ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

"Κόλλησαν" στο μηδέν Πανιώνιος και Αστέρας


Στο άτυπο ντέρμπι της προνομιούχου πέμπτης θέσης, Πανιώνιος και Αστέρας
Τρίπολης μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, έχασαν αμφότεροι σπουδαίες ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο τέρμα. Παραμένει πέμπτος ο Πανιώνιος, εκμεταλλευόμενος και τη "λευκή" ισοπαλία στους Ζωσιμάδες.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε πολύ χαμηλό τέμπο, ενώ εντύπωση έκανε ο απόλυτα παθητικός τρόπος που προσέγγισε ο Αστέρας το ματς. Άξιες αναφοράς ευκαιρίες δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, αρχικά στο 9' με σουτ του Νίλσεν που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι κι έπειτα στο 27', με το Λάμπρου να αποφεύγει εντυπωσιακά τον Μπέρτο από αριστερά και να πλασάρει λίγο άουτ. Ο Αστέρας Τρίπολης από τη μεριά του απείλησε στις καθυστερήσεις με σουτ του Τσιλιανίδη και κόντρα σε αυτό του Τόνσο που έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Η ομάδα του Παντελίδη αντιμετώπιζε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και διακρινόταν εύκολα η νευρικότητα των παικτών του. Στα δυσάρεστα του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο τραυματισμός του Λάμπρου, που αντικαταστάθηκε στο 45' από τον Σπιριντόνοβιτς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δυνατό παιχνίδι κι από τις δυο ομάδες και πολλή ένταση. Στο 53' οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Τόνσο από τον Σαραμαντά, με το διαιτητή να μην υποδεικνύει την παράβαση. Στο 61' ο ανεβασμένος Αστέρας απείλησε μετά από κάθετη μπαλιά του Μουνάφο στο Μανιά και σουτ του τελευταίου που έδιωξε ο Κότνικ. Τρία λεπτά αργότερα ο Μανιάς σπατάλησε τη μεγαλύτερη - έως τότε - ευκαιρία του Αστέρα να προηγηθεί στο ματς, όταν είδε το Μπανανά να γλιστράει στην περιοχή και επέλεξε να σουτάρει στη δεξιά εξωτερική πλευρά των δικτύων, αγνοώντας ότι υπήρχαν ελεύθεροι τρεις συμπαίκτες του.

Στο 66' ο Πανιώνιος είχε δοκάρι μετά από πάσα του Σαραμαντά και δυνατό σουτ του Σπιριντόνοβιτς, ενώ στο 73' ο ίδιος παίκτης δοκίμασε το σουτ με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει εύκολα. Στη συνέχεια ο Αστέρας Τρίπολης δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες, με τους Κυριακόπουλο και Τόνσο (δις) να μην μπορούν να νικήσουν τον Κότνικ. Στο 86' οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών ισοφαρίζοντας τα δοκάρια, όταν σε σέντρα του Γιαννούλη ο Τόνσο έκανε την προβολή αλλά στάθηκε άτυχος. Στο 93ο λεπτό σημειώθηκε η τελευταία καλή φάση του αγώνα, και πάλι για τον Αστέρα με τον ίδιο (μοιραίο) εκφραστή. Ο Τόνσο ξεπέρασε στην περιοχή τον Σαραμαντά και σούταρε με τον Κότνικ και πάλι να αποκρούει.

Ο Σλοβένος γκολκίπερ έκανε μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση και κράτησε ανέπαφη την εστία του σε μια κακή ημέρα για την άμυνα του Πανιωνίου. Όσο για τον Αστέρα, κατάφερε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι προς το τέλος και εύλογα μένει μια πικρία για τη χαμένη ευκαιρία να φύγει με το σπουδαίο διπλό. Η έλλειψη καθαρού μυαλού όμως στην τελική προσπάθεια στοίχισε στους Τριπολιτσιώτες.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Γκιοατά, Μπανανά, Σαραμαντάς, Ουάσινγκτον Σαντάνα, Κόρμπος, Λάμπρου (45' λ. τρ. Σπιριντόνοβιτς), Σαββίδης (46' Μπραχίμι), Μασούρας, Νίλσεν (69' Γεσίλ).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σ. Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ντουντού (87' Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Τσιλιανίδης (75' Μαντίντα), Τόνσο, Κυριακόπουλος, Μανιάς (67' Δουβίκας).



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code