ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Ιταλίας_Στο ναό της ταχύτητας...


Στην πίστα της Monza συνεχίζεται αυτό το σαββατοκύριακο το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1,
το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο καθώς μετά τον αγώνα του Βελγίου που προηγήθηκε, οι πρωταγωνιστές της φετινής περιόδου, Lewis Hamilton και Sebastian Vettel, συνέχισαν και μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα να μάχονται για την πρωτιά μέχρι τέλους.

Θα αρχίσει η κόκκινη αντεπίθεση;

Στην έδρα της Ferrari λοιπόν οι Ιταλοί ευελπιστούν να πάρουν πίσω το αίμα τους καθώς στο Spa-francoshamps, ήταν μια -πέραν της κομβικής βαθμολογικής σημασίας- μεγαλειώδης εμφάνιση του Lewis Hamilton, που χάρισε στον βρετανό την ιστορική 68η pole(1η θέση όλων των εποχών μαζί με τον Schumi) αλλά και την 59η νίκη του(2η θέση και πάλι πίσω από τον MS) στον 200ό του αγώνα! Το κυριότερο αγωνιστικά σημείο που πρέπει να σταθούμε όμως είναι πως με 2 γόμες διαφορά (soft o Lewis, ultrasoft ο Seb) ο πιλότος της Mercedes είχε τέτοιο ρυθμό που πέραν της επανεκκίνησης που επιχείρησε ο Vettel προσπέρασμα(σ.σ. ο βρετανός δήλωσε πως ήταν τέχνασμα το να τον αφήσει να πλησιάσει τόσο), στη συνέχεια σε καμία περίπτωση δεν απειλήθηκε από τον πιλότο της Ferrari που ναι μεν ήταν πίσω του, αλλά όχι όσο έπρεπε…

Η Mercedes με το νέο της κινητήρα φαίνεται πολύ ισχυρή αλλά η Ferrari όπως δήλωσε και ο Vettel στο ESPN μετά τον αγώνα, δεν φοβάται καμία πίστα πια, καθώς ο ρυθμός αγώνα είναι στο επιθυμητό επίπεδο και βελτίωση χρειάζονται στις κατατακτήριες ενώ υποστήριξε πως η scuderia έχει το καλύτερο ‘πακέτο’ όσον αφορά το μονοθέσιο. Και επειδή οι συγκρίσεις και οι αποδείξεις  πρέπει να είναι απτές ας θυμηθούμε στο γρήγορο Silverstone, πόσο πίσω βρέθηκαν οι Ferrari, ενώ στο Spa ήταν σε θέση να ακολουθούν τον Lewis με την Mercedes κατά πόδας. Λίγη υπομονή και θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι...

Ο ναός της ταχύτητας

Το ιταλικό Grand Prix είναι μαζί με τον αγώνα του Μονακό, του Spa-francoshamps στο Βέλγιο, του Silverstone της Μ. Βρετανίας, τα μόνα που βρίσκονται στο καλεντάρι από το 1950.

Η πίστα χαρακτηρίζεται από τις τρεις μεγάλες ευθείες που χρειάζονται τη μέγιστη ιπποδύναμη αλλά και με γρήγορες καμπές(όπως η ιστορική Parabolica) που απαιτούν ιδανικό ζύγισμα αλλά και δυνατά φρένα. Ο αγώνας είναι διάρκειας 53 γύρων και τα μονοθέσια καλύπτουν σε κάθε γύρο 5.793 χλμ.

Περσινός νικητής ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Nick Rosberg, ενώ πολυνίκης είναι ο M. Schumacher με 5, όλες με την Ferrari. Από τους εν ενεργεία πιλότους 3 νίκες έχουν πανηγυρίσει στην Monza, ο Lewis Hamilton και ο Sebastian Vettel ενώ 2 έχει ο ισπανός Fernando Alonso.

Εν αναμονή λοιπόν για να δούμε τα ταχύτερα μονοθέσια των τελευταίων χρόνων στην γρηγορότερη πίστα του πρωταθλήματος, έως την Παρασκευή που θα αρχίσουν τα ελεύθερα, σε μια πίστα που ο γράφων είχε την τύχει να παραβρεθεί, η ατμόσφαιρα πραγματικά αναμένεται από τους χιλιάδες tifosi που θα κατακλύσουν τις κερκίδες, για ακόμη μια χρονιά εκρηκτική..

Δείτε παρακάτω τις επιλογές ελαστικών που κάνανε οι πιλότοι, το γράφημα της πίστας αλλά και την βαθμολογία όπως έχει διαμορφωθεί:







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code