ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι


Μια ποδοσφαιρική ... αδικία εκτυλίχθηκε για 90 λεπτά στο Στάδιο "Οlympiyskiy" του Κιέβου, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της
ΑΕΚ από την τυχερή Ντιναμό, χάρη στο εκτός έδρας γκολ του ΟΑΚΑ. Αήττητη και περήφανη αποχαιρετά το Europa League η ΑΕΚ, μια λαμπάδα στο ύψος του ... Χατσερίντι θα κάνουν καλά να ανάψουν οι Ουκρανοί.

Η Ένωση μπήκε στον αγώνα με σκοπό να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και στα πρώτα λεπτά του αγώνα είχε τον απόλυτο έλεγχο. Στο 4' από επικίνδυνο γύρισμα του Λάζαρου, ο Καντάρ πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ πριν φτάσει η μπάλα στον Αραούχο, ενώ στο 6' ο Αργεντινός έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, βρισκόμενος σε τετ α τετ μετά από κάθετη πάσα του Γαλανόπουλου, όμως ο Μπόικο έδιωξε με τα πόδια. Η μια από τις δυο μοιραίες φάσεις για την Ένωση ήταν αυτή...

Στο 7' και πάλι απειλεί η ΑΕΚ με μακρινό δουτ του Μπακασέτα που μπλόκαρε ο Μπόικο. Κι ενώ στη συνέχεια οι Ουκρανοί ηρέμησαν κάπως το τέμπο του παιχνιδιού και έδειχναν να το πάνε στα μέτρα του, παραλίγο στο 24' να πετύχουν μόνοι τους αυτογκόλ, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου ο Μπόικο συγκρούστηκε με τον Χάρμας, έχασε τη μπάλα κι αυτή πήρε πορεία προς τα δίχτυα. Για κακή τύχη της ΑΕΚ όμως ο Μόροζιουκ πρόλαβε να διώξει με το κεφάλι προ του Μασούντ.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τη Ντινάμο να έχει επί της ουσίας μισή ευκαιρία, τη στιγμή δηλαδή του 27ου λεπτού όταν ο Αραούχο έδιωξε στη γραμμή μετά από κεφαλιά σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος απέκτησε πολύ γρήγορα εξαιρετικό ρυθμό, με αλλεπάλληλα πάνω-κάτω και εκατέρωθεν φάσεις. Στο 50' απειλεί εκ νέου η ΑΕΚ με μακρινό σουτ του Μπακάκη, με τον Μπόικο και πάλι να απομακρύνει, ενώ στο 51' σημειώθηκε η φάση που θα μείνει ανεξίτηλη στις μνήμες των οπαδών της ΑΕΚ όταν θα θυμούνται το σημερινό αποκλεισμό. Σε εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα, η μπάλα του ξαναστρώθηκε, εκείνος έκανε την παράλληλη με το τέρμα μπαλιά κι ο Μασούντ, με εξουδετερωμένο τον Μπόικο και από το μισό μέτρο σημάδεψε άουτ, σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία.

Στο 53' η Ντιναμό έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, με τον Γκονσάλες να πιάνει κοιμώμενη την κιτρινόμαυρη άμυνα, να πλασάρει τον Μπάρκα αλλά να βλέπει τον Μπακάκη να απομακρύνει με αυταπάρνηση πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στο 63' είδαμε την επόμενη καλή ευκαιρία για γκολ, η οποία ανήκε κι αυτή στην ΑΕΚ. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου, με τον Μπόικο να διώχνει στην αριστερή του γωνία. Στο 69' απειλεί και πάλι η ΑΕΚ, με σέντρα του Μασούντ και απομάκρυνση σε κόρνερ από τον γκολκίπερ της Ντιναμό.

Καθώς ο αγώνας όδευε προς το τέλος του, ο Χιμένεθ έκανε τις τρεις αλλαγές του και, άθελά του, ανέκοψε τον καταπληκτικό ρυθμό της ομάδας του. Πρώτος αποχώρησε ο Μπακασέτας για να μπει ο Κλωναρίδης, έπειτα ο Λάζαρος, που ήταν εκ των κορυφαίων, για να μπει ο Γιακουμάκης, και τέλος ο Γαλανόπουλος για χάρη του Αϊντάρεβιτς. Οι Ουκρανοί από την πλευρά τους έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους και προσπαθούσαν να ροκανίσουν το χρόνο με κάθε τρόπο, στοχεύοντας στο ίδιο αποτέλεσμα από το πρώτο λεπτό. Στο 0-0, που δυστυχώς για την Ελληνική ομάδα ήταν και το τελικό.

Αναμφίβολα μένει μια πικρή γέυση στους ανθρώπους της ΑΕΚ μετά από τον αποκλεισμό αυτό, καθώς στα δυο παιχνίδια φάνηκε πόσο καλύτερη και πιο έτοιμη ήταν η Ένωση από την αντίπαλό της. Η πρόκριση όμως κρίθηκε στις λεπτομέρειες, κι αυτές ευνόησαν τη Ντιναμό. Οι Ουκρανοί ήταν πολύ αποτελεσματικοί στο πλάνο τους, πετυχαίνοντας γκολ από το πουθενά στο ΟΑΚΑ και διαφυλάσσοντας το μηδέν στην έδρα τους, ήταν βεβαίως υπέρ το δέον τυχεροί, ειδικότερα σήμερα, ενώ κι οι δυο  διαιτησίες ήταν ευνοϊκότερες γι' αυτούς.

Η ΑΕΚ πλέον καλείται να αλλάξει σελίδα και να επικεντρωθεί στους εγχώριους στόχους της. Άλλωστε διεκδικεί επάξια πρωτάθλημα και κύπελλο, και το μόνο θετικό που μπορούν να κρατήσουν στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό είναι πως από δω και μπρος όλη η προσοχή θα στραφεί και όλες οι δυνάμεις θα καταναλωθούν στις εγχώριες υποχρεώσεις.

Οι συνθέσεις:
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλιακσάντρ Χατσκέβιτς):Μπόικο, Κετζιόρα, Χατσερίντι, Κάνταρ, Μοροζιούκ, Σέπελιεβ (77' Μπεσέντιν), Μπουγιάλσκι, Χάρμας, Τσιχανκόβ, Ντέρλις Γκονσάλες, Ζούνιορ Μοράες (92' Σαπαρένκο).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80' Αϊντάρεβιτς), Μασούντ, Μπακασέτας (70' Κλωναρίδης), Χριστοδουλόπουλος (74' Γιακουμάκης), Αραούχο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code