ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ανακοίνωσε η Williams το οδηγικό δίδυμο της για το 2018• Ο Sirotkin στη 2η θέση οδηγού


Οι φήμες που επικρατούσαν τις τελευταίες εβδομάδες, επιβεβαιώθηκαν εχτές από την βρετανική ομάδα, που έκανε τελικά την ανακοίνωση των οδηγών που θα την απαρτίζουν.

Τη θέση του 2ου οδηγού θα καλύψει ο 22χρονος Ρώσος, Sergey Sirotkin, ο οποίος συμμετείχε και στο GP του Abu Dhabi, και εντυπωσίασε με την απόδοση του, ενώ ο Robert Kubica, θα είναι 3ος οδηγός και οδηγός εξέλιξης, με στόχο να συμμετέχει σε κάποια Free Practice. Άλλωστε θα είναι ο πιο έμπειρος πιλότος της ομάδας και οι γνώσεις του θα είναι απαραίτητες για τους νεότερους του, Stroll και Sirotkin.

H Claire Williams, αντιπρόεδρος της ομάδας, και κόρη του Sir Frank Williams, είπε: "Μετά από μια εκτεταμένη διαδικασία αξιολόγησης του οδηγού, είμαι ενθουσιασμένη που ολοκληρώθηκε η σειρά του 2018 και είμαι ενθουσιασμένη που βλέπω τι έρχεται την επόμενη σεζόν. Έχουμε πάρει το χρόνο μας για να αξιολογήσουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές και είμαι βέβαιος ότι ο Lance και ο Sergey μπορούν να αποδώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα για την ομάδα. Η φιλοσοφία της Williams, ήταν πάντα η προώθηση και ανάπτυξη νέων ταλέντων και ο Sergey ταιριάζει ακριβώς με αυτή τη νοοτροπία. Ο Lance έχει το ρεκόρ νεότερου rookie που κατέκτησε θέση στο βάθρο(στο GP του Azerbaijan), και με ένα χρόνο τώρα εμπειρίας, θα είναι έτοιμος να αποδώσει τα μέγιστα το 2018. Έχουμε ένα ταλαντούχο διδύμων οδηγών για το 2018, ότι είμαστε σίγουροι ότι θα φέρουν κάποια συναρπαστικά αποτελέσματα για την ομάδα. "
O Robert Kubica δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω με την ομάδα της Williams ως επίσημος τρίτος οδηγός και οδηγός εξέλιξης αυτή τη σεζόν. Ο τελικός μου στόχος παραμένει να αγωνιστώ ξανά στη Formula 1 και αυτό είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση: Δεν μπορώ να περιμένω να αρχίσουμε τη χρονιά.

Ο Sergey Sirotkin πρόσθεσε με τη σειρά του: "Να πω ότι είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που συμμετέχω σε μια τόσο περίφημη ομάδα όπως η Williams. Χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια για να φτάσω εδώ που είμαι, και είμαι πραγματικά χαρούμενος και ευγνώμων σε όσους με βοήθησαν. Το αποτέλεσμα των συνδυασμένων προσπαθειών μας με βοήθησε να επιτύχω το όνειρό μου και να είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα μπορεί να βασιστεί σε μένα. Θα βάλω τα δυνατά μου. "

Κατά πόσο όμως θα βοηθήσει την ομάδα του Grove αυτή της επιλογή; Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια η ομάδα ταλανίζεται από προβλήματα σε πολλούς τομείς, θα αποδώσει το άπειρο οδηγικό δίδυμο που επενδύει η Williams; Φυσικά ρόλο έπαιξαν και οι χορηγίες του Ρώσου πιλότου, καθώς τα οικονομικά είναι ένας από τους τομείς που “πονάει” η ομάδα. Παρόλα αυτά επειδή και ο Kubica κατάφερε να συγκεντρώσει κάποιο ποσό, η Williams φαίνεται πως αξιολόγησε όντως τις επιδόσεις των οδηγών εντός πίστας. Ο Sirotkin ίσως είναι για το παρόν η καλύτερη επιλογή, και κατά τη διάρκεια της σεζόν θα φανεί κατά πόσο ο Kubica θα μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο του, οπότε θα είναι στο χέρι της ομάδας να επιλέξει τον καλύτερο, που θα εξαρτηθεί και από την συνεργασία που θα έχουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code