους Φαίακες, που με δεδομένο και το δύσκολο πρόγραμμα στις εναπομείνουσες αγωνιστικές οδεύει προς τη Football League.




Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ... Κέρκυρα να πιέζει ψηλά και να απειλεί στο πρώτο πεντάλεπτο με Μυτίδη και Επστάιν, όμως στο ένατο λεπτό ο Ανσαριφάρντ προειδοποίησε με άστοχη κεφαλιά για αυτό που θα ακολουθούσε. Στο 12' λοιπόν ο Ιρανός άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με ωραίο σουτ στην κίνηση έπειτα από κάθετη πάσα του Φορτούνη.

Ο Καρίμ έδειχνε ασταμάτητος και στο 17' σκόραρε και πάλι, όμως υποδείχθηκε ορθά σε θέση οφσάιντ. Καθώς όμως ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε, η Κέρκυρα αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό με "δράστη" έναν πρώην ερυθρόλευκο, τον Ντένις Επστάιν. Ο Γερμανός εξτρέμ ντρίμπλαρε εξαιρετικά τον αργό στα πόδια Ένγκελς και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Προτό για το 1-1.




Ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε από την ισοφάριση και βγήκε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην επίθεση. Στο 32' ο Μάριν αστόχησε, στο 37' ο Γρομητσάρης πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Καρίμ με τάκλιν στην περιοχή, στο 45' ο Αντέντζο δεν ξεγελάστηκε από τις συνεχόμενες προσποιήσεις του Μάριν και απομάκρυνε, όμως ο Ολυμπιακός εν τέλει βρήκε το γκολ που έψαχνε λίγο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κέβιν Μιραλάς μας θύμισε τη μεγάλη κλάση του πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό τέρμα. Ο Βέλγος υποδέχτηκε τη μπάλα έξω από την περιοχή, πήρε τα μέτρα της και σούταρε με δύναμη λίγο έξω από το ημικύκλιο διαμορφώνοντας το 2-1.




Με το πόδι στο γκάζι μπήκε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο μέρος, "καθαρίζοντας" ουσιαστικά το ματς από πολύ νωρίς. Στο 51' ο Ταχτσίδης έδωσε στον Μιραλάς, αυτός πέρασε αριστερά στον Μιραλάς κι ο Βέλγος από την πλευρά του έδωσε στον Ανσαριφάρντ. Η όμορφη συνεργασία είχε τελικό αποδέκτη τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος με πλασέ από κοντά σκόραρε το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Το τέρμα αυτό καταρράκωσε την ψυχολογία των φιλοξενούμενων, που αν και δεν ήταν τοσο κακοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Προτό. Στο χρονικό διάστημα μέχρι το 65ο λεπτό οι Φαίακες δέχτηκαν αρκετή πίεση από τον Ολυμπιακό και αμύνονταν μαζικά, ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις σε αντεπιθέσεις, όμως η καλύτερη ευκαιρία που τους δόθηκε ήταν ένα σουτ του Επστάιν που δεν ανησύχησε τον Προτό.

Στο 71' ο Ολυμπιακός πέτυχε και τέταρτο γκολ με σκόρερ τον Μπιόρν Ένγκελς. Ο Φορτούνης έκανε το γέμισμα έξω από την περιοχή, βρήκε ολομόναχο τον Βέλγο, ο οποίος από κοντά σκόραρε με κεφαλιά. Η Κέρκυρα βέβαια δεν παρέδωσε τα όπλα κι έψαξε ένα ακόμα γκολ μέχρι το τελος του ματς. Μυτίδης και Τουράμ στο 82' και στο 83' αντίστοιχα βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ όμως Προτό και Νικολάου δήλωσαν παρόντες.

Τελικά η ομάδα που (ξανα)σκόραρε ήταν η γηπεδούχος. Σκόρερ ο βενιαμίν Βρουσάι στο 87', με τον Ανσαριφάρντ να του περνάει κάθετα  και το νεαρό επιθετικό να φεύγει μόνος απέναντι στον Γιαννακόπουλο, να πλασάρει μέσα από την περιοχή και να σκοράρει στην πρώτη του συμμετοχή.

Η τελευταία φάση ανήκε κι αυτή στους γηπεδούχους, με την προσπάθεια του Φορτούνη να εξουδετερώνεται από τον Γιαννακόπουλο. Έτσι το τελευταίο σφύριγμα  βρίσκει τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στις νίκες, ενώ την Κέρκυρα να είναι πλέον με το ... ενάμιση πόδι στη Football League.


Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί (73' Ανδρούτσος), Ένχελς, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (70' Μάρτινς), Φορτούνης, Μάριν, Μιραλάς (78' Βρουσάι), Ανσαριφάρντ.  

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Σιόντης (55' Ιωάννου), Μπαλάφας, Γεωργίου (73' Τουράμ), Επστάιν (78' Αρτυματάς), Ρόλε, Μυτίδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code