ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν έχει...αντίπαλο, 1-3 τον Πανιώνιο


Όντας επιβλητικός στο μεγαλύερο διάστημα του αγώνα και με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στην τελική
προσπάθεια, ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν σίφουνας από τη Νέα Σμύρνη, επικράτησε με 1-3 και πήρε τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Από το πρώτο λεπτό ο ΠΑΟΚ μπήκε με ξεκάθαρη διάθεση να αναλάβει τα ηνία του αγώνα και να κάνει το παιχνίδι του. Είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας και πίεζε συνεχώς τον Πανιώνιο, χωρίς να κατεβάσει ταχύτητα σε κανένα σημείο του σαρανταπενταλέπτου. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ουσιαστικά απείλησαν πρώτοι, όταν στο 13' ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Γεσίλ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έδωσε στον Σαββίδη, αυτός έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Βαρέλα έχοντας τροχιά προς την εστία.

Στο 15' ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μια ανάσα από το προβάδισμα, με τον Πρίγιοβιτς να προσπαθεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μέσα από την περιοχή έπειτα από πάσα του Κάνιας. Κότνικ και Μπανανά όμως επενέβησαν και η μπάλα βγήκε κόρνερ. Τελικά στο χρονικό σημείο που η κυριαρχία του ΠΑΟΚ είχε εδραιωθεί (με την κατοχή της μπάλας να φτάνει έως το 85%) ήρθε το 0-1. Ο Πρίγιοβιτς έπαιξε το 1-2 με τον Μακ. Ο Σέρβος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε το γύρισμα, μπάλα κόντραρε στο σώμα του Κόρμπου, ο Λημνιός έκανε την κεφαλιά κι η μπάλα κατευθύνθηκε προς τα δίχτυα. Ο Μαουρίσιο με νέα κεφαλιά προ κενής εστίας την έσπρωξε στα καρέ του Κότνικ και άνοιξε το σκορ.

Ο ασπρόμαυρος μονόλογος συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα στο 34ο λεπτό να γίνει το 0-2. Ο Αζεβέδο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Πρίγιοβιτς σηκώθηκε αφύλαχτος και με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Γκιοατά φέρει μεγάλη ευθύνη καθώς έχασε τον Σέρβο φορ. Δυο λεπτά αργότερα μάλιστα ο ΠΑΟΚ κόντεψε να βάλει και τρίτο γκολ, αλλά ο Μακ δεν έπιασε καλά το σουτ έπειτα από γύρισμα στην περιοχή από τον Πρίγιοβιτς.

Ο Πανιώνιος βρήκε κάποιους χώρους στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου και έφτασε μια ανάσα από το 1-2. Στο 43' από εκτέλεση φάουλ του Σπιριντόνοβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά ο Μπανανά, τη δεύτερη ο Μασούρας και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά πιο κοντρολαρισμένο, με τον ΠΑΟΚ να κάνει σε μεγάλο μέρος του διαχείριση του προβαδίσματος. Στο 60' όμως ο Πανιώνιος έχασε άλλη μια τεράστια ευκαιρία να μειώσει, με τον Σπιριντόνοβιτς να πλασάρει μέσα από την περιοχή και αριστερά, τον  Πασχαλάκη να διώχνει και στην εξέλιξη της φάσης ο αφύλαχτος Παπαγεωργίου έκανε νέο πλασέ στην κίνηση, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Τελικά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που σκόραρε, κλειδώνοντας επί της ουσίας και την πρόκριση στον τελικό του θεσμού. Ευνοούμενος και από την τύχη ο Δικέφαλος, αφού όταν ο Μπανανά απομάκρυνε με το κεφάλι, ο Μπίσεσβαρ σούταρε στην κίνηση λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-3.

Στο 79' ο απογοητευμένος Κότνικ λίγο έλειψε να χαρίσει και τέταρτο τέρμα στους φιλοξενούμενους, όμως στη συνέχεια διόρθωσε το σφάλμα του αποκρούοντας τις προσπάθειες των Μακ και Μπίσεσβαρ. Ενώ στο 85' είδαμε τον Πανιώνιο να πετυχαίνει το γκολ της τιμής. Ο Μπραχίμι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλα τα σώματα, έφτασε στον Κόρμπο, ο οποίος προ κενής εστίας στο δεύτερο δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα με το στήθος. 

Το ανέλπιστο αυτό γκολ αναπτέρωσε αρκετά το ηθικό των κυανέρυθρων που προσπάθησαν μέχρι το τέλος και για το κάτι παραπάνω. Στο 88' ο Μασούρας έπιασε το δυνατό σουτ που δύσκολα απομάκρυνε ο Πασχαλάκης, ενώ στη συνέχεια έδιωξε σε κόρνερ ο Βιεϊρίνια.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, η ολοκλήρωση του οποίου φέρνει τον ΠΑΟΚ με το ενάμιση πόδι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Γκιοατά (46' Σταυρόπουλος), Βλάχος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ουάσινγκτον (68' Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Σαββίδης, Γεσίλ (46' Παπαγεωργίου).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Αζεβέδο, Μαουρίσιο (75' Σάχοβ), Κάνιας, Λημνιός, Πέλκας (65' Μπίσεσβαρ), Μακ, Πρίγιοβιτς (69' Κουλούρης).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code