ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ενρίκε:Μου λείπει ο ΠΑΟΚ!

Ο Πέντρο Ενρίκε μίλησε στην FORZA,
για  την τρόπο ζωής του στο Αζερμπαϊτζάν,αλλά και για το ενδεχομένο επιστροφής του στον ΠΑΟΚ τον Γενάρη.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:
 
-Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου στο Αζερμπαϊτζάν; Πώς είναι η ζωή εκεί;
«Στον ελεύθερο χρόνο μου παίζω Playstation και βλέπω αγώνες ποδοσφαίρου από την Βραζιλία και την Ελλάδα. Μερικές φορές πηγαίνω και τρώω σε καλά εστιατόρια με την οικογένεια μου. Εδώ έχει πολλά ωραία εστιατόρια και μας αρέσει να πηγαίνουμε σε αυτά. Είναι ωραία η ζωή εδώ».
-Πώς ήταν η εμπειρία της συμμετοχής στο Champions League;
«Ήταν καταπληκτική! Το επίπεδο στο Champions League όπως ξέρουν όλοι είναι πολύ υψηλό. Φυσικά, μέσα στο γήπεδο είναι έντεκα εναντίων έντεκα, αλλά κάποιες ομάδες όπως η Τσέλσι και η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι σε άλλο επίπεδο. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία για μένα που δεν την είχα ξαναζήσει στην καριέρα μου. Ελπίζω να μπορέσω να ξαναπαίξω στο Champions League, αλλά αυτή τη φορά φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ».
-Σε τι επίπεδο είναι το πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν;
«Το πρωτάθλημα εδώ δεν είναι σαν αυτό της Ελλάδας ή τον μεγάλων της Ευρώπης. Κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο και συνεχώς προσπαθεί να γίνει πιο οργανωμένο. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τους αγώνες και για αυτό το λόγο δεν υπάρχει και αρκετός κόσμος στις εξέδρες κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Πιστεύω όμως πως χρόνο με τον χρόνο αυτό θα αλλάζει γιατί υπάρχουν και εδώ κάποιες καλές ομάδες».
-Σε τι κατάσταση βρίσκεται η Καραμπάχ;
«Έχουμε μία καλή ομάδα τηρουμένων των αναλογιών του πρωταθλήματος. Υπάρχουν στο ρόστερ κάποιοι ταλαντούχοι νεαροί παίκτες, αλλά και κάποιοι πιο έμπειροι όπως εγώ που προσπαθούμε να τους βοηθάμε στις προπονήσεις. Η ομάδα έχει ποιότητα αν και στα πρώτα 2-3 παιχνίδια δεν φαινόταν ιδιαίτερα, στη συνέχεια… ρολάραμε και μπορέσαμε να την βγάλουμε και στο γήπεδο. Έχουμε αυτοπεποίθηση και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».
-Σου λείπει ο ΠΑΟΚ;
«Ναι! Μου λείπει ο ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην έμεινα πολύ καιρό στη Θεσσαλονίκη, αλλά πραγματικά ευχαριστήθηκα την παραμονή μου εκεί. Στον ΠΑΟΚ αναγεννήθηκα. Κάθε μέρα χαμογελούσα γιατί ένιωθα καλά στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί και η πορεία της ομάδας με έκαναν χαρούμενο. Μπορεί να έμεινα μόνο έξι μήνες εκεί αλλά έκανα πολλούς φίλους. Ναι μου λείπει ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη!»
-Παρακολουθείς τους φετινούς αγώνες του ΠΑΟΚ;
«Εννοείται πως βλέπω αγώνες του ΠΑΟΚ! Πλέον μέσω ίντερνετ μπορείς να δεις αγώνες από όλο τον κόσμο. Ακόμα και αν δεν μπορώ να δω κάποιον αγώνα γιατί ίσως να έχω παιχνίδι με την Καραμπάχ, μιλάω με τον Λέο Μάτος, έτσι ώστε να μου πει τι έγινε. Μιλάμε συχνά με τον Λέο και ενημερώνομαι για τα τεκταινόμενα στην ομάδα».
