ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Niki Lauda: Ο Lewis μπορεί να ισοφαρίσει τον Michael Schumacher στους τίτλους


Ο Lewis Hamilton μπορεί να φτάσει τον (απόλυτο έως σήμερα) αριθμό 7 στους παγκόσμιους τίτλους που έχει ο Michael Schumacher, αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς ο βρετανός, δήλωσε ο Niki Lauda.

Ο Lewis έχει ό, τι χρειάζεται για να αμφισβητήσει τα ρεκόρ του Michael Schumacher, αλλά όλα εξαρτώνται από τα αγωνιστικά χρόνια που έχει αποφασίσει ότι θα τρέχει ακόμη, δήλωσε ο Αυστριακός, μη εκτελεστικός διευθυντής της  Mercedes.

Ο Lewis Hamilton σφράγισε φέτος το 4ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών για να μπει σε μια ελίτ ομάδα που το απαρτίζουν τρία άτομα εδώ και λίγες ημέρες. Ο 32χρονος μοιράζεται τα επιτεύγματα του στη λίστα με τις κατακτήσεις τίτλων, με τον Γάλλο Alain Prost και τον μεγάλο αντίπαλο του, το Sebastian Vettel.

Παρόλα αυτά ο οδηγός της Mercedes είναι ακόμα αρκετά μακριά από την πρόκληση των επτά τίτλων του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή, Michael Schumacher, ενώ 2ος είναι ο μυθικός Αργεντινός Juan Manuel Fangio, που κατέκτησε 5 τίτλους.

Ωστόσο, ο Lauda πιστεύει ότι ο Hamilton έχει όλα τα εχέγγυα για να κατακτήσει και το μεγάλο ρεκόρ του Γερμανού, εφόσον παραμείνει στην F1 για αρκετό καιρό.

"Δεν ήταν στο καλύτερο αυτοκίνητο φέτος. Τα τελευταία τρία χρόνια, το πλεονέκτημα του αυτοκινήτου θα μπορούσε μάλιστα να με κάνει και μένα παγκόσμιο πρωταθλητή ", δήλωσε με έμφαση ο Lauda.

"Αλλά με την ισχυρή Ferrari φέτος, πρέπει να πούμε ότι ο Lewis μας έδωσε τον τίτλο και όχι το αντίστροφο."

Και όταν ρωτήθηκε αν ο Hamilton θα μπορέσει στο μέλλον να σταθεί δίπλα στον M. Schumacher, ο Αυστριακός πρόσθεσε:

"Δεν είναι δύσκολο να κερδίσεις το πρωτάθλημα αν είσαι στο σωστό αυτοκίνητο, πολλοί το έχουν ήδη κάνει.
"Αλλά ακόμα, μόνο λίγοι το καταφέρνουν και ο Lewis είναι ένας από αυτούς. Εάν συνεχίσει έτσι, περισσότεροι τίτλοι θα ακολουθήσουν αυτόματα. Το αν μπορεί να νικήσει τον Schumi εξαρτάται από το πόσες σεζόν έχει ακόμα στην καριέρα του στην F1."

Ωστόσο, ο Hamilton τόνισε νωρίτερα μέσα στην σεζόν ότι δεν τον ακόμη ανησυχεί το ρεκόρ του Schumacher και έχει ελάχιστες φιλοδοξίες να το φτάσει.

"Ειλικρινά, δουλεύω μόνο βήμα προς βήμα", δήλωσε ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής.

"Είναι αρκετά δύσκολο απλώς να φτάσετε ως εδώ, τον τέταρτο τίτλο. Ποιος ξέρει αν θα φτάσουμε κάπου κοντά στον Michael Schumacher; Επτά πρωταθλήματα;- προσωπικά δεν έχω την επιθυμία να κυνηγήσω αυτό το ρεκόρ".

Πηγή: express.co.uk

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code