ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Abu Dhabi_2η συνεχόμενη pole για τον Valtteri Bottas στις τελευταίες κατατακτήριες της χρονιάς


Ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes, Valtteri Bottas, κατέκτησε την τελευταία pole της σεζόν, σε μια μάχη κατατακτήριων που τελικά εκτυλίχθηκε ανάμεσα στους δύο πιλότους της Mercedes.
Ο Lewis Hamilton δεν μπόρεσε τελικά να χτυπήσει τον χρόνο του Φινλανδού, μένοντας 2oς.

Όλοι οι υπόλοιποι μείνανε αρκετά πίσω, με τον Sebastian Vettel να είναι στην 3η θέση, με τις δύο Ferrari και τις δύο Red Bull να εναλλάσσονται στις θέσεις 3 έως 6(3ος Vettel, 5ος Raikkonen, 4ος Ricciardo, 6ος Verstappen). O Nico Hulkenberg έφερε τη Renault άλλη μια φορά εντός 10αδας στην 7η θέση, ενώ πίσω του ακολουθούν οι δύο Force India, με τους Perez και Ocon, στην 8η και 9η θέση, αντίστοιχα. Τέλος, 10ος θα εκκινήσει ο Felipe Massa στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, μπαίνοντας κυριολεκτικά το τελευταίο δευτερόλεπτο πετώντας εκτός τον Fernando Alonso.

Στο Q1 ο Valtteri Bottas ήταν αυτός που έκανε τον πρώτο χρόνο, πίσω του πολύ κοντά, βρέθηκε μόνο ο team mate του, Lewis Hamilton. Οι υπόλοιποι ακολούθησαν 0,4 δέκατα μακριά, προσγειώνοντας μας και όλους εμάς που περιμέναμε μια μάχη.. Ο Stroll κατάφερε στο φινάλε να μπει οριακά στο Q2. Εκτός Q1 έμειναν οι: Grosjean, Gasly, Wehrlein, Erickson και ο Hartley ο οποίος άλλη μια φορά θα έχει και ποινές.

Στο Q2 ο πρωταθλητής απάντησε με τον ταχύτερο γύρο ακολουθούμενος από τον Valtteri Bottas, ενώ το τοπίο άρχισε να γίνεται ξεκάθαρα.. ασημί αφού η γερμανική ομάδα ήταν η μόνη με χρόνους κάτω από το 1:36. Εκτός τελικού μείνανε οι δύο Mclaren που μας είχαν συνηθίσει τελευταία σε καλύτερες θέσεις, ο Alonso 10ος και ο Vandoorne 12ος ενώ ανάμεσα τους βρέθηκε ο έτερος ισπανός του grid, o Sainz με τη Renault. Ο Magnussen έσωσε τα προσχήματα για τη Haas αφού κράτησε την 14η θέση, ενώ ο Stroll έμεινε στην 15η θέση.

Στον τελικό ο Bottas έκανε χρόνο κατά 172 χιλιοστά γρηγορότερο από τον Hamilton, ενώ και στη δεύτερη προσπάθεια ο βρετανός έμεινε πίσω έτσι, ο Bottas δεν χρειάστηκε να ολοκληρώσει το γύρο του. Η 4η φετινή του pole position, και 2η συνεχόμενη ήταν γεγονός, και όπως δήλωσε δεν αφήσει την ευκαιρία πάλι(όπως στην εκκίνηση του GP Βραζιλίας) να του ξεφύγει η πρωτιά.

Ραντεβού αύριο με τον αγώνα να διεξάγεται στις 15:00. Δείτε την κατάταξη αναλυτικά και τα εναπομείναντα ελαστικά των πιλότων για τον αγώνα:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code