Θέμα χρόνου η αποχώρηση Βον και Πέτγουει από τον Άρη! - sportsnewsgreece

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Θέμα χρόνου η αποχώρηση Βον και Πέτγουει από τον Άρη!


Λύνονται τα συμβόλαια των δυο Αμερικανών, σύμφωνα με τον μάνατζερ των δυο παικτών Μάριο Ολύμπιο, με την ΚΑΕ Άρης. Αυτό θα συμβεί καθώς ουδείς δεν έθελξε με την απόδοσή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Yellow Radio:
Για τον Μπρεντ Πέτγουεϊ: «Ο Πέτγουεϊ ήρθε στον Άρη καθαρά για τον Άρη, επειδή ήξερε τι θα πει Άρης, ήξερε την ελληνική πραγματικότητα. Ήξερε ότι η ομάδα έχει προβλήματα, ότι δεν θα υπάρχει οικονομική σταθερότητα και ότι τουλάχιστον για κάποιο διάστημα δεν θα είναι τα πράγματα όπως στις άλλες ομάδες. Το λέω αυτό επειδή δεν έχει πάρει χρήματα από τον Άρη. Δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ. Το λέω αυτό επειδή δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος Αμερικάνος που να είναι σε μια ομάδα από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας της και να μην έχει πάρει καθόλου χρήματα».

Για το ότι συνηθίζει να δημοσιοποιεί βίντεο όταν βρίσκεται σε κέντρα διασκέδασης: «Ο Πέτγουεϊ είναι ένας άνθρωπος που έχει σπουδάσει μουσική στην Αμερική. Το λέω επειδή ακούστηκαν κάποιοι άλλοι χαρακτηρισμοί γι’ αυτόν. Απλώς αγαπάει την Ελλάδα και την ελληνική μουσική. Αυτό έγινε και στο All Star Game παλιότερα, όταν ο Πέτγουεϊ ήταν στο Ρέθυμνο και μετά πήγε στον Ολυμπιακό. Δεν κάνει κάποιες κινήσεις για να προσβάλει την φανέλα οποιασδήποτε ομάδας».

Για το περιστατικό στην Πάτρα: «Είναι ένας άνθρωπος συναισθηματικός, δένεται με την κάθε του ομάδα. Σε όλα τα εντός έδρας μίλαγε στα παιδιά, στους γονείς, χαιρετούσε τον κόσμο. Τώρα ήταν η κακιά στιγμή, ήταν το άσχημο αποτέλεσμα και βρέθηκε ο Πέτγουεϊ σε αυτήν την κατάσταση να τα βάζει ο κόσμος μαζί του. Δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν, είναι ένας άνθρωπος που ήθελε να βοηθήσει τον Άρη χωρίς να πληρώνεται. Ήταν μια έκρηξη του. Ο Πέτγουεϊ έμενε μόνο για να βοηθήσει με την εμπειρία του, δεν ήρθε για να δημιουργήσει πρόβλημα, το συμβόλαιο του θα λυθεί. Είναι και θέμα της διοίκησης, αλλά εμείς από την πλευρά μας δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα».

Για τις συζητήσεις για τη διακοπή της συνεργασίας: «Εδώ και πολύ καιρό έχει ζητηθεί από τον κόουτς, να αντικατασταθεί ο Πέτγουεϊ γιατί αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με τα οποία δεν μπορούσε να είναι καλά η ψυχολογία του. Το ότι έμεινε ο Πέτγουεϊ έγινε για να βοηθήσει την ομάδα. Έμεινε παρότι ήταν τραυματίας. Δεν λέω ότι επειδή δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ πρέπει να ντροπιάζει τον Άρη, αλλά δεν νιώθει το παιδί κάτι τέτοιο».

Για το τέλος της συνεργασίας με τον Κουάμε Βον: «Θα λυθεί η συνεργασία με τον Βον. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε μια δύσκολη κατάσταση. Έγινε μια συζήτηση του Βον με τον κόουτς για να φύγει πριν από τον αγώνα με τον Προμηθέα. Και στον Βον υπάρχουν πολλές οφειλές. Όταν λοιπόν πρέπει να διακοπεί ένα εγγυημένο συμβόλαιο εγγυημένο, εάν δεν υπάρχει κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα και απλά η ομάδα επιθυμεί την αλλαγή, ο παίκτης μπορεί να διεκδικήσει όλο το συμβόλαιο. Παρόλα αυτά δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον Άρη. Όταν λοιπόν ζητήθηκε η αντικατάσταση από τον κόουτς ο λόγος που δεν αντικαταστάθηκε ήμουν εγώ. Υπό την έννοια ότι έπρεπε να βρεθεί μια ομάδα για τον Βον, διότι εάν έφευγε χωρίς να υπάρχει ομάδα ο Άρης θα κινδύνευε να έχει μεγαλύτερο πρόβλημα στην συνέχεια. Μιλήσαμε με τον Βον και την διοίκηση, συμφωνήσαμε ότι θα υπάρξει η οφειλή μέχρι την ημέρα που σταμάτησε και θα περιμένουμε να βρεθεί ομάδα. Ήρθαμε όλοι σε μια κοινή λύση για το συμφέρον του Άρη. Ο Βον δεν θα ζητήσει το υπόλοιπο του συμβολαίου, ακόμα και αν δεν βρει ομάδα».

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Ήρθε στον Άρη σε μια δύσκολη κατάσταση γιατί πρώτα είναι Άρης και μετά προπονητής. Ξέρει ότι μπορεί να τα καταφέρει, το θέμα είναι όμως ότι πρέπει να είναι όλοι μαζί σε αυτό. Ο κόουτς είναι ο πρώτος που στεναχωρήθηκε με το αποτέλεσμα της ομάδας. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το Ελληνικό μπάσκετ, είναι εκεί για τον Άρη, είναι εκεί για να πολεμήσει, αλλά θα πρέπει όλοι στον Άρη να είναι ενωμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Top Ad

Responsive Ads Here