ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναιτωλικός: Ο Δέλλας τον ανέβασε επίπεδο!


Ο Παναιτωλικός με τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο του καταφέρνει να συνδυάζει ωραίο ποδόσφαιρο με αποτελέσματα και αυτό ικανοποιεί τους πάντες στο Αγρίνιο.

Ο 42χρονος προπονητής έχει απολογισμό 4 νικές, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Μάλιστα, η σωστή νοοτροπία που έχει αποκτήσει ο σύλλογος αλλά και η ανεβασμένη ψυχολογία αποτυπώνονται σε κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια.

Η ομάδα έχει πετύχει 8 γκολ σε αυτό το σύνολο των 7 αγώνων, κάτι που δείχνει πως πλέον ο Παναιτωλικός μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να «πατήσει» τον αντίπαλο. Θέλει λοιπόν να γίνει το αφεντικό στον αγώνα, να κρατήσει μπάλα (66% κατοχή με Λεβαδειακό και 59% με Πανιώνιο) και να δημιουργήσει ευκαιρίες για τέρματα. Οι μεσοεπιθετικοί Μαζουρεκ, Μπεχαράνο και Ρόσα δείχνουν πολύ «ανεβασμένοι», όπως και ο σεντερ φορ Μοράρ, που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 7 γκολ.

Την ίδια στιγμή σε αυτά τα 7 παιχνίδια έχει δεχτεί μόλις 3 γκολ (λιγότερα δηλαδή από όσα δέχτηκε στο τελευταίο ματς με την ΑΕΚ). Οι αντίπαλοι έχουν κάνει μόλις 27 τελικές σε αυτό το διάστημα μέσα από την περιοχή του Κυριακίδη, δηλαδή 3,8 κατά μέσο όρο, αριθμός πολύ μικρός. Υπολογίζοντας πάντα την ροή του αγώνα αλλά και τις στημένες μπάλες. Η αμυντική γραμμή έχει «σφίξει» περισσότερο και ο Τσοκάνης (πριν τον τραυματισμό του), ο Μαρινάκης που έπαιξε και στα δύο άκρα τις άμυνας μαζί με τον Χαντάκια έχουν δείξει το ταλέντο τους.

Όλοι οι παραπάνω ποδοσφαιριστές έχουν ένα κοινό. Βρίσκονται στην ομάδα από την αρχή της σεζόν, κάτι που δείχνει την διάθεση του Τραϊανού Δέλλα να μην αλλάξει τον κορμό αλλά και το DNA του ρόστερ. Μόνο τυχαίο όμως δεν είναι που βελτιώθηκαν όταν βρέθηκαν υπό την καθοδήγηση του «Κολοσσού», ο οποίος κατάφερε να τους αναδείξει. Δικαιώθηκε απόλυτα που δεν έκανε πολλές αλλαγές, καθώς οι μεταγραφές του χειμώνα (με εξαίρεση ίσως τον Γουίλιαν) Άργκους, Ιταμπέλ δεν έχουν προσφέρει ακόμα τα αναμενόμενα.

Δεν είναι υπερβολή όμως να πούμε πως τα «καναρίνια» επί των ημερών του πραγματοποιούν πορεία πρωταθλητισμού. Ακόμα και στα παιχνίδια που δεν κέρδισαν, κυρίως με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, βάσει της εικόνας που παρουσίασαν μπορούν να αισθάνονται αδικημένοι. Εφόσον συνεχίσει ο Παναιτωλικός να δείχνει το ίδιο καλό πρόσωπο και στα εναπομείναντα 7 ματς όλα θα οδηγήσουν στην ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών που έχουν βρει άψογο «κώδικα επικοινωνίας».

Η «ειδική» βαθμολογία των τελευταίων 7 αγώνων και η 3η θέση του Παναιτωλικού με 14 β.

ΠΑΟΚ18
ΑΕΚ17
Παναιτωλικός14
Ολυμπιακός11
Ξάνθη11
Παναθηναϊκός11
ΠΑΣ Γιάννινα11
Ατρόμητος10
Λεβαδειακός8
Πανιώνιος7
ΑΟΚ7
Αστέρας6
ΑΕΛ5
Λαμία4
Απόλλων4
Πλατανιάς4

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code