ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κίεβο: Η παγωμένη πόλη της… Αγιάς Σοφιάς θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα

Αυτό ήταν , φθάσαμε στο δεύτερο σκέλος των «32» του Europa League. Επόμενη στάση το Κίεβο , της Ουκρανίας. Την όμορφη αυτή πόλη αλλά συνάμα αρκετά παγωμένη για τα ελληνικά δεδομένα.
Εκεί όπου η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει την Ντιναμό Κιέβου.

Οι κιτρινόμαυροι δίνουν  τον δεύτερο τους αγώνα στην Ουκρανία  , με ό,τι αυτό συνεπάγεται . Μία περιοχή όπου τον μήνα Φεβρουάριο οι καιρικές συνθήκες είναι αρκετά άσχημες. Για να δώσουμε μια εικόνα για όσους δεν γνωρίζουν, την περίοδο όπου η ελληνική ομάδα θα βρεθεί στο Κίεβο , η θερμοκρασία θα φθάνει ενδεχομένως μέχρι και τους -11°! Κάτι το οποίο συνηθίζεται  κατά την χειμερινή περίοδο . Εάν μπορούμε να βρούμε ένα καταπραϋντικό είναι πως φέτος διανύουν έναν από τους πιο ζεστούς τους χειμώνες τα τελευταία χρόνια. Όπως και να έχει όμως , οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν δεν είναι εκτός προγράμματος και φέτος, έχοντας μάλιστα κάνει ήδη την εμφάνιση τους.

 Το Κίεβο είναι μία από τις πιο ωραίες και επιβλητικές πρωτεύουσες που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στην Ευρώπη. Η Ουκρανία έχει να περηφανεύεται πως διαθέτει μία από τις πιο αρχαίες πόλεις της Ευρώπης. Συγκεκριμένα ιδρύθηκε τον 5ο αι. μ.Χ. Έχοντας πληθυσμό κοντά στα 3 εκατομμύρια , η πόλη που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Δνείπερου, είναι έτοιμη να γεμίσει από τους φίλους της Ένωσης. Άλλη μία πόλη,  η οποία θα «βαφτεί» στα κιτρινόμαυρα.

Σίγουρα όλοι μας έχουμε δει και έχουμε κρατήσει στην μνήμη μας έναν ναό  με τεράστιους τρούλους, όπου το πράσινο και χρυσό χρώμα τους δένει αρμονικά με το γύρω περιβάλλον. Μιλάμε και φυσικά για τον καθεδρικό ναό  της Αγίας Σοφίας , όπου βρίσκεται στο κέντρο του Κίεβου . Μάλιστα το 1990 αναγνωρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Όσο εντυπωσιακή και αν είναι η πρωτεύουσα της Ουκρανίας άλλο τόσο θα πρέπει να φανεί και η ΑΕΚ , προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι της στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Η Ένωση πλέον είναι η μόνη ελληνική εκπρόσωπος και αντιπροσωπεύει όλη την χώρα μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code