ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

«Σκαρφάλωσε» στη 12η θέση της UEFA η Ελλάδα!


Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε χθες το βράδυ κόντρα στη Ριέκα στους ομίλους του Champions League και έδωσε σημαντικούς βαθμούς στην χώρα μας για τη μάχη της 12ης θέσης.

Η Ελλάδα «κυνηγάει» τη 12η θέση στη κατάταξη της UEFA και χθες το βράδυ έγινε ένα μεγάλο βήμα με την πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, η νίκη κόντρα στους Κροάτες έδωσαν 200 βαθμούς στην χώρα, ενώ η πρόκριση στους ομίλους έδωσε ως μπόνους στην Ελλάδα άλλους 800 βαθμούς!

Έτσι, καταφέραμε να περάσουμε την Αυστρία που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, η οποία και έχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη τρεις εκπροσώπους, ενώ μόλις 600 βαθμούς απέχει η Τσεχία που απαρτίζεται στη 14η θέση. Αρκετή διαφορά έχει χτίσει πλέον με την Ελβετία που βρίσκεται στην 15η θέση της κατάταξης με 1.400 βαθμούς διαφορά, ενώ η 16η Κροατία έχει μείνει πίσω με τη διαφορά να φτάνει τους 2.200 βαθμούς.

Τα προνόμια της 12ης θέσης έχουν αλλάξει με βάση την τελευταία φορά που βρισκόταν η Ελλάδα σε αυτή τη θέση. Συγκεκριμένα, από εκεί που ο πρωταθλητής εξασφάλιζε συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, πλέον θα δίνει μάχη στον προκριματικό γύρο των play-off, έχοντας εξασφαλισμένη την είσοδό του στους ομίλους του Europa League σε περίπτωση αποκλεισμού. Ο δεύτερος του πρωταθλήματος θα ξεκινά από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και θα έχει να περάσει τρεις προκριματικούς γύρους μέχρι να βρεθεί στους ομίλους της διοργάνωσης. Ο Κυπελλούχος Ελλάδος θα έχει απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Europa League, ο τέταρτος του πρωταθλήματος θα πηγαίνει στον 3ο προκριματικό γύρο, ενώ ο πέμπτος στην 2η προκριματική φάση της διοργάνωσης.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code