ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μαυροπάνος: Ο Έλληνας που χαράζει τον δρόμο για τους υπόλοιπους

Ο Ντίνος, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Είναι ο παίκτης που μας έκανε όλο τον Ιανουάριο να συζητάμε γι' αυτόν και δικαιολογημένα, μετά την μεταγραφή του στην Άρσεναλ.
Ο ποδοσφαιριστής που μέχρι πριν λίγες μέρες αγωνιζόταν στα ελληνικά γήπεδα με τα χρώματα του ΠΑΣ Γιάννινα ανάγκασε τον Αρσέν Βενγκέρ να αποθεώσει όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό.Θυμίζοντας μας έτσι πως τελικά….υπάρχει μέλλον, κάτι το οποίο δεν θέλουν να καταλάβουν οι ελληνικοί σύλλογοι.

Ήταν 4 Ιανουαρίου όταν ο νεαρός Έλληνας ανακοινώνεται από την Άρσεναλ, κάνοντας όλους τους Έλληνες να ξαφνιαστούν και συγχρόνως να ψάξουν ποιο είναι αυτό το ταλέντο που ανακάλυψαν γι' ακόμα μία φορά οι κανονιέρηδες. Το σημαντικότερο στην όλη υπόθεση είναι πως πρόκειται για Έλληνα και όχι για κάποιον Αργεντίνο,Άγγλο και πάει λέγοντας, όπως έχουμε συνηθίσει άλλωστε τα τελευταία χρόνια.

Ο Κωσταντίνος Μαυροπάνος ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Απόλλων Σμύρνης από που και πήρε μεταγγραφή ως ελεύθερος στην πόλη των Ιωαννίνων για την τοπική ομάδα. Εκεί πάτησε χορτάρι 16 φορές, έχοντας μάλιστα 3 γκολ,σε συνολικό απολογισμό 1933 λεπτών. Δεν είναι πολλές οι συμμετοχές εάν τις δει κανείς…δύσκολα θα πιστέψει κάποιος πως ένας παίκτης , ο οποίος στην πρώτη του χρονιά σε επίπεδο Α'  κατηγορίας έχοντας αυτά τα στατιστικά και αυτό τον χρόνο , θα μπορούσε να βρεθεί στο κορυφαίο κατά πολλούς πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, την Πρέμιερ Λιγκ. Και όμως ο Μαυροπάνος ήρθε για να μας διαψεύσει.Ένα παιδί , όπου έχει αποδείξει ότι εάν κάτι το θέλεις πολύ τότε θα το επιτύχεις. Δούλεψε,πάλεψε και ανταμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Η Άρσεναλ είχε πλάνο,να αγοράσει έναν νεαρό ταλαντούχο ποδοσφαιριστή με…ψίχουλα ουσιαστικά για την Αγγλία.Με μόλις 2,100,000 Ευρώ , να τον δώσει δανεικό στην Βέρντερ Βρέμης , προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και το καλοκαίρι να επιστρέψει στην ομάδα και να ενταχθεί στην προετοιμασία.Ο Βενγκέρ όμως αναγκάστηκε ουσιαστικά να αλλάξει τα σχέδια του.Βλέποντας τον Έλληνα αμυντικό να βγάζει τις προπονήσεις με επιτυχία , δείχνοντας του στοιχεία που τον ικανοποιούσαν, έδωσε την εντολή ο παίκτης να παραμείνει στο υπάρχον ρόστερ. Η όλη ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ.Σε συνέντευξη τύπου ,ο Γάλλος προπονητής εξύμνησε όχι μόνο τον Μαυροπάνο αλλά και όλη την Ελλάδα και τους αθλητές της κατ'επέκταση.Συγκεκριμένα χαρακτήρισε την χώρα μας ως φανταστική στον τομέα του αθλητισμού, λέγοντας μάλιστα πως το ποδόσφαιρο μας και το μπάσκετ είναι φανταστικό.

Την ίδια στιγμή όπου εμείς οι ίδιοι κατακεραυνώνουμε συνεχώς τους αθλητές μας και την ποιότητα που έχουμε στα αθλήματα μας. Κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα και οι ίδιοι οι σύλλογοι να αναζητούν ''ταλέντα'' από το εξωτερικό.Την ίδια ώρα όπου μέσα στα σύνορα μας έχουμε ένα εργοστάσιο που δουλεύει όπως φαίνεται για τους μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού.

Ήρθε επομένως αυτή η ώρα που θα πρέπει να αντιληφθούν οι μεγάλες ομάδες της χώρας πως το…''πετρέλαιο'' βρίσκεται κάτω από τα πόδια τους, στην γη αυτή που πατάνε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code