ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ντεμπούτο με το "δεξί" για την Εθνική μας ομάδα, 90-61 απέναντι στην Ισλανδία

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φετινό Ευρωμπάσκετ με ευρεία νίκη απέναντι στη σαφώς
υποδεέστερη Ισλανδία. 90-61 το τελικό σκορ, που όμως δεν αντικατοπτρίζει τη συνολική εικόνα του αγώνα. Κάκιστη η Εθνική μας στο β' δεκάλεπτο, δέχθηκε επιμέρους σκορ 23-10 από τους Ισλανδούς αλλά ουδέποτε έχασε το προβάδισμα που κρατούσε από το ξεκίνημα.

MVP
Ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη για το σημερινό ματς θα έπρεπε να δοθεί κατά το ήμισυ στους Θανάση Αντετοκούνμπο και Νίκο Παππά. Αμφότεροι βρέθηκαν σε πολύ καλή ημέρα και ήταν καταλυτικοί για τη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, εάν όμως πρέπει να ξεχωρίσουμε υποχρεωτικά έναν, αυτός θα ήταν ο Παππάς. Στην επιστροφή του σε επίσημο παιχνίδι με την Εθνική ομάδα ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν ασταμάτητος επιθετικά, σημειώνοντας 20 πόντους.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
Η αντίδραση των Ελλήνων παικτών στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από ένα απογοητευτικό β' δεκάλεπτο. Με συνοπτικές διαδικασίες η Ελλάδα απέκτησε ξανά διψήφια διαφορά, έπνιξε τον αντίπαλο και καθάρισε έυκολα το ματς.

ΔΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
Η μοναδική ανορθογραφία της Εθνικής μας σήμερα, η β' περίοδος. Χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα και υποπίπτοντας σε πολλά λάθη στην επίθεση, επιτρέψαμε στους Ισλανδούς να κάνουν ένα σερί 17-1 και πίστεψαν ότι έχουν ελπίδες να πάρουν το μάτς.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Εθνική μας άρχισε κάπως νευρικά το παιχνίδι, με πολλά χαμένα εύκολα καλάθια στο ξεκίνημα (χαρακτηριστική η φάση με τις τρεις αλλεπάλληλες χαμένες ευκαιρίες των Καλάθη Πρίντεζη Μπουρούση στο 5'). Οι δύο πυλώνες δημιουργίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν ο Νικ Καλάθης με το Γιάννη Μπουρούση.

3:17  πριν το τέλος της πρώτης περιόδου ο Μίσσας πέρασε στο παρκέ τον Παππά αντί του Σλούκα και ο γκαρντ του Παναθηναϊκού με μια ασσίστ και δύο έυστοχα καλάθια έδωσε αέρα 9 πόντων στην Ελλάδα (8-17 στο 8'). Με οδηγό τον Παππά η Εθνική μας προηγήθηκε με 10-26 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ελέγχοντας τα ριμπάουντ (16-3 υπέρ της Ελλάδας στο 11' και 25-10 στα μέσα του β' δεκαλέπτου) η Ελλάδα ξεκίνησε φουριόζα και στη β' περίοδο, προηγούμενη με 14-32 μετά από τρίποντο του Μάντζαρη στο 13'. Το χαμηλό σχήμα όμως με το οποίο αγωνίστηκε στη συνέχεια η Ισλανδία μας δημιούργησε προβλήματα και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Αμυντικά μας αντιμετώπισαν με μια ζώνη 2-3 , ενώ στην επίθεση με συνεχόμενα pick n'roll επέβαλαν το ρυθμό που τους συνέφερε.

Εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των παικτών μας και την επιθετική μας δυστοκία οι Ισλανδοί έκαναν ένα σερί 17-1 και μείωσαν στους 5 πόντους (31-33 στο 19'). Με καλάθι του Πρίντεζη η Ελλάδα ξεκόλλησε μετά από 6 λεπτά από τους 33 πόντους, 45" πρίν το τέλος του ημιχρόνου, ενώ το δίποντο του Σλούκα στην εκπνοή της δεύτερης περιόδου έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με προβάδισμα τεσσάρων πόντων υπέρ της Ελλάδας (33-37).

Στην τρίτη περίοδο η Εθνική μας ομάδα μπήκε με ξεκάθαρη διάθεση να ελέγξει το ματς και να διορθώσει τα κακώς κείμενα του δευτέρου δεκαλέπτου. Βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση και με ένα σερί 7-0 άρχισε να βρίσκει ρυθμό, ενώ προηγούνταν και πάλι με διψήφια διαφορά. Η είσοδος του Θανάση Αντετοκούνμπο στο 23' ήταν καταλυτική για την εξαιρετική εικόνα της Ελλάδας στη συνέχεια του δεκαλέπτου. Με περίσσεια ενέργεια και πάθος, ο 24χρονος φόργουορντ όχι μόνο καθάρισε φάσεις στην άμυνα αλλά συνεισέφερε επιθετικά και πρόσφερε θεαματικές φάσεις, με το "κοντέρ" στη λήξη της γ' περιόδου να γράφει 7 πόντους με 3/3 δίποντα και 1/1 βολή, καθώς και 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 ασσίστ και 1 μπλοκ. Η Ελλάδα προηγήθηκε στο 30' με 46-61, δείχνοντας πλεόν να πηγαίνει το ματς εκεί που θέλει.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Έλληνες παίκτες μπήκαν στο παρκέ με το πόδι στο...γκάζι, συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο. Αντετοκούνμπο και Παππάς ήταν ασταμάτητοι και αύξησαν περαιτέρω την τιμή της διαφοράς (47-67 στο 33'). Ο Μίσσας βρήκε στο μεταξύ την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα σχήμα με τρεις φόργουορντ (Θανάσης, Παπαπέτρου και Πρίντεζης). Η Ελλάδα συνέχισε να χτυπά μέσα από τη ρακέτα, εκεί όπου οι Ισλανδοί δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν τα δυνατά κορμιά, όμως το ίδιο έκαναν και οι αντίπαλοί μας, με σημείο αναφοράς το θηριώδη σέντερ Χλίνασον που έως ότου μπήκε ο Μπουρούσης δεν είχε αντίπαλο.

Παππάς, Πρίντεζης και Μπουρούσης οδήγησαν επιθετικά την Εθνική μας στο τέλος του αγώνα. Ήταν ξεκάθαρο πως το παιχνίδι είχε κριθεί και τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το εντυπωσιακό tomahawk κάρφωμα του Παπανικολάου στο 38', για τη μεγαλύτερη έως το σημέιο εκείνο διαφορά της Ελλάδας (59-85). Τελικό σκορ 61-90 υπέρ  της Ελλάδας, που ήταν καταιγιστική στις τρεις από τις τέσσερις περιόδους του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Πέντερσεν): Χέρμανσον 7, Στέιναρσον, Άκοξ 7, Μπέρινγκσον 7, Στέφανσον 7, Φρίντρικσον, Βίλιαλμσον 7(1), Ερμολίνσκι 3(1), Πάλσον 21(4), Χλίνασον 2, Μπιόρνσον.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας):  Καλάθης 9(1), Μπουρούσης 7(8ριμπ., 4ασ.), Σλούκας 5(1), Παπαγιάννης, Πρίντεζης 17(6/8δίπ., 1/1τρ., 5ριμπ.), Παπανικολάου 10, Μάντζαρης 8(2), Αγραβάνης, Παπαπέτρου 5(1), Μπόγρης, Αντετοκούνμπο 9 (3/3δίπ., 3/3βολ.)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code