ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Grand Prix Αμερικής: Όλα ροζ και... ασημί την 1η ημέρα δράσης στο Austin


Εχτές βράδυ ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα που τα μονοθέσια βγήκαν στην πίστα για τα Free Practice 1 και 2, εν όψη του κυριακάτικου 17ου αγώνα του πρωταθλήματος.

Πρέπει πριν από όλα να τονιστεί η μεγάλη ευαισθησία που έδειξε όλος ο οργανισμός της Formula 1 για τον καρκίνο του μαστού, αφού από τα λάστιχα της Pirelli, που η Ultra soft θα είναι με ροζ σιρίτι, μέχρι τα καπέλα, γάντια των πιλότων και μονοθέσια έχουν ροζ.. αποχρώσεις.
Τα ειδικά ελαστικά της Pirelli με το ροζ χρωματισμό, για το GP της Αμερικής

Στα αγωνιστικά, ο lewis Hamilton έχει πάρει φόρα και δείχνει αποφασισμένος να τελειώσει και μαθηματικά τις ελπίδες του αντιπάλου του Sebastian Vettel, κάνοντας τον 1ο χρόνο και στις 2 διαδικασίες-ήδη με ρεκόρ πίστας(!). Αντίθετα ο γερμανός, αν και σχετικά κοντά σε χρόνο, στο FP2 αντιμετώπισε προβλήματα ενώ είχε και μια έξοδο, που του επέτρεψαν να ολοκληρώσει μόλις 11 γύρους.

Η βροχή που αναμενόταν έκανε την εμφάνιση της νωρίτερα, έτσι στο FP1 οι πιλότοι και οι ομάδες μπόρεσαν να δοκιμάσουν και τα ενδιάμεσα ελαστικά, αφού πήρε αρκετό χρόνο για να στεγνώσει η πίστα και να αρχίσουν να ανεβαίνουν οι χρόνοι. Πρώτο χρόνο έγραψε με στεγνά ελαστικά αμέσως ο Hamilton που δεν μπόρεσε να τον φτάσει κάνεις, αφού μισό δευτερόλεπτο πίσω του έμεινε ο Vettel, ακολουθούμενος από τον Valtteri Bottas στην 3η. Πολύ καλή διαδικασία για τον Vandoorne ο οποίος έκανε τελικά τον 5ο χρόνο, με τον Felipe Massa στην 6η, ενώ ο Hartley στην πρώτη του επαφή με το μονοθέσιο της Toro Rosso έγραψε τον 14ο χρόνο. Αντίθετα ο Fernando Alonso αντιμετώπισε πρόβλημα στα υδραυλικά και δεν έκανε χρονομετρημένη προσπάθεια. Στη Renault, ο Sainz ήταν γρηγορότερος του Nico Hulkenberg στην πρώτη τους κοινή διαδικασία σαν team mates.

Το FP2 έγινε με στεγνό οδόστρωμα όμως και πάλι, αυτό ήταν βούτυρο στο ψωμί του Lewis Hamilton, που έκανε τον ταχύτερο γύρο, σπάζοντας το ρεκόρ πίστας. Πίσω του αυτή τη φορά βρέθηκε ο Max Verstappen κατά 300 χιλιοστά αργότερος, και 3ος o Vettel μισό δευτερόλεπτο. Ο τελευταίος με τα προβλήματα που αντιμετωπίσε στη διαδικασία θα αναγκαστεί να αλλάξει το σασί όπως ανέφερε η ομάδα μετά το τέλος της διαδικασίας. O Fernando Alonso βρέθηκε στην πολύ καλή 7η θέση, σταθερός ο Felipe Massa, πάλι εντός 10αδας, στην 8η, ενώ οι δύο Force India τερμάτισαν στην 9η και 10η θέση.

Τελευταίες εξελίξεις- Νέα
Οι εξελίξεις αναμενόταν ραγδαίες αυτό το Σαββατοκύριακο, έτσι, έχουμε νέες παρουσίες στο grid, αυτή του Carlos Sainz Jr, που τρέχει με τα κίτρινα της Renault, ενώ στην Toro Rosso το οδηγικό δίδυμο αποτελείται από τον Νεοζηλανδό Brendon Hartley και το... γνώριμο μας Daniil Kvyat. O Leclerc, ο οποίος κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα της F2, άρχισε να γράφει τα πρώτα αγωνιστικά του χιλιόμετρα από το FP1. Παράλληλα η πολυσυζητημένη ανανέωση του Alonso με την Mclaren πραγματοποιήθηκε, και ανακοινώθηκε με ένα βίντεο ενώ η Red Bull χτες ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου με τον Max Verstappen, εώς το 2020.

Δείτε παρακάτω τις κατατάξεις αλλά και βίντεο με τα highlights των 2 πρώτων Free Practice:

FP1:





FP2:





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code