ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Νίκη - "χρυσάφι" για τον Πανιώνιο, 1-0 τη Λαμία


Υπό το βλέμμα λιγοστών φιλάθλων του, στη βροχερή Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος υπέταξε για δεύτερη φορά σε τέσσερις μέρες τη
Λαμία, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα. Η νίκη αυτή ήρθε αρκετά δύσκολα, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λάμπρου στο 80'. Στα επίσημα του γηπέδου βρέθηκε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίκαελ Σκίμπε.

Τον τρόπο με τον οποίο θα κυλούσε το ματς, λίγο πολύ τον περιμέναμε. Το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ήταν πενιχρό από πλευράς φάσεων και ιδιαίτερα μονότονο. Ο Πανιώνιος από το πρώτο δευτερόλεπτο ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε μάλιστα νωρίς, μόλις στο 2ο λεπτό, όταν η σέντρα του Μασούρα έφτασε στον Λάμπρου, ο οποίος σούταρε, όμως ο Παντελιάδης πρόλαβε να διώξει τη μπάλα. Για να δούμε την επόμενη αξιόλογη φάση έπρεπε να περιμένουμε ως το 33', όταν και πάλι οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ. Σε κόρνερ του Μασούρα ο Γκιοατά έπιασε κεφαλιά εκτός περιοχής, ωστόσο η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με αρνητικό τρόπο για τον πρωταγωνιστή Πανιώνιο, αφού ο Γεσίλ αποχώρησε τραυματίας και αντικαταστάθηκε από τον Νίλσεν. Επίσης, οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν να έχουν βρει τρόπο να ξεκλειδώσουν τη συμπαγή άμυνα την Λαμίας.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι έκαναν επιτέλους αισθητή την παρουσία τους στο παιχνίδι, με ωραίο διαγώνιο σουτ του Βασιλαντωνόπουλου που μπλόκαρε ο Κότνικ. Έπειτα στο 54', και πάλι ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος δημιούργησε ρήγμα στην κυανέρυθρη άμυνα από τα δεξιά. Σέντραρε για τον Ακόστα, ο οποίος όμως αστόχησε από το ύψος του πέναλτι. Δύο λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος απείλησε με κεφαλιά του πολύ δραστήριου Μασούρα που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια προσπάθησαν να εντείνουν την πίεσή τους και στο 66' έχασαν σπουδαία ευκαιρία, αρχικά με το σουτ του Σαραμαντά που απέκρουσε ο Παπαδόπουλος και στην εξέλιξη της φάσης με το άστοχο ριμπάουντ του Λάμπρου. Κι ενώ ο ρυθμός του αγώνα έδειχνε να πέφτει ραγδαία λόγω κάποιων συνεχόμενων διακοπών, φτάσαμε στη φάση του 79' στην οποία δόθηκε το πέναλτι για τον Πανιώνιο. Ο Νίλσεν συνεργάστηκε με τον Λάμπρου κι ο νεαρός μεσοεπιθετικός ανατράπηκε στη συνέχεια από τον γκολκίπερ της Λαμίας. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και σημαδεύοντας στο κέντρο της εστίας διαμόρφωσε το (τελικό) 1-0.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έδειξε στα εναπομείναντα λεπτά ανήμπορη να απειλήσει την εστία του Κότνικ, με μόνη επιθετική προσπάθεια μια άστοχη εκτέλεση φάουλ του Πίτι στο 84'. Η τελευταία αξιόλογη φάση ανήκε κι αυτή στους γηπεδούχους, καθώς ο Μπραχίμι στο 94ο λεπτό έπιασε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ το οποίο έδιωξε ο Παπαδόπουλος.

Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει δίκαιο βάσει της εικόνας των δυο ομάδων, κι έτσι ο μεν Πανιώνιος συνεχίζει την αξιόλογη πορεία του προς την κατάληψη της πέμπτης θέσης, η δε Λαμία παρέμεινε μετά την ήττα της στους 20 βαθμούς και δεν απομακρύνεται αρκετά ούτε σήμερα από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Ουάσιγκτον (69' Μακρύλλος), Κόρμπος, Λάμπρου, Μπραχίμι, Μασούρας (63' Σπιριντόνοβιτς), Γεσίλ (45' Νίλσεν)

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης (32' Κουτρομάνος, 82' Άστσεριτς), Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Πίτι, Όμο, Παντελιάδης, Ακόστα, Μπούτνικ (72' Μπουλουλής)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code