ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πρέπει να συνεχίσει να πετά και απόψε, η κορυφή την περιμένει !

Η ΑΕΚ σήμερα καλείται να αντιμετωπίσει την Αούστρια Βιέννης στο ΟΑΚΑ. Οι κιτρινόμαυροι θα έχουν μαζί τους και τους φίλους τους.

Οι πληροφορίες λένε πως το κάτω διάζωμα θα γεμίσει με περίπου 35.000 κόσμο, ικανοποιητικός αριθμός εάν υπολογίσει κανείς και τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν απόψε στην Αθήνα.

Ο δικέφαλος σήμερα το βράδυ θα αντιμετωπίσει την 3η στο πρωτάθλημα της Αυστρία , Αούστρια Βιέννης.Μία ομάδα λίγο πολύ γνωστή σε όλους μας. Με νίκη απόψε η ΑΕΚ σκαρφαλώνει στην κορυφή εκεί που βρίσκεται ήδη άλλωστε. Αυτό που της δίνει όμως το παραπάνω αβαντάζ είναι πως η Μίλαν φιλοξενεί την Ριέκα και με συνδιασμό απώλειας βαθμών μία εκ των δύο ομάδων τότε η ΑΕΚ θα είναι στο +6 από την 3η θέση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα είναι και μόνη πρώτη , καθώς εάν πάρουν τους 3 βαθμούς οι Ιταλοί τότε ο δικέφαλος θα έχει συγκάτοικο στην κορυφή .Θυμίζουμε ότι ο Μανόλο Χιμένεθ εν τέλει συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Γκάλο και όχι των Κλωναρίδη ( !) , όπως εκτός έμειναν και οι τραυματίες Σιμόες, Λόπες, Τσιγκρίνσκι και ο ανέτοιμος Γιακουμάκης.

''Αναλυτικά η αποστολή: Ανέστης, Τσιντώτας, Μπακάκης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Βλαχομήτρος Τρίστασον, Ροντρίγκες, Αραούχο, Λιβάια, Μπακασέτας. ''

Η ΑΕΚ προέρχεται από μία τεράστια ανατροπή και νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με σκορ 3-2, κάτι που γεμίζει αυτοπεποίθηση τους άπαντες στις τάξεις της ομάδος αλλά και τον φίλαθλο κόσμο. Αντιθέτως η ομάδα του κ.Φινκ προέρχεται από έναν αγώνα όπου εκ θαύματος η ομάδα του δεν ηττήθηκε. Συγκεκριμένα στον αγώνα με την Σάλτσμπουργκ το σκορ κόλλησε στο 0-0 . Αξιοσημείωτο για τους αντιπάλους των κιτρινόμαυρων ήταν ότι κατάφερε να απειλήσει μόνο 4 φορές έναντι 24 των αντιπάλων παρακαλώ! Ενώ η κατοχή για την Αούστρια Βιέννης έμεινε και αυτή σε χαμηλά επίπεδα, συγκεκριμένα στο ποσοστό του 44%

Οι Αυστριακοί δεν αποτελούν κάποιον ιδιαίτερο κίνδυνο αλλά θα πρέπει να προσέξουν την μεσαία γραμμή της ομάδας , η οποία είναι και ο κινητήριος μοχλός τους. Επιθετικά η ομάδα τα πάει αρκετά καλά αλλά θα λέγαμε πως αυτό γίνεται κυρίως λόγω των Ταγιούρι και Γκρούνβλαντ. Η ελληνική ομάδα ωστόσο θα πρέπει να προσέξει και τον επιθετικό της Αούστρια Βιέννης , Φρισενμπίχλερ. Όσον αφορά τον αμυντικό τομέα των Αυστριακών , δεν αποτελεί κανένα ιδιαίτερο φόβητρο , σε 9 αγώνες πρωταθλήματος έχει δεχθεί 13 γκολ ,καθώς παίζει ένα επιθετικό ποδόσφαιρο αφήνοντας ανοιχτούς χώρους πίσω. Αυτό είναι που πρέπει να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ , καθώς με μία καλή αμυντική λειτουργία δεν έχει να φοβάται για τίποτα, με τους παίκτες που διαθέτει στο ρόστερ της .

Ας πάμε και στην στατιστική όψη του αγώνα . Οι Αυστριακοί έχουν μία ήττα στα εννιά τελευταία ευρωπαϊκά εκτός ενώ η ΑΕΚ μετράει 5 σερί νίκες γενικώς σε όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα δεν έχει ηττηθεί στα τελευταία 7 ματς.

Πιθανές ενδεκάδες : 

Από πλευράς ΑΕΚ περιμένουμε ένα 4-3-3 προκειμένου να κλείσει επιθετικά την Αούστρια Βιέννης με τους Ανέστης ,Μπακάκης, Τσότσις, Βράνιες, Γκάλο,Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλο,Μάνταλο αριστερά και ως δεκάρι ο Λιβάγια, Αραούχο.Για την θέση στο δεκάρι δεν αποκλείεται να ξεκινήσει εν τέλει ο Μάνταλος και αριστερά να πάει ο Μπακασέτας.

Από πλευράς φιλοξενουμένων θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα ένα 4-1-4-1. Φανέλα βασικών θα πάρουν οι Πεντζ, Κλάιν, Μοχάμεντ, Ρουάν, Μαρτσίνκο, Ταγιούρι, Λι, Γκρούνβλαντ, Χαλζχάουερ, Πιρές και Φρισενμπίχλερ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code