-Πιστεύεις πως ο ΠΑΟΚ φέτος μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα;
«Ναι το πιστεύω! Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή ομάδα, υπάρχουν παίκτες με πολύ μεγάλη εμπειρία, αλλά υπάρχουν και πιο νεαροί που έχουν πολύ ταλέντο. Επίσης, ο ΠΑΟΚ έχει έναν καλό προπονητή που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Ωστόσο, θεωρώ πως σε κάποια ματς θα πρέπει να κάνει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, έτσι ώστε η ομάδα να μην χάνει το πάθος που την διακρίνει. Επίσης, ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι πως φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει Play Off. Οπότε ναι όπως είπα και πριν πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ μπορεί φέτος να γίνει πρωταθλητής».
-Αν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα στο να ξαναπαίξεις στο νεόκτιστο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης που είναι ένα από τα αγαπημένα σου, η στην κατάμεστη Τούμπα τι θα επέλεγες;
«Εδώ η απάντηση είναι εύκολη! Εννοείται στην Τούμπα! Η ατμόσφαιρα που υπάρχει σε αυτό το γήπεδο δεν συναντιέται πουθενά αλλού στον κόσμο. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι μοναδικοί και το να παίζει κάποιος είτε ως παίκτης του ΠΑΟΚ, είτε ως αντίπαλος στην Τούμπα είναι εμπειρία ζωής. Βέβαια, το γήπεδο της Ατλέτικο είναι ένα ολοκαίνουριο και πολύ εντυπωσιακό στάδιο. Πάντως, δεν θέλω να θυμάμαι ιδιαίτερα το ματς με την Ατλέτικο γιατί αν και έκανα ένα καλό παιχνίδι δέχθηκα κόκκινη κάρτα. Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για τους διαιτητές πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί που δεν θα με τιμωρούσαν με κόκκινη κάρτα για εκείνη τη φάση».
-Τι θα ήθελες να πεις στους οπαδούς του ΠΑΟΚ;
«Σας αγαπώ, είστε καταπληκτικοί! Πιστέψτε και στηρίξτε την ομάδα και ελπίζω κάποια στιγμή να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ και να αγωνιστώ και πάλι μπροστά σας!»
-Ποιες οι διαφορές ανάμεσα σε Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν;
«Υπάρχουν πολλές διαφορές. Η Ελλάδα είναι σε καλύτερο επίπεδο, αλλά το Αζερμπαϊτζάν προσπαθεί και κάνει βήματα προόδου. Στην Ελλάδα υπάρχει το ταλέντο και η οργάνωση, ωστόσο εδώ υπάρχουν κάποια στάδια που είναι πραγματικά εντυπωσιακά».
-Το τελευταίο χρονικά διάστημα έχει αναπτυχθεί κουβέντα αναφορικά με την πιθανή επιστροφή σου στον ΠΑΟΚ τον χειμώνα. Εσένα ποια είναι η άποψη σου για όλο αυτό;
«Για να πω την αλήθεια δεν θα ήθελα να πάρω θέση στο συγκεκριμένο θέμα γιατί είμαι επαγγελματίας και έχω συμβόλαιο με την Καραμπάχ μέχρι τον Μάιο. Φυσικά, όλα είναι πιθανά κατά τη διάρκεια των μεταγραφικών περιόδων, άλλωστε μην ξεχνάμε πως έφυγα ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Φυσικά, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα μου και έχω συμβόλαιο εκεί, ωστόσο είμαι επαγγελματίας και είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην Καραμπάχ. Δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις και κάνω ότι καλύτερο μπορώ για την ομάδα. Ίσως αυτή η ερώτηση πρέπει να γίνει στον ΠΑΟΚ και την Καραμπάχ. Ξέρω ότι οι οπαδοί με θέλουν πίσω γιατί με αγαπάνε, αλλά είμαι επαγγελματίας. Τώρα έχω στόχο να τα πάω καλά μέχρι και την διακοπή του πρωταθλήματος και αν ο ΠΑΟΚ τον χειμώνα ο ΠΑΟΚ με θέλει πίσω θα μιλήσει με την Καραμπάχ. Έχω ατζέντη που μιλάει και με τον Λούμπος Μίχελ και με την Καραμπάχ. Σέβομαι την Καραμπάχ και τους οπαδούς της και δεν θέλω να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code