ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

4 Προτάσεις για Χιονοδρομικές...Αποδράσεις!


Μπορεί ο χειμώνας να φτάνει στο τέλος του και το Μπάνσκο να είναι μακρυά, όμως αφού ο καιρός το επιτρέπει, μια σύντομη εξόρμηση στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας είναι η καλύτερη λύση για διασκέδαση και νέες περιπέτειες!
Εμείς θα σας παρουσιάσουμε ορισμένες από τις επιλογές που μας προσφέρει η πλούσια ελληνική ορεινή ομορφιά, ώστε να χαλαρώσουμε, να παίξουμε και να ασκηθούμε στο λατρεμένο όλων χιόνι, που σπάνια "βλέπουμε" στις πόλεις.


ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ 


Ο ορεινός όγκος του Μαινάλου καταλαμβάνει το κέντρο της Πελοποννήσου και μεγάλο τμήμα του Νομού Αρκαδίας. Εκτείνεται από το οροπέδιο της Τρίπολης μέχρι τον ποταμό Λούσιο στα δυτικά και από τη Μεγαλόπολη μέχρι την λίμνη του Λάδωνα βόρεια, σε μια έκταση περίπου 1.000.000 στρεμμάτων.
Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 3 αναβατήρες, 7 πίστες σκι, πίστα ελκήθρων και Σαλέ. (ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΑΒΑΤΗΡΩΝ: 09:00 - 16:00). Μπορεί να προσεγγιστεί από τον Καρδαρά και τη Βυτίνα, με αλυσίδες ή χειμερινά ελαστικά. Ωστόσο, θα πρέπει Να έχετε πάντα μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς τις πρωινές ώρες υπάρχει πάγος στον δρόμο. Ιδιαίτερα τις ημέρες που υπάρχει πρόβλεψη για χιονόπτωση να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχετε έτοιμες τις αλυσίδες για χρήση. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του
χιονοδρομικού:  http://www.mainaloski.gr/
Εννοείται πως στις γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο περιοχές θα βρείτε εξαιρετικά καταλύματα καθώς και ιδανικά μέρη για φαγητό και διασκέδαση.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΑ-ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ


Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται στα όρια του νομού Πέλλας που αποτελεί σύνορο με τα Σκόπια. Το όρος Βόρας ή Καϊμακατσαλάν είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος της Ελλάδας με υψόμετρο 2524 μέτρων. Μπορείτε να φτάσετε στο χιονοδρομικό κέντρο από την Έδεσσα ακολουθώντας τις πιο κάτω διαδρομές: 1. Η διαδρομή αυτή είναι πρώτης προτεραιότητας εκχιονισμού, από Αντιπεριφέρεια Πέλλας και Δήμο Έδεσσας. Από Έδεσσα ακολουθείτε την διαδρομή προς Φλώρινα – Καστοριά και σε 18 χλμ περίπου, στρίβετε δεξιά προς Άρνισσα-Παλαιό Άγιο Αθανάσιο. Μετά από λίγο στη διχάλα που θα συναντήσετε όποια κατεύθυνση και αν ακολουθήσετε θα σας οδηγήσει στο Χιονοδρομικό Κέντρο (ακολουθείτε πινακίδες προς Άγιο Αθανάσιο). 2. Η διαδρομή αυτή είναι δεύτερης προτεραιότητας εκχιονισμού.Μέσα από την Έδεσσα αναζητείτε την διαδρομή προς Λύκους (8 χλμ) και εν συνεχεία προς Κερασιά (6 χλμ). Από Κερασιά ακολουθείτε τον δρόμο προς Χιονοδρομικό (22 χλμ) Προσοχή, στα μισά της διαδρομής Κερασιάς-ΧΚΒ, υπάρχει στα δεξιά σας μεγάλος δρόμος προς Αριδαία, ο οποίος δεν χρησιμοποιείται. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του χιονοδρομικού: http://kaimaktsalan.gr/ .
Στις γύρω περιοχές κι ιδιαίτερα στον Άγιο Αθανάσιο θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε όμορφα καταλύματα, καφέ και εστιατόρια καθώς και να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες στα   Λουτρά Πόζαρ, που διαθέτουν εξωτερική πισίνα(με ιαματικά νερά), τζακούζι και σπα, βόλτες στους καταρράκτες και άλλα πολλά!  

