ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Lewis Hamilton: Το show στο GP της Αμερικής, έδωσε sex appeal στο άθλημα


Το περασμένο Grand Prix που διεξήχθη στην απέναντι ήπειρο, στο Texas, περιείχε εκτός από χορταστικό σε μάχες αγώνα, αλλά και ένα άκρως εντυπωσιακό, αμερικάνικο όπως λέμε, show και πριν τον αγώνα.

Το εκτεταμένο pre race show για τα δεδομένα της F1, όπως την μάθαμε, είχε απ’όλα. Οι οδηγοί σαν μποξέρς που μπαίνουν στο ρινγκ, παρουσιάστηκαν μέσα από μια σήραγγα, ενώ παράλληλα Ο εκφωνητής, και μάστερ του είδους, Michael Buffer τους παρουσίαζε στο πλήθος με την γνώριμη αψεγάδιαστη φωνή του, η οποία φωνή ξεστόμισε και κάτι που είχε να ακουστεί δεκαετίες, το “Gentlemen, start your engines”.

Οι μαζορέτες των Dallas Cowboys εμφανίστηκαν μπροστά από τις εξέδρες, οι ηθοποιοί του Hollywood εμφανίστηκαν στο grid και ο Ολυμπιονίκης πρωταθλητής σταρ της Τζαμάικας, Usain Bolt, έδωσε το έναυσμα στα μονοθέσια για τον γύρο σχηματισμού.
Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον παρουσίασε το τρόπαιο του νικητή, ενώ ο Bolt, πήρε και τις συνεντεύξεις στο βάθρο.

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton θα ήθελε να δει τη Formula 1, να δίνει περισσότερη έμφαση στο αμερικάνικο στυλ παρουσίασης.

"Νομίζω ότι είναι υπέροχο. Οι Αμερικανοί είναι πολύ καλύτεροι από εμάς τους Ευρωπαίους στην παρουσίαση. Κοιτάτε το Super Bowl, τα παιχνίδια NFL, τα παιχνίδια NBA. Είναι πολύ πιο διασκεδαστικές από άλλες αθλητικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη ", δήλωσε ο νικητής του αμερικανικού Grand Prix, στους δημοσιογράφους.
"Είναι πιο επιδεικτικό και έχει περισσότερο ατμόσφαιρα και μου αρέσει αυτό που αρχίζει να μεταφέρεται σε αυτό. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη παρουσίαση πριν από αγώνα που έχω δει», πρόσθεσε ο Βρετανός.
"Αν μπορούμε να φέρουμε αυτό περισσότερο στην κουλτούρα της Formula 1, νομίζω ότι θα είναι πιο συναρπαστικό ... το sex appeal ήταν εκεί. Αυτός είναι ο λόγος που οι αγώνες αυτοκινήτων λείπουν για πολύ καιρό, νομίζω. "
Ο μεγάλος νικητής του Αμερικανικού Grand Prix, Lewis Hamilton, υποστηρίζει το "αμερικάνικο" στυλ 

Ο Hamilton, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στη Formula 1, το 2007 και μπορεί να κερδίσει τον τέταρτο τίτλο του στο Μεξικό αυτό το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ότι το άθλημα είχε βάλει "το ίδιο παλιό βαρετό πρωτόκολλο" για χρόνια.
Παραδοσιακά, οι οδηγοί έχουν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά τους, αφήνοντας τους μηχανικούς να τους προετοιμάσουν, ενώ οι VIP επισκέπτες κυκλοφορούν και ο εθνικός ύμνος παίζεται.

Η αμερικάνικη Liberty Media, που ανέλαβε το άθλημα τον Ιανουάριο, δήλωσαν ότι θέλουν κάθε αγώνα να είναι σαν ένα Super Bowl από την άποψη της ατμόσφαιρας και του στησίματος.

"Είναι Αμερική, έτσι δεν είναι; Είμαστε υπό νέα ιδιοκτησία, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δοκιμάσουμε νέα πράγματα », σχολίασε ο επικεφαλής της ομάδας Red Bull Christian Horner.
"Εάν αυτό εμπλέκεται με το αμερικανικό κοινό τότε γιατί όχι; Δεν έχασε τον αγώνα και φάνηκε να ενθουσιάζει το πλήθος πριν από τον αγώνα.
"Δεν νομίζω ότι θα ήταν στο στυλ του καθενός, δεν μπορώ να πω ότι θα δουλέψει στο Silverstone για παράδειγμα, αλλά ήταν μια ενδιαφέρουσα εισαγωγή για αυτόν τον αγώνα." 

Αυτή την άποψη φυσικά δεν την συμμερίζονται όλοι, καθώς ο Fernando Alonso είπε ότι έτσι γίνετε στα Indy Car πράγμα που δεν είναι το ίδιο, ενώ ο Sebastian Vettel της Ferrari, υποθέτει ότι οι Γερμανοί οπαδοί θα ήθελαν μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση.
"Νομίζω ότι οι Αμερικανοί εκτιμούν αυτό το είδος ατμόσφαιρας και ψυχαγωγίας πολύ περισσότερο. Οι Γερμανοί είναι ίσως λίγο πιο ‘πίσω’ σε αυτό το θέμα», είπε.

Επιμέλεια: Κώστας Νασιάκος
Πηγη: uk.reuters.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code