ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

4 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ


Το καλοκαίρι έχει τελειώσει προ πολλού, ο χειμώνας πλησιάζει, όμως το φθινόπωρο είναι εδώ.
Το φθινόπωρο συνιστά μία από τις σοφότερες επιλογές για ταξίδι, δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές, οι τιμές είναι αρκετά οικονομικές και ο κόσμος σταδιακά μειώνεται. Ο Νοέμβριος, τελευταίος μήνας του φθινοπώρου, είναι ιδανικός μήνας προκειμένου να ταξιδέψετε σε όμορφες ευρωπαϊκές τοποθεσίες και να απολαύσετε ξεχωριστά τοπία. Παρακάτω προτείνονται τέσσερις εναλλακτικοί γοητευτικοί προορισμοί για ένα μοναδικό ταξίδι μέσα στο Νοέμβριο. Εμπνεύσου, λοιπόν, από τις προτάσεις που ακολουθούν και οργάνωσε ένα αλησμόνητο ταξίδι στο εξωτερικό, όσο δυνατό πιο σύντομα.

1) Μάλτα


Μάλτα, ένα ταξίδι επιστροφή στο Μεσαίωνα, όταν υπήρχαν ακόμα αληθινοί Ιππότες και Μάγιστροι της Στρογγυλής Τραπέζης. Ένα μπαρόκ καλλιτεχνικό δημιούργημα με σπίτια με έντονα χρώματα, μεγαλειώδη φρούρια και εντυπωσιακά κάστρα! Ασκώντας επιρροή από διάφορους πολιτισμούς, η Μάλτα είναι πολυπρόσωπη, αλλά κατορθώνει να διατηρήσει τη δική της ταυτότητα η οποία δημιουργήθηκε μέσα από την πλούσια ιστορία της. Η τελευταία απεικονίζεται στα μνημεία, τις μεσαιωνικές πόλεις, αλλά και στα παραδοσιακά χωριουδάκια της.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη, το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και τους κήπους Barakka. Επιπλέον, δοκιμάστε τα πουγκιά από ζύμη γεμιστή με τυρί ρικότα pastizzi, το απολαυστικό παγωτό και τα γλυκά kannoli. Κάντε έναν περίπατο στους πασίγνωστους κήπους Barakka, μέσα στα επιβλητικά τείχη της πρωτεύουσας Βαλέτα, απ’ όπου θα απολαύσετε την καταπληκτική θέα της πόλης και του λιμανιού της. Όλα τα μονοπάτια του πάρκου, διαθέτουν πλούσια βλάστηση, ενώ υπάρχουν επίσης ποικίλα γλυπτά που αποτυπώνουν ήρωες και παραστάσεις της μαλτέζικης ιστορίας.


2) Βενετία


Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τη Βενετία καθώς θα αποφύγετε τη ζέστη και το κρύο, που συνδυάζεται με την υγρασία και θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μαγεία της πόλης αυτής. Ένα ταξίδι στην πόλη των Δόγηδων αποτελεί όνειρο για πολλούς.

Η γενέτειρα του Αντόνιο Βιβάλντι, γνωστή και ως η πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, γεμίζει κάθε χρόνο με τουρίστες που σπεύδουν να θαυμάσουν τα επιβλητικά κτίρια, τα γεφυράκια, τα κανάλια και την τέχνη που διαχέεται σε ολόκληρη την πόλη.

Οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται με τις γόνδολες, που συνιστά και την πιο γραφική εικόνα της Βενετίας. Πολυάριθμα μουσεία, διατηρητέα μνημεία και αξιοθέατα, εστιατόρια, καφέ και bars, υπάρχουν σε όλη την πόλη, με ονομαστά το Καφέ Φλοριάν, το Αρχαίο Πίνιολο, το Al Graspo de Ua, αλλά και την Cantina Canaletto.


3) Βουδαπέστη (Ουγγαρία)


To "Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης" όπως συχνά αποκαλούν την Βουδαπέστη, είναι ένας δημοφιλής γοητευτικός προορισμός αλλά ταυτόχρονα και ιστορικός, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο ιστορικές πόλεις στον πλανήτη. Η πόλη καταλαμβάνει και τις δύο όχθες του ποταμού Δούναβη, και έχει μοναδικά αξιοθέατα, όπως το νεογοτθικό Ουγγρικό Κοινοβούλιο που στεγάζει τα κοσμήματα του στέμματος, η βασιλική του Αγίου Στεφάνου και το κάστρο της Βούδας.

Είτε επιλέξετε να μείνετε στο δυτικό κομμάτι της πόλης, τη Βούδα είτε στο υπόλοιπο που αποτελεί την Πέστη, μην παραλείψετε τις κρουαζιέρες στον ποταμό Δούναβη, μια εμπειρία αξέχαστη! Τα τουριστικά λεωφορεία σας παρέχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθείτε στην πανέμορφη πόλη με τις γέφυρες και τα παλάτια, ενώ το βράδυ μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα φημισμένα της κρασιά! Επιπλέον, όσοι απολαμβάνετε την έντονη νυχτερινή ζωή, η πόλη αυτή θα σας ανταμείψει με το παραπάνω, καθώς διαθέτει άπειρες επιλογές που ικανοποιούν οποιοδήποτε γούστο!

Να είστε βέβαιοι πως ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη ειδικά το φθινόπωρο, θα διευρύνει τους ορίζοντές σας με εικόνες, που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό σας για την απαράμιλλη ομορφιά τους! Ακόμη και το παραδοσιακό φαγητό υπό τους ήχους του βιολιού που παίζουν οι τσιγγάνοι της πόλης είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσετε!


4) Κρακοβία (Πολωνία)


Τελευταία στη λίστα τοποθέτησα την πανέμορφη Κρακοβία, μια πόλη-κόσμημα, αφού είναι γεμάτη θησαυρούς γοτθικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής και τόνους τέχνης, καθώς επρόκειτο για καταφύγιο, κατά κύριο λόγο τον 20ό αιώνα, για τους καλλιτέχνες εξαιτίας της ουδέτερης θέσης στις πολιτικές διαμάχες. Η Κρακοβία αποτελεί εξαιρετική επιλογή για φθινοπωρινή απόδραση, καθώς το κρύο του χειμώνα θα σας αποτρέψει από το να την εξερευνήσετε και να βιώσετε αξέχαστες εμπειρίες. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα υπαίθριο μουσείο, με παλάτια, καθεδρικούς αλλά και ιστορικές κατοικίες.

Στο διατηρημένο κέντρο της πόλης, μπορείτε να απολαύσετε τη βόλτα σας στην πλατεία της Παλιάς Πόλης (Rynek Glowny) που είναι η μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης. Όσον αφορά την σύγχρονη ιστορία της πόλης, αξίζει η επίσκεψη στο μουσείο του Σίντλερ (Fabryka Oskara Schindlera-Emalia) που στεγάζεται στο πραγματικό εργοστάσιο που στεγάστηκαν χιλιάδες Εβραίοι εργάτες και σώθηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code