ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Lewis Hamilton κυριαρχεί στα Free Practice του Βραζιλιάνικου Grand Prix


Ο Lewis Hamilton επέβαλε το ρυθμό του στις δύο ελεύθερες δοκιμές στο Grand Prix της Βραζιλίας, καθώς η Mercedes κυριάρχησε την χθεσινή ημέρα, στον προτελευταίο αγώνα της σεζόν.

Ο Hamilton και ο ομόσταυλος του, Valtteri Bottas ήταν ο πρώτος και ο δεύτερος στις δύο περιόδους, ενώ ο νέος πρωταθλητής ήταν μόλις 0,048 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Φινλανδό τη 2η περίοδο.

Ο Daniel Ricciardo της Red Bull ήταν 3ος, 0.228 δευτερόλεπτα από τον Hamilton και 0.132 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Sebastian Vettel της Ferrari. Ο Max Verstappen της Red Bull ήταν 5ος μπροστά από τον Kimi Raikkonen της Ferrari.

Ο Hamilton κέρδισε το πρωτάθλημα στον προηγούμενο αγώνα στο Μεξικό λέγοντας ότι είναι αποφασισμένος να κερδίσει τις δύο τελευταίες κούρσες για να κρατήσει την πίεση στη Ferrari που πηγαίνει στο χειμώνα χωρίς κανένα τίτλο στα χέρια της.
Αυτή είναι μια αντίθετη προσέγγισή του σε σχέση με την τελευταία φορά που κέρδισε τον τίτλο νωρίς, το 2015, όταν ο team mate του, Nico Rosberg κέρδισε τους τελευταίους τρεις αγώνες της σεζόν και το χρησιμοποίησε σαν ένα ‘μαξιλάρι’ εκκίνησης για μια ισχυρή εκκίνηση και για το επόμενο έτος, που κατέληξε ως πρωταθλητής.

Ο Βρετανός έχει δείξει  της προθέσεις μέχρι στιγμής για το Σαββατοκύριακο, ώντας ταχύτερος και στις δύο περιόδους και οριακά ταχύτερος στην προσομοίωση αγώνα που έτρεξε τη 2η περίοδο όταν η Mercedes έκανε τα stints για τον αγώνα.
Ο Vettel ήταν κοντά προς τον Hamilton σε ρυθμό αγώνα, υστερώντας μόνο κατά 0,1 εκατοστά του δευτερόλεπτου ανά γύρο έναντι της Mercedes κατά μέσο όρο με τα super soft ελαστικά, με τον Bottas έχει μια παρόμοια διαφορά πιο πίσω και ο Ricciardo έπειτα.
Όμως, ο βρετανός ήταν ακόμη πιο ταχύς όταν γύρισε στο «μαλακό» ελαστικό - περισσότερο από 0,5 δευτερόλεπτα έναν γύρο κατά μέσο όρο γρηγορότερα από τον Bottas, ο οποίος ήταν άνετα πιο γρήγορος από τον Ricciardo, καθώς οι τρεις ήταν όλοι εντός πίστας ταυτόχρονα.

"Σχεδιάσαμε να τρέξουμε πολύ για να δούμε τι γίνετε με τα ελαστικά", δήλωσε ο Vettel. "Με το αυτοκίνητο μπορούμε να ρυθμίσουμε την ισορροπία και αυτό θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στο ρυθμό για τις κατατακτήριες και την κούρσα αλλά θα είναι δύσκολο να φτάσουμε τη Mercedes".
Η απαιτητική διαδρομή του Interlagos προκάλεσε μερικές ανεπαίσθητες εξόδους, οδηγοί όπως ο Romain Grosjean και ο Marcus Ericsson, χάσανε  τον έλεγχο χωρίς να υποστούν κάποια βλάβη.

Οι Ricciardo και οι δύο Toro Rosso, έχουν προβλήματα με τις κινητήριες μονάδες που σχετίζονται με ποινές στο Κυριακάτικο grid - 10 θέσεις για τον Αυστραλό της Red Bull και τον  Brendon Hartley, ο οποίος ήταν 17ος στο FP2, και ένα σύνολο 25 θέσεων για το Γάλλο Pierre Gasly, ο οποίος ήταν μια θέση μπροστά από το Νεοζηλανδό.

Μετά τους έξι καλύτερους οδηγούς, η Force India του Esteban Ocón ήταν 7η, μπροστά από τη Williams του Felipe Massa, ενώ η Renault με το Nico Hulkenberg ήταν 9ος και ο Fernando Alonso με την McLaren κλείσανε τη 10αδα για τη 2η περίοδο.

Ο Alonso άλλη μια φορά υπέφερε από προβλήματα κινητήρα που σταμάτησαν τη λειτουργία του και επανεμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης αγώνα.

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη των 2 ελεύθερων περιόδων:
FP1:
FP2:

Πηγή: gptoday.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code