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 


Ο Παρνασσός είναι από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, κατάφυτο από Κεφαλλονίτικα έλατα με πυκνή βλάστηση και σπάνια φυσική ομορφιά που γοητεύει τον επισκέπτη όλο το χρόνο. Στο βουνό αυτό λειτουργεί από Δεκέμβριο έως αρχές Μαΐου, σε υψόμετρο 1.640-2.260 μέτρα, στις τοποθεσίες Κελλάρια και Φτερόλακα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το μεγαλύτερο και τεχνολογικά αρτιότερα οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας. 
Διαθέτει 13 κύριους σύγχρονους αναβατήρες και 4 αναβατήρες αρχαρίων με μεγάλη ποικιλία για χιονοδρομική και τουριστική χρήση. Στους κύριους αναβατήρες συμπεριλαμβάνονται 6 εναέριοι αποσυμπλεκόμενοι (2 οκταθέσιες καμπίνες, 3 τύπου Combi με συνδυασμό οκταθέσιων καμπινών / εξαθέσιων καρεκλών & 1 τετραθέσια καρέκλα), 1 σταθερός εναέριος (διθέσια καρέκλα) και 6 συρόμενοι, μεταξύ αυτών και ο αναβατήρας που συνδέει τις δύο τοποθεσίες, Κελλάρια και Φτερόλακα.Επίσης το Κέντρο διαθέτει 23 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές και 7 μονοπάτια, συνολικού μήκους περίπου 34 χιλιομέτρων. Οι πίστες είναι μήκους κατάβασης από 50μ. έως 4 χλμ. για αρχαρίους, μέσους και καλούς χιονοδρόμους. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, υπάρχουν 12 εκτός πίστας «μαύρες» διαδρομές με πραγματικά βαθύ χιόνι και πολύ-πολύ αδρεναλίνη. Το Κέντρο διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις, τα μηχανήματα και την εν γένει καλή λειτουργία του . Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://parnassos-ski.gr/
Η πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο είναι εύκολη τόσο με Ι.Χ, τρένο, λεωφορείο και Ski Bus. 
μπορείτε να συνδιάσετε την εξόρμησή σας αυτή με μια όμορφη βόλτα για φαγητό και ποτό στην κοντινή, γραφική Αράχωβα.


ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 


      


Ο χάρτης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων έχει ενημερωθεί, ώστε να αποτυπώνει και σχεδιαστικά τις καινούργιες δυνατότητες που προσφέρει το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.Με την προσθήκη των νέων πιστών και αναβατήρων, έχει αυξήσει τα συνολικά χιλιόμετρα, δυνατής διαστρωμένης χιονοδρομίας, από 20Km σε 25Km.Συγκεκριμένα, περιλαμβάνεται η προσθήκη της νέας πίστας που ονομάστηκε «Φοίβη». Πρόκειται για τη νέα μαύρη (πολύ δύσκολη) πίστα του χιονοδρομικού, με μήκος 850m και υψομετρική διαφορά στα 290m, όπου δίνει τη δυνατότητα μίας επιπλέον επιλογής για τους πολύ έμπειρους χιονοδρόμους, μαζί με την Αντιγόνη.Προστίθενται η «Αρμονία», η οποία είναι και η μεγαλύτερη σε μήκος πίστα του χιονοδρομικού, με μήκος 2700m. Είναι μία πράσινη (πολύ εύκολη) πίστα, με μία εξαιρετική διαδρομή ανάμεσα στο ελατόδασος του Χελμού, ξεκινώντας από τη μέση του βουνού και καταλήγοντας στη βάση του, στον αναβατήρα Δάφνη.Έχει προστεθεί ο νέος παιδικός αναβατήρας (Snow Fun Park),  όπυ τα παιδιά μπορούν να συνδυάσουν, το παιχνίδι στο χιόνι με το φουσκωτό κάστρο και τις τσουλήθρες που διαθέτει το χιονοδρομικό, με τη χιονοδρομία.Με αυτές τις προσθήκες στη λειτουργία του το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, έχει καταφέρει να αυξήσει κατά πολύ τα χιλιόμετρα και τις επιλογές που μπορούν να έχουν οι χιονοδρόμοι. Το σημαντικότερο είναι ότι, αυτό αφορά όλα τα επίπεδα χιονοδρόμων και το βαθμό δυσκολίας των πιστών.
Εκτός από τις πίστες σκι, διατίθενται πίστα ελκήθρων, παιδότοπος, chalet και καντίνα.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι εύκολα προσβάσιμο οδικώς: Από την Αθήνα:
Η απόσταση είναι 191 χλμ. Μέσω της εθνικής οδού που συνδέει την Αθήνα με την Πάτρα. Στο ύψος της Τράπεζας (ή Πούντας) (159ο χλμ) στρίβετε από την Εθνική οδό προς Καλάβρυτα και Χιονοδρομικό Κέντρο. Από την Πάτρα: Η απόσταση είναι 93χλμ. μέσω Διακοπτού και 79χλμ. μέσω Χαλανδρίτσας. Από την υπόλοιπη Πελοπόννησο: Μπορείτε να πάτε μέσω Τρίπολης (185χλμ.), Λεβιδίου και Κλειτορίας. Τέλος μπορείτε να επιλέξετε τον σιδηρόδρομο μέχρι το Διακοπτό και μετά, επίσης με τον Οδοντωτό να φτάσετε στα Καλάβρυτα. Η βόλτα με τον «οδοντωτό» διαρκεί περίπου 70 λεπτά, αρκετά για να αισθανθείτε δέος. Η θέα όταν θα διασχίζετε το μοναδικής ομορφιάς φαράγγι του Βουραϊκού, θα σας αποζημιώσει, για την επιλογή σας.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.kalavrita-ski.gr/.


Όπου κι αν επιλέξετε τελικά να πάτε μην ξεχάστε να πάρετε μαζί σας καλή παρέα,διάθεση για περιπέτεια και τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλειά σας. Μην διακινδυνεύσετε τη σωματική σας ακεραιότητα. Να υπακούτε πάντοτε στις συμβουλές των εκπαιδευτών και των υπεύθυνων ασφαλείας!
Καλή σας διασκέδαση!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code