ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

4 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΡΗΜΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΑΣ


Σε λίγες μερούλες μας εγκαταλείπει ο Αύγουστος και το καλοκαιράκι φτάνει στο τέλος του. Αποχαιρετώντας λοιπόν το καλοκαίρι, αρκετοί είναι εκείνοι που αποζητούν λίγες στιγμές ηρεμίας και απομόνωσης σε ερημικές ιδιαίτερες, αμμώδεις ή βοτσαλωτές παραλίες.  
Παρακάτω ακολουθούν  4 μοναδικές, εντυπωσιακές παραλίες , που ξεχωρίζουν για το απαράμιλλο κάλλος τους  ανάμεσα στις τόσες παραλίες-διαμάντια της Ελλάδας.

1) Το Μεγάλο Σεϊτάνι στη Σάμο


Στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού,  ανάμεσα σε απόκρημνα βράχια, ξεπροβάλλει μια εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς παραλία, η οποία φαντάζει ως ένα μέρος απροσπέλαστο και απαγορευμένο. Το Σεϊτάνι πήρε το όνομά του την περίοδο της Τουρκοκρατίας, καθώς οι Τούρκοι το θεωρούσαν το λιμάνι του Διαβόλου, δηλαδή «Σαϊτάν». Το «Διαβολολίμανο» βρίσκεται στο τέλος ενός απόκρημνου φαραγγιού που ονομάζεται Κακοπέρατο και δεν έχει οδική πρόσβαση. Μάλιστα, έχει ενταχθεί στο δίκτυο προστασίας Natura 2000, καθώς φιλοξενεί φώκιες Μονάχους–Μονάχους. 

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται κυρίως με τα πόδια, ή παίρνοντας ένα πλωτό μέσο από το λιμάνι Καρλοβάσου. Έπειτα από ένα δεκάλεπτο πεζοπορίας, με απίστευτη θέα στο Αιγαίο πέλαγος, συναντάμε πρώτα το Μικρό Σεϊτάνι. Μια βουτιά φαντάζει άκρως αναζωογονητική και απαραίτητη για τη συνέχεια της πεζοπορίας που διαρκεί 45 λεπτά. Στο τέλος της διαδρομής,  βρίσκεται το Μεγάλο Σεϊτάνι. Μια μαγευτική παραλία με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Το τοπίο έχει ένα μοναδικό φυσικό άγριο κάλλος και είναι τουριστικά παρθένο. Αφού απολαύσετε το μπάνιο σας και χαλαρώσετε, μπορείτε να ξεκινήσετε την εξερεύνηση της περιοχής. Το Κακοπέρατο με τις πλούσιες σε βλάστηση, απόκρημνες πλαγιές του, προξενεί δέος, ενώ η θέα από διάφορα σημεία του φαραγγιού αποκαλύπτει τη μοναδικότητα του τόπου. 


2) Η Ορθή Άμμος, στη Νότια Κρήτη


Μια άλλη πανέμορφη  ερημική παραλία που αξίζει να επισκεφθείτε είναι η Ορθή Άμμος, η οποία βρίσκεται 80 χλμ νοτιοανατολικά των Χανίων. Πρόκειται για μια απίστευτη, μη οργανωμένη παραλία,  με πολύ εύκολη πρόσβαση.  Η Ορθή Άμμος έχει ρηχά πεντακάθαρα νερά και συνιστά εξαιρετική επιλογή για εκείνους που επιθυμούν να αποφύγουν την πολυκοσμία. Η πουδρένια άμμος αλλά και η απέραντη  θέα του Λιβυκού που απλώνεται μπροστά της αποτελούν μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού.

Ακριβώς δίπλα θα δείτε το όμορφο Φραγκοκάστελλο με το ιδιαίτερο κάστρο του και την πλούσια ιστορία του, ενώ πριν κατηφορίσετε τους αμμόλοφους για να φτάσετε στην παραλία, θα συναντήσετε ταβέρνες με εξαιρετικής ποιότητας φαγητό. 

3) Η Αγία Βαρβάρα, στη Μάνη


Αν κάποια στιγμή βρεθείτε στην περιοχή της Μάνης, είναι βέβαιο ότι μια παραλία που θα σας συναρπάσει είναι αυτή της Αγίας Βαρβάρας η οποία απέχει ελάχιστα από το χωριό Σκουτάρι. Η παραλία της Αγίας Βαρβάρας είναι άγνωστη στους περισσότερους, έχει χρυσαφένια άμμο, ψιλό χαλίκι αλλά και κρυστάλλινα νερά. Πρόκειται για μια ασύλληπτη ερημική παραλία,  χαρακτηριστικό της οποίας είναι το εκκλησάκι στην άκρη της, αφιερωμένο στη χάρη της Αγίας Βαρβάρας,  χτισμένο τον 12º αιώνα. Στην παραλία της Αγίας Βαρβάρας θα βρείτε ταβέρνες με εξαιρετικά καλές τιμές.


4) Το Μαλλιάδικο στη Σέριφο


Διασχίζοντας τη δυτική πλευρά του νησιού με κατεύθυνση προς το Μέγα Λιβάδι, θα αντικρίσετε μια υπέροχη Κυκλαδίτικη παραλία.  Το Μαλλιάδικο βρίσκεται σε έναν κλειστό κόλπο μακριά από το θόρυβο, τον κόσμο αλλά και από τους ανέμους. Εδώ θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τη σκιά από τα αλμυρίκια καθώς και να κάνετε ηλιοθεραπεία στην πανέμορφη αμμουδιά που συνδυάζει χοντρή άμμο με βότσαλο. Μάλιστα, παρέχει  τέλεια απομόνωση, γι’ αυτό και η παραλία αυτή αποτελεί πόλο έλξης των κατασκηνωτών. Για να φτάσετε στο Μαλλιάδικο, θα περάσετε την παραλία Κουταλά (περίπου 2 χλμ) και θα στρίψετε αριστερά στο χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία. Έπειτα από 500 μέτρα, όμως, καλό θα ήταν να αφήσετε το μεταφορικό σας μέσο και να περπατήσετε για περίπου 250 μέτρα μέχρι την παραλία. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code