ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Φιλική ήττα του Ατρομήτου με 1-2 από τη Λαμία





Ένα πολύ δυνατό και αξιόλογο παιχνίδι έγινε σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, εκεί όπου
Ατρόμητος και Λαμία τέθηκαν αντιμέτωποι σε φιλική αναμέτρηση. Νικητές οι "νεοφώτιστοι" με σκορ 1-2. Τα γκόλ πέτυχαν οι Βουό και Ακόστα, ενώ ο Καραγιάννης έχασε και πέναλτι στο 24'. Μείωσε προσωρινά για τον Ατρόμητο ο Βασιλείου.

Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα οι δυο ομάδες ισορρόπησαν στη μεσαία γραμμή και αμφότερες έψαχναν τρόπο να απειλήσουν την αντίπαλη εστία από τα άκρα. Η πρώτη αξιόλογη φάση έγινε στο 10ο λεπτό, όταν ο Ντάουντα έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή της Λαμίας, αλλά το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου. Στο 16’ ήταν σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν, με τον Φράγκο να πιάνει την κεφαλιά αλλά να στέλνει άουτ τη μπάλα.

Στο 20’ ο Ατρόμητος πέτυχε γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιδες ο Χατζηισαϊας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής Κοσικίδης το ακύρωσε γιατί ο αμυντικός των Περιστεριωτών βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Από το σημείο εκείνο του πρώτου μέρους και ως τη λήξη του η Λαμία απέκτησε τα ηνία του αγώνα. Αρχικά η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ κέρδισε πέναλτι στο 23ο λεπτό, μετά από ανατροπή του Βούο από τον γκολκίπερ Μίρκοβιτς. Στην εκτέλεση του Καραγιάννη όμως ο Μίρκοβιτς έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.

Άλλες τρεις φάσεις ακολούθησαν για τη Λαμία που ήταν φανερά ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο. Στο 30’ ο Όμο έπιασε σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Στο 34’ ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους, με τον Βουό, ο οποίος υποδέχθηκε τη μπάλα στη μικρή περιοχή μετά από κόρνερ και πλάσαρε εύστοχα. Στο 36’ η Λαμία έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 0-2 με τον Φράγκο. Ο Μίρκοβιτς απέκρουσε ένα μακρινό  σουτ, η μπάλα στρώθηκε στον Φράγκο μέσα στην περιοχή, ο οποίος ανενόχλητος και με τον γκολκίπερ εξουδετερωμένο έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε δίχως άλλη κλασσική ευκαιρία, με τους γηπεδούχους να προβληματίζουν με την απόδοσή τους.

Με την έναρξη του β΄ μέρους ο Μπάμπης Τεννές άλλαξε τα 6/11, γεγονός που εκμεταλλεύθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου. Πλέον κυκλοφορούσαν με περισσότερη άνεση τη μπάλα, ενώ οι αντίπαλοί τους έψαχναν ακόμη τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Οι Περιστεριώτες προειδοποίησαν στο 47’ με κοντινή προβολή του Καρασαλίδη που πέρασε άουτ. Στο 53’ ήρθε η ισοφάριση για τον Ατρόμητο. Ο Ντάουντα έκλεψε τη μπάλα στη δεξιά πλετρά της μεσαίας γραμμής και πέρασε τη μπάλα στον Βασιλείου. Αυτός έφτασε έξω από τη μεγάλη περιοχή και με πολύ όμορφο πλασέ στη δεξιά γωνία του Πίτκα διαμόρφωσε το 1-1.

Ο Ατρόμητος συνέχισε να είναι ανώτερος και η επόμενη καλή στιγμή του ήταν στο 62’, όταν ο Μανούσος έπιασε ένα καλό σουτ που όμως ήταν άστοχο. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά της Λαμίας να κάνει αισθητή την παρουσία της, με τον σημερινό πρωταγωνιστή της, τον Βουό. Κοντρόλαρε πολύ όμορφα τη μπάλα με το στήθος έξω από την περιοχή, όντας μαρκαρισμένος, την έστρωσε στο αριστερό και έπιασε το σουτ που κατέληξε άουτ.

Η Λαμία ισορρόπησε το ματς, κλείνοντας τους διαδρόμους και πιέζοντας συχνά την πρώτη πάσα στο χώρο του κέντρου, κλέβοντας αρκετές μπάλες. Στο 77’ όμως ο Ατρόμητος βρήκε το κενό στη φιλοξενούμενη άμυνα και με πολύ ωραίο συνδυασμό έφτασε κοντά στο 2-1. Ο Βασιλακάκης έκλεψε τη μπάλα λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή, έπαιξε το ένα δύο με τον Βασιλείου, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει και τον Πίτκα που απέκρουσε. Στη συνέχεια έδιωξε μακριά ο Ασίγκμπα. Ό,τι δε μπόρεσε να κάνει ο Βασιλακάκης το κατόρθωσε ένα λεπτό μετά ο Νόε Ακόστα. Γύρισμα από τα δεξιά για τη Λαμία, αναμπουμπούλα στην άμυνα του Ατρομήτου με τον Ακόστα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας. Επιασε ένα πολύ όμορφο σουτ στην κίνηση με το αριστερό πόδι και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και μέσα, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Μίρκοβιτς.
Το γκολ της Λαμίας πάγωσε τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα να χαθεί η συγκέντρωση και ο ρυθμός και να μην γίνουν άλλες καλές συνεργασίες εκ μέρους τους. Από την άλλη η Λαμία αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο. Στο 86ο λεπτό ο Ατρόμητος απώλεσε την τελευταία καλή του ευκαιρία για την ισοφάριση, με τη μπάλα από την εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες να φτάνει στο Μανούσο και αυτόν να πιάνει ένα δύσκολο γυριστό με πλάτη στο τέρμα, που βρήκε όμως το οριζόντιο δοκάρι.
Μέχρι το τέλος σημειώθηκαν δύο ακόμα καλά σουτ για τη Λαμία, με τους Πατσαρούχα και Τσουκάλο, τα οποία δεν ανησύχησαν τον γκολκίπερ του Ατρομήτου.

Τελικό αποτέλεσμα 1-2, με τη Λαμία κερδίζει εκτός από το ματς και τις εντυπώσεις, ούσα καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, απέναντι σε μια παραδοσιακά καλή ομάδα της Superleague.
Ο Ατρόμητος παρουσίασε αρκετά καλά στοιχεία μόλις βρήκε ρυθμό και το θετικό είναι ότι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν έδειξαν να έχουν αφομοιώσει σε μεγάλο βαθμό το 3-4-3 του Κάναντι. Αρκετοί βασικοί  παίκτες του δεν έπαιξαν σήμερα και στο γεγονός αυτό οφείλεται κατά ένα ποσοστό η νωθρή και μέτρια εικόνα του σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ατρόμητος(Ντάμιρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Καρασαλίδης, Χατζηισαϊας, Μάντσον, Κατράνης, Κιβρακίδης, Βασιλακάκης(79' Λαζαρίδης), Ούμπιδες, Βασιλείου, Ντάουντα(69' Ντιγκινί), Μανούσος

Λαμία(Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος(46' Πίτκας), Βασιλαντωνόπουλος(79' Μανιάς), Αναστασιάδης(46' Ασίγκμπα), Κούκολης(46' Κουτρομάνος), Παντελιάδης(79' Βορύλλας), Πόντλογκαρ(46' Παπαργυρίου), Μπλάζιτς(69' Τσέλιος), Καραγιάννης(46' Μπουλούλης), Όμο(46' Ακόστα), Φράγκος(57' Τσουκάλος), Βουό(74' Πατσαρούχας)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code