ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Εφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε!


Σε ένα πραγματικό ... ντέρμπι, Ατρόμητος και ΑΕΚ ήρθαν ισόπαλοι 1-1, μετά από ένα αρκετά καλό ματς. Δεν έλειψαν από το ξεκίνημα οι εντάσεις, ενώ η ΑΕΚ ήταν εκείνη που προηγήθηκε στο 68' χάρη σε γκολ του Αραούχο (η φάση ξεκίνησε από οριακό οφσάιντ του Λιβάγια). Στο τέλος μίλησε όμως η κλάση του Ουάρντα... Μετά το τέλος του αγώνα η ΑΕΚ παραμένει δεύτερη στη βαθμολογία περιμένοντας τις  αποφάσεις για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός. Το Sportsnewesgreece βρισκόταν στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου και σας μεταφέρει τα πάντα για το παιχνίδι.

Το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να πούμε ότι ανήκε στην ΑΕΚ, τουλάχιστον έως τη μέση του. Η ομάδα του Χιμένεθ βέβαια ήταν αρκετές φορές φλύαρη και δεν τελείωνε σωστά τις φάσεις, ενώ ο Ατρόμητος φάνηκε να ξυπνάει και ήταν εκείνος που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, με το φάουλ του Ουάρντα στο 38'.

Η ΑΕΚ λοιπόν ξεκίνησε με ... κεκτημένη ταχύτητα από το ματς του Κιέβου και πιέζοντας ψηλά δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ. Στο 7' προσπάθησε να απειλήσει για πρώτη φορά, όταν από δεξιά ο Λιβάγια πάσαρε στον Αραούχο που έκανε κίνηση στην περιοχή, αλλά ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να τσιμπήσει τη μπάλα πάνω από το Γιαννιώτη. Τρία λεπτά αργότερα ο Λιβάγια έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, ντρίμπλαρε έως τη μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου και σούταρε, με τον Γιαννιώτη να αποκρούει.

Στο 17' η Ένωση ξαναπείλησε με εκτέλεση φάουλ του Γκάλο που πέρασε λίγο άουτ. Ενώ στο 21' ήταν η σειρά του Ατρομήτου να ψάξει το γκολ από απευθείας φάουλ. Ο Ουάρντα το ανέλαβε και με παρεμβολή του τείχους η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Το παιχνίδι όσο κυλούσε ο χρόνος αποκτούσε όλο και περισσότερη ένταση και αυτό αποτυπώθηκε σε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. "Θύματα" αυτών οι Γκάλο, Χουλτ, Ουάρντα. Στο 38ο λεπτό ο Ατρόμητος κόντεψε να βάλει γκολ από καρμπόν εκτέλεση φάουλ με αυτή του 21'. Ο Ουάρντα εκτέλεσε σχεδόν από το ίδιο σημείο, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα. Από εκεί και πέρα δεν είχαμε άλλες ευκαιρίες έως την ολοκλήρωση του σαρανταπενταλέπτου, με τους γηπεδούχους πάντως να ανεβάζουν την απόδοσή τους με την πάροδο του χρόνου.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ατρόμητος πήγε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ όταν ο Ουάρντα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπακάκη στην περιοχή αλλά έδιωξαν οι αμυντικοί της ΑΕΚ. Στο 50' όμως λάθος έκανε κι ο Γιαννιώτης που διώχνοντας έστειλε τη μπάλα στον Γκάλο λίγο μπροστά από το κέντρο. Ο Βραζιλιάνος επιχείρησε να κρεμάσει τον γκολκίπερ του Ατρομήτου, αστοχώντας όμως. Σε ένα διάστημα νωθρότητας που ακολούθησε, ξεχώρισε το ψαλιδάκι που έπιασε ο Βασιλακάκης από εκτέλεση φάουλ, αλλά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ατρόμητος εξακολουθούσε να ψάχνει τρόπο να απειλήσει την ΑΕΚ μέσω των στημένων, ενόσω οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν κάπως την απόδοσή τους μετά το 60'. Τελικά στο 68' η Ένωση το βρήκε το γκολ, εκμεταλλευόμενη ένα λάθος στη μεσάία γραμμή και την ψυχραιμία των επιθετικών της. Ο Αραούχο έδωσε δεξιά στον Λιβάγια (που ήταν οριακά οφσάιντ), αυτός προσποιήθηκε στον Χατζηϊσαΐα, επιχείρησε να δώσει στον Γαλανόπουλο αλλά η μπάλα έφτασε στον Αραούχο. Εκείνος στην περιοχή πλάσαρε τον εξερχόμενο Γιαννιώτη για το 0-1.

Το γκολ αυτό έβαλε "φτερά" στα πόδια των παικτών της Ένωσης, που στο 70' βρέθηκαν κοντά στο 0-2. Το φαρμακερό γύρισμα του Χουλτ απομακρύνθηκε πολύ δύσκολα στη μικρή περιοχή. Στο 76' από όμορφη κομπίνα σε κόρνερ της Ένωσης, ο Μασούντ γύρισε παράλληλα στον Αραούχο, όμως ο Αργεντινός αστόχησε εξ επαφής. Αυτή η χαμένη ευκαιρία ήταν μοιραία για το σύνολο του Χιμένεθ.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν χάρη στα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του Αμρ Ουάρντα. Ο διεθνής Αιγύπτιος με τρομε αριστερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δεξί γάμα του Τσιντώτα, πανηγυρίζοντας το τέρμα του έξαλλα.

Στη συνέχεια το ματς έγινε ροντέο, αρχικά με τον Μοράν να χτυπάει με τον αγκώνα εκτός φάσης τον Ουάρντα και τον Σιδηρόπουλο να μην το αντιλαμβάνεται, ενώ σε κόρνερ της ΑΕΚ μετά από ένα λεπτό ο Λιβάγια έπιασε από το λαιμό τον Γιαννούλη, ο Βράνιες πήγε να πιαστεί στα χέρια με παίκτες των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να αργήσουν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ ο Κροάτης της ΑΕΚ δέχθηκε την κίτρινη κάρτα.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που προσπαθούσε να απειλήσει μέχρι το τέλος, με πολλά στημένα που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Ούσα καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η ΑΕΚ πλήρωσε τη στιγμιαία αδράνεια του Νίκλας Χουλτ στη φάση του εξαιρετικού γκολ του Ουάρντα. Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει πικρία στους κιτρινόμαυρους, ενώ σε απέναντι στρατόπεδο επικράτησε ικανοποίηση για την αντίδραση στο γκολ που δέχθηκαν.

Οι συνθέσεις:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντάμιρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μπουσουλάτζιτς (78' Κωτσόπουλος), Μάντσον, Βασιλακάκης, Ουάρντα (90' Καρασαλίδης), Ντάουντα, Ντιγκινί (53' Μπρούνο)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (53' Μοράν), Γαλανόπουλος, Γκάλο, Χριστοδουλόπουλος (73' Μασούντ), Λιβάια, Αραούχο (80' Μπακασέτας)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code