ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

The Jim Clark Trust..


Το νέο μουσείο για τον θρύλο της Formula 1, Jim Clark, σχεδιάζεται να ανοίξει το 2018!

Το The Jim Clark Trust, σε συνεργασία με το τοπικό Συμβούλιο(Scottish borders council) ανακοίνωσε σχέδια για ένα νέο διευρυμένο Μουσείο προς τιμήν του Jim Clark, που θα ανοίξει μέχρι το 2018. Το έργο υποστηρίζεται από τον Επίτιμο Πρόεδρο, Sir Jackie Stewart και το Club Patrons.

Τα σχέδια για το νέο μουσείο ανακοινώθηκαν στο Goodwood Revival από τον Lord March στις αρχές του μήνα, στα πλαίσια των 50ων εορτασμών του πρώτου παγκόσμιου πρωταθλήματος Formula 1 του Jim Clark, για το οποίο πραγματοποιήθηκε το 2013 και παρέλαση της μεγαλύτερης συλλογής ιστορικών αυτοκινήτων Jim Clark που έχει συγκεντρωθεί ποτέ για να γιορτάσει έναν από τους μεγαλύτερους ήρωες της Formula 1.

Το Trust είναι ευγνώμων στον Lord March και Goodwood, τον Clive Chapman και την Classic Team Lotus και τους ιδιοκτήτες όλων των αυτοκινήτων του Jim Clark για τη συμμετοχή.

Η πραγματοποίηση των σχεδίων για ένα νέο μουσείο κατέστη δυνατή από τη δέσμευση του τοπικού Συμβουλίου(Scottish Borders Council)  για σημαντική επένδυση επενδύσεων και κεφαλαίων για τον σχεδιασμό, τα έργα και την υποδομή των κτιρίων.

Η δέσμευση αυτή του Συμβουλίου έχει λάβει μεγάλους επαίνους και υποστήριξη από  τον εθνικό και τοπικό Τύπο, από την αδελφότητα των αυτοκινητιστικών αθλημάτων και τους οπαδούς και ιδιαίτερα από την τοπική κοινότητα.

Ο Jim Clark ενέπνευσε μια γενιά. Ο στόχος του νέου μουσείου είναι να εμπνεύσει την επόμενη γενιά, αλλά και τις επόμενες, με μια σύγχρονη και ζωντανή γιορτή της απίστευτης καριέρας του Jim Clark και της απήχησης του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε όλο τον κόσμο με τρόπαια, φωτογραφίες, ταινίες και μερικά από τα αυτοκίνητα στα οποία αγωνίστηκε.

Εκθέτοντας τα αυτοκίνητα στα οποία ο Jim Clark αγωνίστηκε, θα είναι το επίκεντρο του νέου μουσείου με την υπάρχουσα συλλογή τρόπαιων.
Μέσα από το Patron clud και τους υποστηρικτές, ο στόχος είναι επίσης να επεκταθεί η έκθεση και οι εμφανίσεις από τον Jim Clark μέχρι τη σύγχρονη εποχή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το Trust and Museum, καλωσορίζουν όλες τις δωρεές αναμνηστικών, είτε προικισμένες είτε δανεισμένες, για να αποτυπώσουν την ιστορική έμπνευση του Jim Clark για τις μελλοντικές γενιές και να δημιουργήσουν μια πραγματικά μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.

Το νέο μουσείο μελετάται να πλαισιωθεί από μια καφετέρια, κατάστημα εμπορευμάτων και αίθουσα λειτουργιών για την τοπική κοινότητα.

Οι προσδοκίες του μουσείου θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ένα τουριστικό μονοπάτι στη ζωή του Jim Clark γύρω από τη γραφική ύπαιθρο των Σκωτζέζικων συνόρων, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών χώρων όπως την παλιά πίστα αγώνων στο Charterhall και τον τάφο του Jim Clark στην Chirnside Church, ενώ επιθυμία των συμβούλων είναι να μπορέσουν να υποστηρίξουν και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες.

Εκτός από την προώθηση της κληρονομιάς και της έμπνευσης του Jim Clark, το νέο μουσείο επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην παροχή τουρισμού, απασχόλησης και οικονομικών οφελών στο Duns και στις γύρω περιοχές.

Η άφιξη χιλιάδων επισκεπτών στην περιοχή θα βοηθήσει στην υποστήριξη τοπικών καταστημάτων, εστιατορίων, ξενοδοχείων και καταλυμάτων. Οι τοπικές επιχειρήσεις, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες θα συμβάλλουν στη δημιουργία και συντήρηση του νέου μουσείου.
Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της  F1 και νικητής του Indy 500, Jim Clark, ένας από τους μεγαλύτερους πιλότους όλων των εποχών 

Το νέο μουσείο για τον Jim Clark, δεν είναι μόνο μια γιορτή της ζωής του και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και για να επιστήσει την προσοχή στον πολιτισμό και την όμορφη ύπαιθρο των Σκωτικών συνόρων.

Πηγή :grandprix247.com
Επιμέλεια: Κώστας Νασιάκος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code