ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Lando Norris 3ος οδηγός της McLaren το 2018


Ο φετινός πρωταθλητής της Ευρωπαϊκής Formula 3, Lando Norris, έχει ανακοινωθεί ως επίσημος δοκιμαστής της McLaren και 3ος οδηγός για την επόμενη σεζόν.
Ο 17χρονος Βρετανός θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο πρόγραμμα της ομάδας του για το 2018, τόσο στην πίστα όσο και στον προσομοιωτή, καθώς θα παρίσταται στα Grands Prix.

Ο Norris ήταν μέλος του προγράμματος McLaren Young Driver από τις αρχές του 2017 και έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα τον Αύγουστο στο Hungaroring. Τον περασμένο μήνα κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Φόρμουλα 3 της FIA στην πρώτη του προσπάθεια.

"Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που συμμετέχω στη McLaren ως δοκιμαστής και 3ος οδηγός για το 2018", δήλωσε ο Norris. "Οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν ένα απίστευτο ταξίδι για μένα - έχω απολαύσει κάθε λεπτό - και αυτός είναι απλά ένας εκπληκτικός τρόπος για να έρθει το τέλος της φετινής χρονιάς.
"Ανυπομονώ πραγματικά να βοηθήσω την ομάδα, ξεκινώντας την επόμενη εβδομάδα με τη δοκιμή ελαστικών στο Interlagos, και θα εργαστώ σκληρότερα από ποτέ για να μάθω και να εξελιχτώ το επόμενο έτος. Έχω δύο εξαιρετικούς δασκάλους τον Fernandο (Alonso) και τον Stoffel (Vandoorne), και θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσω με τις προσπάθειες της ομάδας να επιστρέψει στο μέτωπο».
O Lando Norris, πανηγυρίζοντας τον φετινό του τίτλο στην Ευρωπαϊκή F3 

Ο Norris αξιολογεί επί του παρόντος τις ευκαιρίες και τους προϋπολογισμούς που απαιτούνται για μια πλήρη καμπάνια με μονοθέσια αγώνες επόμενη σεζόν, την οποία μπορεί να συνδυάσει με τα καθήκοντα δοκιμών McLaren.

"Εξακολουθώ να εργάζομαι σκληρά για να ολοκληρώσω το δικό μου πρόγραμμα αγώνων για το 2018 - είμαστε κοντά σε πολλά διαφορετικά μέτωπα, αλλά όχι ακόμα κάτι επίσημο", πρόσθεσε. «Ελπίζω να μπορώ να ανακοινώσω κάτι σύντομα».

Σχολιάζοντας την υπογραφή του Norris, ο Αγωνιστικός Διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε έναν πλήρως εγγεγραμμένο δοκιμαστή και εφεδρικό οδηγό μέσα στην ομάδα. Ο Lando θα βρίσκεται στα Grands Prix και θα γίνει ένα πλήρως ενσωματωμένο μέλος της ομάδας.

"Ο Lando είναι κάποιος που φτάνει με πολύ υψηλό επίπεδο ικανότητας, φιλοδοξίας και προσαρμογής. Είναι η δουλειά μας να αναπτύξουμε και να τελειοποιήσουμε την εξέλιξη  του καθώς αυξάνουμε την κατανόησή του για το πώς λειτουργεί μια ομάδα της Formula 1 και πώς λειτουργεί ένα σύγχρονο μονοθέσιο Formula 1.
"Θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες που θα ακολουθήσουν, να μάθει και να συμμετάσχει το 2018 και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι ο Lando θα είναι πλήρως προετοιμασμένος, αν χρειαστεί, να βάλει τα παπούτσια του Fernando ή Stoffel άμεσα".

Μετά την πρόσφατη επιβεβαίωση του Fernando Alonso ότι θα παραμείνει με την ομάδα για το 2018, η McLaren θα είναι με το ίδιο οδηγικό δύδιμο την επόμενη σεζόν.

Πηγή: Formula1.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code