ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πρωταθληματικό "διπλό" στη Λάρισα, ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-3


Υπό το βλέμμα του νέου τους προπονητή, Όσκαρ Γκαρθία, και εν αναμονή της άφιξης του Κέβιν Μιραλάς στην Αθήνα, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε μαχητικός και συγκεντρωμένος στην AEL FC Arena.
Παρά τις δυσκολίες που συνάντησε, "καθάρισε" την αναμέτρηση στο Β' ημίχρονο και επικράτησε της ΑΕΛ με 0-3. Σκόρερ οι Μάριν, Καρίμ και Τζούρτζεβιτς.


Στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι ήταν νευρικοί και έδειχναν εγκλωβισμένοι στην πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΛ, που τους ανάγκασε να υποπέσουν σε αρκετά λάθη. Κατά κύριο λόγο ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα με σέντρες από τα πλάγια, μη βρίσκοντας άλλους χώρους. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν με επιτυχία και έκαναν κι εκείνοι εύκολα λάθη.

Στο 4ο λεπτό ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για δύο φάσεις πέναλτι. Ο Μάριν πέφτει ύστερα από μαρκάρισμα του Ζίζιτς, αλλά δεν υπάρχει παράβαση. Στο γύρισμα του Ανσαριφάρντ δεξιά εντός περιοχής, ο Λαγός κόβει με το χέρι πεσμένος στο έδαφος την μπάλα, εγείροντας δικαιολογημένες διαμαρτυρίες στους φιλοξενούμενους. Στο 25' οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ναζλίδη, ενώ ο Ολυμπιακός απάντησε ένα λεπτό αργότερα με σπουδαία χαμένη ευκαιρία του Ανσαριφάρντ.


Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς, στο 54', απλοποιώντας χάρη στο γκολ αυτό την υπόθεση νίκη. O Ταχτσίδης εκτέλεσε πανέξυπνα και ταχύτατα ένα κερδισμένο φάουλ κι έπιασε κοιμώμενη την άμυνα της ΑΕΛ. Ο Μάριν έχει βγει από τα αριστερά και με εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό νίκησε τον Μπόζοβιτς για το 0-1.

Στο 59' και το 65' ο Ανσαριφάρντ έχασε κλασσικές ευκαιρίες για να κλειδώσει τη νίκη, όμως στο 68' ήταν η τρίτη και φαρμακερή για τον Ιρανό φορ. Ο Κούτρης έκλεψε από τον Ναζλίδη και έβγαλε τον Ολυμπιακό στην κόντρα επίθεση. Μεταβίβασε τη μπάλα ταχύτατα στο κέντρο στον Ρομαό, εκείνος στον Μάριν κι ο Γερμανός περίμενε όσο έπρεπε για να πασάρει στην αριστερή πλευρά στον Φορτούνη. Αυτός με τη μία έδωσε στον Ανσαριφάρντ στα δεξιά κι ο Ιρανός με προσποιήσεις ξεπέρασε τα εμπόδιο των Γκόλια και Ζίζιτς, πλάσαρε εύστοχα τον Μπόζοβιτς και έγραψε το 0-2! Ένα πολύ όμορφο και ομαδικό γκολ που έδιωξε το όποιο άγχος από το στρατόπεδο των ερυθρολεύκων.


Η ΑΕΛ ήταν ολοφάνερο πως δεν μπορούσε να αντιδράσει στη συνέχεια, με τα τελευταία λεπτά του αγώνα να είναι διαδικαστικά. Το κερασάκι στην τούρτα για τον Ολυμπιακό το έβαλε ο Ούρος Τζούρτζεβιτς στο 89'. Ο Μάριν έβγαλε δεξιά στον Φορτούνη, αυτός με τη μία στην άλλη (αριστερή) πλευρά στον Τζούρτζεβιτς κι ο Σέρβος με δεξί τελείωμα νίκησε τον Μπόζοβιτς.

Στο τέλος του αγώνα μάλιστα δεν έλειψαν και κάποια παρατράγουδα, με τον Ζίζιτς και τον Προτό να αντικρύζουν από μια κίτρινη κάρτα για μεταξύ τους αψιμαχία. Η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι πως σε ένα πολύ μεταβατικό διάστημα που διανύει, κατά το οποίο οι ισορροπίες διατηρούνται σε τεντωμένο σχοινί, έδειξε μέταλλο πρωταθλητή, πήρε ένα σπουδαίο και πειστικό διπλό σε μια παραδοσιακά επικίνδυνη έδρα της επαρχίας και παρέμεινε στην 1η θέση της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΛ (Ανδρέας Λαυδαριάς): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λάγος (81' Λεοζίνιο), Μασούρας (66' Περόνε), Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (64' Μιλοσάβλιεβιτς), Ναζλίδης, Κρίζμαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας - Χρήστος Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Πάρντο (61' Σεμπά), Μάριν, Ανσαριφάρντ (78' Τζουρτζεβιτς).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code