ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Εντυπωσιακή ευρωπαϊκή επιστροφή , ΑΕΚ - ΜΠΡΙΖ 3-0

Η ΑΕΚ δεν επιφύλασσε μία απλή επιστροφή , ήθελε να την κάνει όσο το δυνατόν πιο ''τρανταχτή''. Τι και αν δεν υπήρξε σέντερ φορ κλασσικός για την Ένωση , ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα έτσι ώστε να μην φανεί αυτή η έλλειψη και να πάρει εν τέλει την νίκη με 3-0στο ΟΑΚΑ .
Έτσι η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά την πολυετή απουσία της. Ένα είναι το σίγουρο τα έξι χρόνια απουσίας ήταν πολλά.

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ένα ... ''τρελό'' πρώτο 45λεπτο το οποίο πιο πολύ έμοιαζε με αγώνα βελγικού στυλ ή αγγλικού όπου η μπάλα πήγαινε συνεχώς πάνω κάτω. Αυτό δεν επηρέασε όμως τους '' κιτρινόμαυρους '' που κατάφεραν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι και να μην αφήσουν να ''αναπνεύσουν '' οι ποδοσφαιριστές της Μπριζ. Αποτέλεσμα είχε να λήξει με σκορ 2-0 υπέρ της Ένωσης έχοντας 6 τελικές με τις 5 να είναι στον στόχο (!) , οι της Μπριζ είχαν μόλις 1 και στον στόχο . Ωστόσο οι Βέλγοι είχαν την κατοχή με 58% έναντι 42 της ΑΕΚ , χωρίς να μπορεί να αξιοποιηθεί . Η ΑΕΚ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Κλωναρίδη στο ύψος αριστερά της μεγάλης περιοχής και την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Στην ίδια φάση ο Λόπεζ στην επαναφορά κάνει ένα ''άψυχο'' σουτ και η μπάλα καταλήγει αουτ.  Η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει συνήθως με στημένα εκτελεσμένα από τον Χριστοδουλόπουλο. Η φάση του ημιχρόνου ήταν στο  26' όπου ο Χόρβατ ανέτρεψε πεντακάθαρα τον Σιμόες και καταλογήστηκε πέναλντι υπέρ της Ένωσης. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χριστοδουλόπουλος ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα , γράφοντας το 1-0 .  Δεν άργησε πολύ η επίτευξη του δεύτερου γκολ , καθώς ύστερα από πολύ ωραία σέντρα από τα αριστερά του Λόπεζ, ο Χριστοδουλόπουλος είναι και πάλι μέσα στην φάση και με καρφωτή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι , στην επαναφορά ο Σιμόες κερδίζει τον αντίπαλο του και με ωραία κεφαλιά σε κενή εστία γράφει το 2-0 .

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Η ελληνική ομάδα προτίμησε να παίξει πιο πίσω στο δεύτερο μέρος . Ωστόσο δεν έλειψαν οι στιγμές που η ΑΕΚ κατάφερνε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση και να έχει τελικές προσπάθειες. Κύριος εκφραστής αυτών ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Βίκτορ Κλωναρίδης . Στην άμυνα της Ένωσης όλα λειτουργούσαν καλά με τους Τσόσιτς , Βράνιες και Τσιγκρίνσκι για άλλο ένα βράδυ να συμπεριφέρονται σαν να παίζουν πάρα πολλά χρόνια μαζί . Οι ''κιτρινόμαυροι'' κόντεψαν να τελείωσουν το ματς σε δύο φάσεις , αρχικά όταν ο Γιόχανσσον δεν είδε τον Χριστοδουλόπουλο και προτίμησε να σουτάρει ένα όχι και τόσο δυνατό σουτ , κάνοντας εύκολη την δουλειά του αντίπαλου τερματοφύλακα. Άλλη μία φαση στ 76' με τον Αλμέιδα να βγάζει ωραία σέντρα στον Γαλανόπουλο με τον τελευταίο να μην τοποθετεί σωστά το πόδι του και να μην πετυχαίνει το πλάσε  του. Καταπλητική κεφαλιά του Αλμέιδα στο 80 ' ύστερα από σέντρα του Μάνταλου  αλλά το γκολ δεν θα μετρήσει , καθώς ο Πορτογάλος ήταν για λίγο πιο μπροστά από τον κεντρικό αμυντικό της Μπριζ.  Στο 83' πολύ επικύνδηνη φάση για τους Βέλγους όπου μετά από στραβοκλωτσιά του Βράνιες βρέθηκε σε καλή θέση για σέντρα ο Ιμπόμπε, χωρίς να μπορεί να την αξιοποιήσει ωστόσο. ''Ακούμπησε'' το τρίτο γκολ στο 88' με τον Αλμέιδα να κάνει ένα ωραίο σουτ και ο Χόρβατ να εκτινάσσεται και να διώχνει .Το κερασάκι στην τούρτα το 3-0 με κόντρα που κερδίζει ο Σιμόες με τον Χόρβατ και τον Ένγελς και το έργο του να είναι εύκολο στο 91'.Το ματς τελειώνει και η ΑΕΚ πανηγυρίζει την μεγάλη της επιστροφή και στα ευρωπαϊκά δεδομένα.


Κορυφαίος : Αυτός ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος , ο οποίος σκόραρε το πρώτο γκολ αλλά ήταν και πρωταγωνιστής στο δεύτερο γκολ . Από τα δικά του πόδια περνούσε σχεδόν κάθε φάση της ΑΕΚ .

Αδύναμος κρίκος : Ο Χόρβατ δεν ήταν σε καλή ημέρα. Ο Αμερικάνος δεν έμπαινε με σιγουριά στις φάσεις και ευθύνεται για το πέναλντι , αφού αυτός το προκάλεσε . Ευθήνη ωστόσο φέρει και στο τρίτο γκολ.

ΑΕΚ : Ανέστης, Μπακάκης, Λόπες (61’ Γιόχανσον), Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Βράνιες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (78’ Γκάλο), Κλωναρίδης (67’ Αλμέιδα)
ΜΠΡΙΖ : Χόρβατ, Παλάσιος (46’ Ρεφαέλοφ), Ένγκελς, Ντενσβιλ, Βόρμερ, Νακάμπα, Βάνακεν, Ντε Μποκ, Ντιαμπί, Βόσεν, Ντένις(59’ Ντιμπόμπε)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code