ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Gene Haas «Θλιβερό το τεράστιο κενό μεταξύ της ομάδας μας, με τους πρωτοπόρους».



Δηλώσεις παραχώρησε ο Gene Haas, ‘αφεντικό’ της ομώνυμης ομάδας Haas F1 team, σχετικά με την απόδοση της ομάδας του στο πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος,
μιλώντας μεταξύ άλλων, για το χάσμα μεταξύ της ομάδας του και των τριών κορυφαίων ομάδων του πρωταθλήματος.

Η Haas είναι η έβδομη στην κατάταξη των κατασκευαστών σε 29 βαθμούς στη μέση της δεύτερης σεζόν της στην F1, με τον καλύτερο τερματισμό στην 6η θέση στο Αυστριακό Grand Prix του Ιουλίου από τον Romain Grosjean, ο οποίος όμως απείχε… έτη φωτός πίσω από το νικητή Valtteri Bottas της Mercedes.
O Gene Haas 

Ο αμερικανός δήλωσε μάλιστα πως η Mercedes, η Ferrari και η Red Bull θα μπορούσαν να είναι χρόνια μπροστά από το υπόλοιπο πακέτο των μεσαίων ομάδων, κάτι το οποίο τον λυπεί ιδιαίτερα.

Μιλώντας στο Autosport δήλωσε:
"Νομίζω ότι έχουμε δύο καλούς οδηγούς αυτή τη στιγμή, και οι δύο σκοράρουν βαθμούς, το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό", η ομάδα του η οποία έχει στενή τεχνική συνεργασία με τη Ferrari.
"Αλλά το πραγματικό σύννεφο που κρέμεται πάνω από μας είναι το γεγονός ότι είμαστε ένα έως δύο δευτερόλεπτα [το γύρο] από τα ταχύτερα αυτοκίνητα.
"Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε πώς μπορούμε να είμαστε τόσο πίσω με αυτό που θεωρούμε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
"Εκτός από τις τρεις πρώτες ομάδες, όλοι βρίσκονται σε αυτό το σκάφος.
"Αυτό για μένα είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα τώρα, ότι οι τρεις πρώτες ομάδες είναι έτη μπροστά από όλους τους άλλους.
"Είναι επίσης οι ομάδες που αναπτύσσουν τις δικές τους μηχανές, κιβώτια ταχυτήτων και σασί, έτσι υπάρχει ένα λογικό  πλεονέκτημα σε αυτό.
"Πώς το ξεπερνάμε αυτό; Αληθινά δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό, κάτι το οποίο είναι πραγματικά θλιβερό".

Ο Haas τόνισε ότι το κενό που χωρίζει τις τρεις κορυφαίες ομάδες της F1 - οι οποίες μεταξύ τους έχουν ‘καπαρώσει’ το βάθρο σε κάθε αγώνα φέτος μέχρι στιγμής, εκτός από το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν – είναι τεράστιο.

"Αυτό είναι ένα δίλημμα που αντιμετωπίζει η F1", πρόσθεσε.
"Έχεις τις 3 ομάδες στο μπροστά και στη συνέχεια αυτό το μεγάλο μεσαίο πακέτο ... είμαστε όλοι πολύ κοντά μαζί, η μεσαία  συσκευασία είναι όλη μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.
"Από ανταγωνιστική άποψη, λοιπόν, είμαστε όλοι πολύ ίσοι, απλά υπάρχουν οι 3 κορυφαίες έξω από το πακέτο στο οποίο εμείς ανταγωνιζόμαστε.
"Η πραγματικότητα είναι ότι εκτός αυτών των τριών ομάδων κανείς δεν έχει την ευκαιρία να κερδίσει.
"Αν τρέχεις από 6ος μέχρι 20ος, δεν έχεις πραγματικά την ευκαιρία να κερδίσεις".


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code