ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Χειμερινή μεταγραφική περίοδος: Ευκαιρία για μικροδιορθώσεις στο ρόστερ


Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι απλά διορθωτικές κινήσεις για την ολοκλήρωση της σεζόν. Κάθε ομάδα κάνει κάποιες ''άστοχες'' κινήσεις το καλοκαίρι, από τις οποίες έχει την δυνατότητα να απαλλαχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και να βρεί έναν καλύτερο αντικαταστάτη. Αυτό γίνετε όμως για να τροποποιήσει πιθανά κακώς κείμενα που δημιουργήθηκαν και να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους άλλους παίκτες και στους οπαδούς μιας ομάδας. Δεν μπορούν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, να ''φέρουν την άνοιξη'' οι χειμερινές μεταγραφές. 

Εξάλλου και τα παραδείγματα των προηγούμενων ετών αυτό αποτυπώνουν. Ντράξλερ, Παγέ και Γιόβετιτς, είναι οι ηχηρότερες μεταγραφές που τον Ιανουαρίο του 2017, οι οποίοι απέτυχαν πλήρως στο να αλλάξουν το image των νέων τους ομάδων. Ο Πρώτος αν και άρχισε δυναμικά, δεν είχε ανάλογη συνέχεια στο παιχνίδι τους, ο Γάλλος πρώην της Γουέστ Χαμ βυθίστηκε στην περυσινή μετριότητα της Μαρσέιγ, ενώ ο τελευταίος απλά βοήθησε σε κάποια ματς την Σεβίλλη, με αποτέλεσμα να μην ενεργοποιήσει και την οψιόν αγοράς του η ομάδα της Ανδαλουσίας.

Φέτος η ηχηρή μεταγραφή ακούει στο όνομα Φίλιπε Κουτίνιο, όμως πολύ αμφιβάλλω αν θα καταφέρει να βοηθήσει την Μπαρτσελόνα στο δεύτερο μισό της σεζόν 17/18. Για τον λόγο ότι δεν έχει κάνει προετοιμασία με τους ''μπλαουγκράνα'' και είναι αβέβαιο το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να ''κουμπώσει'' δίπλα στους Μέσσι και Σουάρεζ. Ίσως ο Βραζιλιάνος να είναι η εξαίρεση που θα συνδράμει τα μέγιστα στην ομάδα του, όμως οι περισσότερες μεταγραφές Ιανουαρίου δεν έχουν αλλάξει άρδην το ρόστερ και τους στόχους ενός συλλόγου. Είναι δύσκολο δηλαδή, κάποιος να βρει αυτό που πραγματικά θέλει μέσα στον Γενάρη, την στιγμή που το καλοκαίρι υπάρχουν πληθώρα επιλογών σε αρκετές θέσεις.

Το παν για το χτίσιμο μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, κατά την άποψή μου, είναι το καλοκαίρι. Εκεί έχει ενδιαφέρον για το ποιά ''ονόματα'' θα έρθουν. Ωστε να κάνουν σωστή προετοιμασία, να ''ψηθούν'' όλοι οι παίκτες από φιλικά τουρνουά και να βρεθεί η ανάλογη χημεία. Είναι ένα μεγάλο ρίσκο να κάνεις ''αλχημείες'' μεσούσης της χρονιάς, κινδυνεύοντας κάποιος ακόμη και να καταστρέψει ότι διάλυσε μέσα σε λίγους μήνες. Άρα, λοιπόν, η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διορθωτική και όχι ως για μαζική αγοραπωλησία παικτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code