Λιθουανία: Η χώρα των 3 εκατομμυρίων κατοίκων που δεν έχει γήπεδο άνω των 9,180 θέσεων! - sportsnewsgreece

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Λιθουανία: Η χώρα των 3 εκατομμυρίων κατοίκων που δεν έχει γήπεδο άνω των 9,180 θέσεων!

Μπορεί για εμάς στην Ελλάδα να είναι λίγο παράξενο αυτό που διαβάσαμε στον τίτλο, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Τους Λιθουανούς τους γνωρίζουμε για το μπασκετικό τους παιχνίδι, το οποίο αν μη τι άλλο είναι πολύ καλό και συγκαταλέγεται στα κορυφαία του κόσμου.Τι γίνεται όμως με το θέμα του ποδοσφαίρου; Αυτού του αθλήματος που έχει κατακτήσει σχεδόν...κάθε γωνιά του πλανήτη ;

Δυστυχώς για τους φίλους μας Λιθουανούς δεν υπάρχει ένας χώρος τον οποίο μπορούν να τον χαρακτηρίσουν «ναό». Το μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στην χώρα τους , είναι το S. Darius and S. Girėnas Stadium, έχοντας μόλις 9,180 θέσεις (!)

Σ' αυτό το σημείο να πούμε πως όλο αυτό συμβαίνει λόγω διάφορων νόμων που επικρατούν στην χώρα .

Το εθνικό στάδιο όπως είναι σήμερα
Η ίδια η κυβέρνηση έχει βάλει μπροστά το θέμα δημιουργίας ενός εθνικού γηπέδου, δυστυχώς όμως για τον φίλαθλο κόσμο τα έργα έχουν σταματήσει λόγω και πάλι...νομοθετικών προβλημάτων.Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το θέμα κατασκευής ενός τέτοιου σταδίου έχει υπάρξει από το 1987! Τα έργα της ανέγερσης αυτού του «μικρού παλατιού» για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας έχει σταματήσει από το 2010, εδώ και 7 χρόνια δηλαδή.


Ας κάνουμε μια βόλτα στα πέντε μεγαλύτερα γήπεδα της χώρας :

1.S. Darius and S. Girėnas Stadium ( 9,180 θέσεις)2.ARVI Football Arena ( 6,250 θέσεις )3.LFF Stadium ( 5,067 θέσεις)4.Central stadium of Klaipėda ( 4,428 θέσεις)5.Aukštaitija Stadium ( 4,000 θέσεις)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Top Ad

Responsive Ads Here