ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Newey: “Γιατί απέρριψα τη Ferrari”


Ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull, Adrian Newey, αναφέρει λεπτομερώς στο Sky Sports F1, πως η Ferrari προσπάθησε να τον προσλάβει σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.

Παρόλο που ο βρετανός θεωρείται ως ο καλύτερος  σχεδιαστής της Formula 1, ο Newey δεν έχει εργαστεί ποτέ για την πιο επιτυχημένη ομάδα του αθλήματος - αντί αυτού κερδίσει πρωταθλήματα με τις Williams, McLaren και Red Bull.
Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη γιατί δεν προσπάθησε η Scuderia να τον εντάξει στο δυναμικό της.

"Με έχουν πλησιάσει τρεις φορές", δήλωσε ο Newey στο Sky Sports F1, συνεχίζοντας:

"Αρχικά στην καριέρα μου στο IndyCar, όπου η Ferrari αποφάσισε να κατασκευάσει ένα μονοθέσιο IndyCar, μου προσφέρθηκε να συμμετάσχω ως επικεφαλής σχεδιαστής για το έργο τους, αλλά δεν αισθάνθηκα ότι ήταν σωστό, γι 'αυτό το απέρριψα.

"Πιο μετά, με πολύ πιο σοβαρή πρόταση, ο Jean Todt μου προσέφερε θέση με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή το 1996. Σε εκείνο το σημείο, είχα προσφορές να μείνω στη Williams, να συμμετάσχω στην McLaren ή να γίνω μέλος της Ferrari.
"Το σκέφτηκα αρκετό καιρό αυτή τη φορά, αλλά είχα μια νέα οικογένεια τότε και αποφάσισα ότι ήθελα να μείνω στο Ηνωμένο Βασίλειο".

Εάν είχε αποδεχθεί αυτή τη δεύτερη προσφορά, ο Newey, θα κατείχε τη θέση αντί του Ross Brawn  στη Ferrari, πρόσωπο που κατέκτησε τα πάντα με την Ιταλική ομάδα και επιτυχίες που όλοι ξέρουμε..

Η πιο ελκυστική προσφορά για τον Newey, ωστόσο, ήταν να ανεβάσει σκαλοπάτι τη Ferrari το 2014. Είχε μόλις κερδίσει τα τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα με την Red Bull, αλλά η ομάδα πάσχιζε με την ισχύ του κινητήρα της Renault στην αρχή της νέας υβριδικής εποχής.

Ο Newey εξήγησε στο πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο του: Πώς να φτιάξεις ένα αυτοκίνητο(how to build a car), πώς η Ferrari του έκανε μια «αστεία μεγάλη» οικονομική προσφορά σαν να πρόκειται για αστέρα του Holywood, προετοιμασμένη να υπερδιπλασιάσει το μισθό του από τη Red Bull - ενώ υπήρξαν επίσης συνομιλίες με τη Mercedes.

"Είναι φανερό ότι η Renault ήταν πολύ μακριά από την Mercedes και συγκεκριμένα και σε κάποιο βαθμό από την Ferrari - χωρίς προφανή τελικό αποτέλεσμα", πρόσθεσε ο Newey στη Natalie Pinkham της Sky F1.
O Adrian Newey με την Natalie Pinkham του SkysportsF1

"Η Renault δεν φαινόταν να είναι πρόθυμη να βάλει τα χρήματα για να λύσει πραγματικά το πρόβλημα, γεγονός το οποίο ήταν πιεστικό και ανησυχητικό.
"Ήμουν σε μια δύσκολη θέση. Δεν ήθελα να φύγω  από την Red Bull γιατί αισθανόμουν σαν το σπίτι μου και είχα εμπλακεί πολύ από την αρχή με τον Christian [Horner, υπεύθυνος ομάδας], οικοδομώντας την ομάδα από τις στάχτες της Jaguar μέχρι εκεί που ήταν ως εκείνο το σημείο.
"Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, η Ferrari ήρθε με μια απίστευτη προσφορά, πολύ ελκυστική, και με έκανε πολλές νύχτες να μείνω άγρυπνος και να σκέφτομαι τι να κάνω. Στο τέλος ένιωσα πως ήταν λάθος να φύγω από τη Red Bull. "

Ο Newey ρωτήθηκε επίσης με ποιους οδηγούς θα επιθυμούσε να συνεργαστεί:

"Ένας θα ήταν ο Michael Schumacher, σίγουρα", εξηγεί ο Newey.

"Είναι προφανώς ένας μεγάλος ανταγωνιστής, ένας υπέρτατος ανταγωνιστής, αλλά πάντα τον ένιωθα σαν αντίπαλο μου, στην αλήθεια.

"Έπειτα, ο Fernando Alonso, και πάλι, ήρθα κοντά μερικές φορές, άλλος ένας εξαιρετικά ανταγωνιστικός πιλότος, που κέρδισε μόνο δύο πρωταθλήματα πριν από όλα αυτά τα χρόνια, ποιος θα μπορούσε να το προβλέψει αυτό στο τέλος του 2007;

"Και ο Lewis Hamilton, τα πρώτα του πρωταθλήματα είχε τα πάνω και τα κάτω του, αλλά το πρωτάθλημα που έχει κατακτήσει φέτος είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο του, κατά τη γνώμη μου, επειδή έκανε μια πολύ ισχυρή πορεία.
"Δεν υπήρξαν αδύναμοι αγώνες, ήξερε πια αν θα έπρεπε να μονομαχήσει και πότε να αφήσει μια θέση ώστε να μην ριψοκινδυνέψει βαθμούς".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code