ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Βελγίου_Συμπληρώνει τα 200 Grand Prix ο Hamilton



Ο Lewis Hamilton θα εκκινήσει το 200ο Grand Prix της καριέρας του στη Φόρμουλα 1 στο Βέλγιο αυτό το Σαββατοκύριακο,
παρόλα αυτά ο τρις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει μικρότερους αλλά σημαντικότερους αριθμούς στο μυαλό του, τη δεδομένη φάση.

Ανανεωμένος από το διάλειμμα του Αυγούστου στην Καραϊβική, συμπεριλαμβανομένου ενός ταξιδιού στην Κούβα στο ρόλο του ως πρεσβευτή της UNICEF, ο οδηγός της Mercedes είναι 14 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Sebastian Vettel, καθώς αρχίζει το δεύτερο μισό της σεζόν.

Μια πέμπτη νίκη για τον Βρετανό θα ξαναέβαζε στην πίεση τον Vettel της Ferrari, ενώ μπορεί να γιορτάσει και ακόμη μια pole position-ορόσημο το Σάββατο στη μεγάλη  και γρήγορη πίστα του Spa-Francorchamps, καθώς αυτό θα σημαίνει για τον Lewis, πως μπορεί να ισοφαρίσει  το ρεκόρ των 68 pole position που κρατάει ο Michael Schumacher με τη Ferrari από το 2006, στο 200ο Grand Prix που θα συμμετάσχει.

Η Mercedes κέρδισε τα δύο τελευταία grand prix που έγιναν στο Βέλγιο, με νικητή τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2016, Nico Rosberg, τον περασμένο χρόνο, μετά τον Hamilton που κέρδισε το 2015. Κανείς δεν θα πάρει τίποτα δεδομένο, ωστόσο, μετά τη νίκη των δύο Ferrari στη Βουδαπέστη στον τελευταίο φετινό αγώνα.

«Θεωρητικά, οι περισσότεροι θα υποθέσουν ότι το Spa φαίνεται να ταιριάζει στο αυτοκίνητό μας, διότι είναι μια χάραξη όπου η αεροδυναμική απόδοση είναι εξαιρετικά σημαντική", δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff.

"Αλλά οι υποθέσεις είναι επικίνδυνες - έχουμε δει πάρα πολλές φορές ήδη αυτή τη σεζόν ότι τo φαβορί αλλάζει από ένα σαββατοκύριακο στο επόμενο. Έτσι δεν θα κάνουμε υποθέσεις. "

Ο Hamilton κέρδισε δύο φορές στο Spa, όπως και ο Vettel, αλλά η πίστα - μια κλασσική έκρηξη από το παρελθόν - δεν ήταν πάντα ιδιαίτερα ευγενική για αυτόν.
Το 2008, όταν κέρδισε τον πρώτο του τίτλο, ο Βρετανός υποβιβάστηκε από πρώτος, τρίτος, μετά τον αγώνα για το ‘κόψιμο’ ενός chicane, ενώ ο αντίπαλος του, στη Ferrari τότε, Felipe Massa βρέθηκε να απολαμβάνει την νίκη.

Το Spa μπορεί να είναι συχνά μια λοταρία επειδή με τον άστατο καιρό του και την βροχή μπορεί να έχει ένα όφελος για τον Ολλανδό Max Verstappen της Red Bull, ο οποίος μπορεί να υπολογίζει σε άφθονη τοπική υποστήριξη σε αυτό τον αγώνα που ισοδυναμεί με έναν αγώνα στο σπίτι. Και θα είναι ωραίο να βλέπεις τόσους πολλούς οράνιε (ολλανδούς) οπαδούς στις κερκίδες.

"Το spa είναι η αγαπημένη μου πίστα της χρονιάς. Πρέπει να πάνε τα πάντα καλά, αλλά όταν κάνεις ένα καλό γύρο είναι πολύ καλή ανταμοιβή ", πρόσθεσε ο νεαρός.

Το Βέλγιο θα μπορούσε επίσης να φανεί καλό και για τον Kimi Raikkonen της Ferrari, ο οποίος φθάνει με νέο συμβόλαιο για το 2018 στην τσέπη του. Ο «Iceman» έχει κερδίσει τέσσερις φορές στο Spa, αλλά θα πρέπει να είναι πέρα από τα team orders  της ομάδας της Ferrari, αν θέλει να το πετύχει ξανά.

"Σίγουρα υπάρχουν κάποια σιρκουί που μας ταιριάζουν καλύτερα", δήλωσε στην Ουγγαρία ο Raikkonen, του οποίου η τελευταία Βελγική νίκη το 2009 ήταν και η πιο πρόσφατη της Ferrari στο Spa.

"Η Mercedes έχει καλύτερη ιπποδύναμη, αλλά εξαρτάται από τόσα πολλά πράγματα. Εάν κοιτάξετε καθαρά τώρα, θα λέγατε ότι δεν πρόκειται να είναι τόσο εύκολο για εμάς όπως εδώ (Ουγγαρία), αλλά προφανώς προσπαθούμε να βελτιώθουμε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ", πρόσθεσε ο Iceman.

Ο αγώνας της Κυριακής, θα είναι το 50ο  Grand Prix που θα διεξαχθεί στο Spa, ενώ θα εμφανιστεί για πρώτη φορά με τον Jerome d'Ambrosio, το 2012, ένας Βέλγος πιλότος - ο rookie της McLaren, Stoffel Vandoorne.

Πηγή:grandprix247.com
Επιμέλεια: Κώστας Νασιάκος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code