ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Βραζιλίας_Δείτε πως διαμορφώνεται το σημερινό grid μετά τις κατατακτήριες δοκιμές


Σε μια κλειστή μάχη(αν και απόντος του Lewis Hamilton) εξελίχθηκε η χθεσινή διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών που ξεκίνησε 18:00 ώρα Ελλάδος.
Η διαδικασία έγινε κάτω από βαριά συννεφιά στο Σάο Πάολο με τις σταγόνες της βροχής να γίνονται πιο έντονες προς το τέλος, αλλά όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν αρκετές για να επηρεάσουν τους χρόνους και τις προσπάθειες των πιλότων.

Ο Valtteri Bottas κατάφερε στο φινάλε να πάρει μέσα από τα χέρια του Sebastian Vettel την pole position, αφού στο τελευταίο πέρασμα του ήταν ταχύτερος κατά 0.038 χιλ. αφήνοντας στη 2η θέση τον γερμανό της Ferrari, ο οποίος δήλωσε πως «φοβήθηκε» το φρενάρισμα στην 1η στροφή.

Ο έτερος πιλότος της Scuderia κατέλαβε την 3η θέση και θα έχει δίπλα του τον Max Verstappen της Red Bull, ο οποίος αρκέστηκε στην 4η θέση με διαφορά της τάξης του μισού δευτερόλεπτο από τον pole man. Εφάμιλλο χρόνο έκανε και ο team mate του Ολλανδού, ο Ricciardo αφού έμεινε μόνο 0.008 χιλ. πίσω. Ο Αυστραλός έχοντας ποινή όπως ήταν γνωστό ακολούθησε διαφορετική στρατηγική στο Q2 κάνοντας τον γρήγορο γύρο του με soft ελαστικά. Ο Perez επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την δυναμική του αφού κατάφερε να πάρει την 6η θέση, ακολουθούμενος από τον Alonso ο οποίος πέτυχε το καλύτερο πλασάρισμα φέτος και το πανηγύρισε δεόντως.
O Fernando Alonso εκκινεί από την 6η θέση σήμερα, την υψηλότερη τη φετινή χρονιά

Οι δύο Renault βρέθηκαν στην 8η και 9η θέση με μπροστάρη τον Nico Hulkenberg. Την 10αδα έκλεισε ο Felipe Massa ο οποίος είχε πολύ καλή απόδοση μπροστά στο κοινό του, παρόλα αυτά στο τέλος είχε παράπονα από τον Sainz, ο οποίος τον εμπόδισε στον γρήγορο γύρο του, μη μπορώντας να κάνει κάτι καλύτερο.
Από το ξεκίνημα του Q1 πάντως είχαμε τα πρώτα απρόοπτα με τον πρωταθλητή Lewis Hamilton να χτυπά στα λάστιχα στο δεύτερο κομμάτι της πίστας, στο γύρο εξόδου του. Ο βρετανός θα εκκινήσει τελικά από το pit lane σήμερα αφού θα προχωρήσει σε αλλαγές στην μονάδα ισχύος της Mercedes.
Ο Lewis Hamilton κατά τον...γύρο εξόδου του στο Q1



Ποινές
Οι πιλότοι μετά τον Daniel Ricciardo ανεβαίνουν μια θέση έτσι στην 10αδα μπαίνει και o 11ος της χθεσινής διαδικασίας, ο Esteban Ocon, το δεύτερο μονοθέσιο της Force India.

Οι πιλότοι που φέρουν ποινές είναι οι: Ricciardo, ποινή 10 θέσεων, εκκινεί 14ος , ο Stroll, ποινή 5 θέσεων, εκκινεί από την-καλύτερη από αυτή της προσπάθειας του- 17η θέση. Οι δύο πιλότοι της Toro Rosso βρίσκονται στην 18η και 19η θέση με 10 θέσεις ποινή για τον Νεοζηλανδό Hartley και 25 θέσεις ο Pierre Gasly, αντίστοιχα. Ο Lewis Hamilton όπως αναφέρουμε πιο πάνω βρίσκεται στην τελευταία θέση, αλλά θα εκκίνηση από τo pit lane.

Το σημερινό grid:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code