ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Βελγίου_Ισοφάρισε τον M. Schumacher ο Lewis Hamilton κατακτώντας την 68η pole position


Ο Lewis Hamilton "τιμήθηκε" με συγχαρητήρια που δέχθηκε από την οικογένεια Schumacher

Ο Lewis Hamilton δήλωσε ότι ο Michael Schumacher θα παραμείνει «ένας από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών», αφού έφτασε το ρεκόρ όλων των εποχών του επτά φορές παγκοσμίου πρωταθλητή, στο Spa-Francorchamps το σήμερα.

Η τέταρτη “βελγική” pole του Hamilton ήταν η 68η της καριέρας του σταρ της  Mercedes και μετά το επίτευγμα του, ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ομάδας (και του Schumacher), ο Ross Brawn ήταν έτοιμος να μοιραστεί την ιστορική στιγμή.

"Είμαι εδώ για να παραδώσω ένα πολύ ιδιαίτερο μήνυμα από την Corinna Schumacher και την οικογένεια Schumacher, που θέλουν να σας συγχαρώ για την ισοφάριση του ρεκόρ του Michael", δήλωσε ο Brawn.

"Όπως είπαν, ο Michael πάντα είπε ότι τα ρεκορ είναι εκεί για να σπάνε, γι 'αυτό θέλουν να στείλουν τις πολύ ιδιαίτερες ευχαριστίες τους."

Ο Hamilton έφτασε στο ιστορικό γεγονός στην ίδια πίστα όπου ο Schumacher έκανε το ντεμπούτο του στην F1 το 1991, όπου σφράγισε τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο του, και όπου σημείωσε την πρώτη νίκη του πριν από 25 χρόνια - μια επέτειο που θα εορταστεί την Κυριακή από τον γιο του Mick με ένα από τα αυτοκίνητα που κέρδισε το τίτλο του ο Michael.

"Το να ακούω τέτοιο μήνυμα που μόλις έδωσε ο Ross, πρέπει να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ", είπε ένας συναισθηματικός Χάμιλτον. «Προσεύχομαι για τον Michael και την οικογένειά του όλη την ώρα.
"Είχα το προνόμιο να αγωνίζομαι μαζί του, από τις ημέρες των καρτ στο Kerpen μέχρι τις πίστες (της F1) και πάντα τον θαύμαζα - και ακόμα και σήμερα - έτσι είναι απλώς τιμή να είμαι εκεί μαζί του στους κορυφαίους, αλλά θα είναι ακόμα ένας από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών ».

Ο Χάμιλτον θα ξεκινήσει το 200ο Grand Prix την Κυριακή, κυνηγώντας την 58η νίκη της καριέρας του -και μαντέψτε- μόνο ο Schumacher είναι πάνω από αυτόν στον πίνακα όλων των εποχών, αλλά ο Βρετανός θα χρειαστεί περισσότερους από 30 για να φτάσει το ρεκόρ των 91 νικών.

Δείτε παρακάτω την κατάταξη των δοκιμαστικών που διεξήχθησαν σήμερα αλλά και πόσα ελαστικά έχει ο κάθε πιλότος στη διάθεσή του, αύριο στον αγώνα που αρχίζει στις 15:00 ώρα Ελλάδος:



Πηγή: formula1.com
Επιμέλεια: Κώστας Νασιάκος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code