ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Και εγένετο ..Alfa Romeo Sauber F1 Team


Η ελβετική ομάδα Sauber F1 υπέγραψε πολυετή τεχνική και εμπορική συνεργασία με την Alfa Romeo, επιστρέφοντας τον Ιταλό κατασκευαστή αυτοκινήτων στην F1 μετά από απουσία άνω των 30 ετών.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε και η ελβετική ομάδα θα μετονομαστεί σε Alfa Romeo Sauber F1 Team από το 2018, με το αυτοκίνητο να φέρει το λογότυπο της ιταλικής φίρμας, Alfa Romeo και να είναι εξοπλισμένο με κινητήρες Ferrari 2018-spec.

"Αυτή η συμφωνία με την ομάδα της Sauber F1 αποτελεί σημαντικό βήμα στην αναμόρφωση του brand, Alfa Romeo, η οποία θα επιστρέψει στη Formula 1 μετά από απουσία πάνω από 30 χρόνια", δήλωσε ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, ο οποίος ενεργεί επίσης ως Διευθύνων Σύμβουλος της Alf μητρική εταιρεία της Fiat Chrysler Automobiles.

"Ένα όνομα που έχει συμβάλει στην ιστορία αυτού του αθλήματος, η Alfa Romeo θα συμμετάσχει μαζί με τις άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που εμπλέκονται στη Formula 1. Το ίδιο το εμπορικό σήμα της θα επωφεληθεί από την ανταλλαγή τεχνολογίας και στρατηγικής τεχνογνωσίας με έναν συνεργάτη όπως η Sauber F1 όπου έχει αδιάσειστη εμπειρία σαν ομάδα.
"Οι μηχανικοί και τεχνικοί της Alfa Romeo, οι οποίοι έχουν ήδη αποδείξει τις δυνατότητές τους με τα μοντέλα Giulia και Stelvio, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν την εμπειρία αυτή διαθέσιμη στην ομάδα της Sauber F1. Ταυτόχρονα, οι οπαδοί της Alfa Romeo θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να υποστηρίξουν μια αυτοκινητοβιομηχανία που είναι αποφασισμένη να αρχίσει να γράφει ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στη μοναδική και θρυλική ιστορία της στο άθλημα.

Ο Pascal Picci, πρόεδρος της Sauber Holding AG, πρόσθεσε: "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καλωσορίζουμε την Alfa Romeo στην ομάδα F1 της Sauber. Η Alfa  Romeo έχει μια μακρά ιστορία επιτυχίας στους αγώνες Grand Prix, και είμαστε πολύ περήφανοι που η διεθνούς φήμης εταιρεία έχει επιλέξει να συνεργαστεί μαζί μας για την επιστροφή της στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
"Η στενή συνεργασία με τον κατασκευαστή αυτοκινήτων αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τον όμιλο Sauber να αναπτύξει περαιτέρω τα τεχνολογικά και μηχανολογικά του έργα. Είμαστε σίγουροι ότι μαζί μπορούμε να φέρουμε με την ομάδα Alfa Romeo Sauber F1 Team, μεγάλη επιτυχία και προσβλέπουμε σε μια μακρά και επιτυχημένη συνεργασία ".

Η Alfa Romeo ήταν η κυρίαρχη δύναμη καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 ξεκίνησε το 1950 με την ιταλική μάρκα να διεκδικεί ένα ιστορικό 1-2-3 στον πρώτο αγώνα στο Silverstone, προτού κατακτήσει 2 παγκόσμια πρωταθλήματα με τους Nino Farina και Juan Manuel Fangio.

Η μάρκα που εδρεύει στο Μιλάνο εξυπηρετούσε έναν προμηθευτή κινητήρων για αρκετές ομάδες από το 1961 έως το 1979, πριν επιστρέψει με ομάδα εργασίας από το 1979 έως το 1985.

Οι ιθύνοντες του project αυτού, δεν έχουν αποκαλύψει ακόμα ποιος θα οδηγεί το 2018, αλλά έχοντας ενισχύσει τους δεσμούς τους με τη Ferrari - η οποία μεταφέρει τα λογότυπα της Alfa στα αυτοκίνητά της - οι οδηγοί της Scuderia από τις μικρότερες κατηγορίες, όπως ο Charles Leclerc (ο φετινός πρωταθλητής της F2) και Antonio Giovinazzi θεωρούνται φαβορί για τις δύο θέσεις στο κοκπιτ της Alfa Romeo Sauber F1 Team.

Πηγή: Formula 1.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code