ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Mika Häkkinen: “Περιμένω με ανυπομονησία την έναρξη της νέας σεζόν”


Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Mika Häkkinen εξέφρασε τις απόψεις του στο προσωπικό του blog, για τη Formula 1,
όπως αντανακλάται με την χρονιά του 2017, που μόλις τελείωσε. O ιπτάμενος Φινλανδός έγραψε για τον φετινό πρωταθλητή, τον συμπατριώτη του Bottas, αλλά και την αγαπημένη του ομάδα, την Mclaren.

Ο Häkkinen υπογράμμισε το επίπεδο της εμπειρίας στο μέτωπο όλου του grid, και δήλωσε ο ίδιος εντυπωσιασμένος με τη νεότερη γενιά που είναι έτοιμη να χτυπήσει την πόρτα του κορυφαίου επιπέδου και των κορυφαίων ομάδων.

«Το επίτευγμα του Lewis με τους τέσσερις τίτλους  είναι εντυπωσιακό και μπορείτε να δείτε ότι έχει κρατήσει ζωντανή την δίψα του, γεγονός που είναι κρίσιμο», γράφει ο Häkkinen στο blog του Unibet, και συνεχίζει:
"Όταν κέρδισα και τα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα το 1998 και το 1999, πήγα το 2000 απολύτως αποφασισμένος να κερδίσω έναν τρίτο τίτλο, αλλά δεν ήταν η χρονιά μου.
"Μετά από εκείνο το έτος, όταν ένιωσα ότι τα ενεργειακά μου επίπεδα να πέφτουν λίγο, δεν ήταν πολύ πριν από την απόσυρση μου.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί για τον συμπατριώτη του Valtteri Bottas, αλλά και για άλλους ταλαντούχους πιλότους:
"Ήμουν πολύ χαρούμενος φέτος που βλέπω τον Valtteri να κερδίζει δύο Grand Prix. Είναι ένας ισχυρός, ισορροπημένος τύπος και οι νίκες στη Ρωσία και την Αυστρία έδειξαν ότι είναι πλήρως ικανός.
"Είχε κάποιες δύσκολες στιγμές στο μέσο διάστημα της σεζόν, αλλά ξέρω πόσο σκληρά έχει εργαστεί για να φτάσει εκεί που είναι και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα χρησιμοποιήσει την το διάστημα και εκτός F1, για να αξιοποιήσει όλα όσα έχει μάθει.

"Όπως είπα και άλλες φορές, ο Max Verstappen ήταν ο απολαυστικότερος οδηγός της σεζόν γιατί είναι τόσο συναρπαστικός για να τον παρακολουθείς. Οι δύο νίκες στη Μαλαισία και το Μεξικό έδειξαν ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα γίνονται όλο και πιο δυνατοί, και με τον Ricciardo να κερδίζει στο Μπακού, σημαίνει ότι η Ferrari και η Mercedes δε θα μπορούσαν ποτέ να χαλαρώσουν.

"Πίσω από τις τρεις πρώτες ομάδες, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, ιδίως με τη νέα γενιά οδηγών που έρχονται.
"Ο Stoffel Vandoorne, ο Esteban Ocon και ο Carlos Sainz Jr. είναι συναρπαστικοί για να τους βλέπεις.
"Όταν θεωρείτε ότι οι συνάδελφοί τους Fernando Alonso, Sergio Pérez και Nico Hülkenberg είναι πολύ γρήγοροι, το ταλέντο στη Formula 1 σήμερα είναι ίσως το καλύτερο που υπήρξε ποτέ".

Πάντα πολύ οπαδός της McLaren στην καρδιά, ο Häkkinen γράφει πως περιμένει με ανυπομονησία να δει την ομάδα του Woking να αναβιώνει την προηγούμενη λάμψη της, μετά τη μετάβαση από την κινητήρια μονάδα της Honda σε αυτή της Renault για το 2018.

"Ξέρω πόσο ενθουσιασμένοι όλοι στη McLaren που ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, και υπάρχει τεράστια αποφασιστικότητα να κερδίσει και πάλι μετά από αυτές τις δύσκολες εποχές.
"Ο Zak Brown είναι ένας από τους πιο φιλόδοξους τύπους του paddock της F1 και όλοι στην ομάδα της McLaren εργάζονται σκληρά για να βεβαιωθούμε ότι θα βρεθούν πολύ καλύτεροι χρόνοι.
"Με την ομάδα της Renault να εξέλισσεται επίσης, η Honda να προσπαθεί σκληρά να ανοικοδομήσει τη φήμη της με την Toro Rosso και την Alfa Romeo να τροφοδοτεί με κινητήρες την Sauber, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να περιμένουμε με ανυπομονησία τη Formula 1 το 2018."

Πηγή: Gptoday.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code