ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα θύματα, οι θύτες και φυσικά η... χειραγώγηση!

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου έχει λύσει τα περισσότερα προβλήματα, δεν έχει βρει όμως το ακριβές «αντίδοτο», προκειμένου να απαλλαγεί από την βία.
Μία βία που είτε την προκαλεί ο ίδιος είτε την δέχεται.Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να ενημερώσει τον αναγνώστη και να τον αποτρέψει από τη χρήση βίας οποιουδήποτε βαθμού ή είδους.Τι είναι όμως ακριβώς η βία ;

Γράφει ο Γιάννης Σταύρας

Ξεκινώντας, από την κυριαρχία του Πλανήτη Γη, στη συνέχεια επεκταθήκαμε και στην κυριαρχία του είδους μας. Προσπαθούμε να επιβληθούμε σε άλλους ανθρώπους, χειραγωγώντας τους, με τη χρήση βίας. Βία είναι η κάθε σκόπιμη χρήση σωματικής δύναμης ή εξουσίας με μορφή απειλής ή πράξης ενάντια σε κάποιο πρόσωπο, ομάδα ή κοινότητα, η οποία, είτε έχει κάποιο αποτέλεσμα, είτε αυξάνει τις πιθανότητες τραυματισμού, θανάτου ή ψυχολογικής βλάβης. Η λεκτική, η ψυχολογική, η σεξουαλική και η σωματική είναι οι μορφές βίας που πολύ συχνά συναντάμε.

Η λεκτική βία συνδέεται άμεσα με την ψυχολογική και χρησιμοποιείται από χαρακτήρες διαφορετικών συμπεριφορών, όπου φωνάζουν και εξυβρίζουν ή και εξευτελίζουν λεκτικά, απειλούν και τρομοκρατούν το θύμα τους. Αντίθετα, η ψυχολογική βία επιδρά μέσω της ψυχολογικής πίεσης, συνειδητής και μη, και μέσω ψυχαναγκασμού όπου δέχεται το θύμα εξαιτίας, για παράδειγμα, κάποιας τρομοκρατικής συμπεριφοράς-εκφοβισμού.

Συνεχίζοντας, θα μιλήσουμε για την σωματική κακοποίηση η οποία περιλαμβάνει κάθε είδους τραυματισμό ανεξαρτήτου σοβαρότητας και δεν οφείλεται σε ατύχημα.

Τέλος, στη σεξουαλική βία θα παρατηρήσουμε ότι συνδέεται με τη σωματική κακοποίηση. Σε αυτή τη μορφή βίας συναντάμε την αποδεκτή βία από τους ερωτικούς συντρόφους ή τη μη συναινετική ερωτική πράξη (βιασμός) όπου ο θύτης δεν έχει ερωτική σχέση με το θύμα ή το θύμα δε συναίνεσε στην πράξη.

Τα θύματα χωρίζονται σε κοινωνικά αποκλεισμένες-ευάλωτες ομάδες, όπου επιλέγονται με ρατσιστικά κριτήρια. Ο ρατσισμός περιγράφει ένα μεγάλο εύρος συμπεριφορών οι οποίες στρέφονται εναντίον ατόμων διαφορετικών εθνοτικών, θρησκευτικών, πολιτικών, κοινωνικών, σεξουαλικών ή άλλων ομάδων οι οποίες συνήθως είναι η μειονότητα σε μία συγκεκριμένη κοινωνία.

Όπως προαναφέρθηκε, οι θύτες χειραγωγούν, τα θύματά τους, χρησιμοποιώντας τη βία σκοπεύοντας να κερδίσουν και να διατηρήσουν τον απόλυτο έλεγχο. Οι λόγοι και τα αίτια δεν είναι και τόσο ανεξήγητα τελικά...

Ο θύτης έχει συνήθως ένα ορμονικό, ιδεολογικό, πολιτικό ή σχιζοειδές υπόβαθρο και προβαίνει σε τέτοια εγκλήματα με κίνητρο το μίσος είτε για δικό του όφελος, είτε όφελος υπέρ μίας ομάδας στην οποία ανήκει, για αναίτιο λόγο, δηλαδή χωρίς προφανή ή λογική αιτία.

Η βία σίγουρα είναι μια ασθένεια από την οποία ο κόσμος πρέπει να απαλλαγεί!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code