ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Φιλική επικράτηση του Ατρομήτου με 1-0 έναντι του Ολυμπιακού

Σε μια αναμέτρηση που δεν έθελξε με το θέαμά του όσους βρέθηκαν στο γήπεδο να την παρακολουθήσουν, ο Ατρόμητος βγήκε
νικητής με 1-0  και σκόρερ τον Δημήτρη
Χατζηισαΐα. Μέτρια εμφάνιση από τους πρωταθλητές, αποχώρησε τραυματίας, πιθανότατα με θλάση ο Εμενίκε.

Ο Μπέσνικ Χάσι παρέταξε τον Ολυμπιακό με το καθιερωμένο 4-2-3-1 ξεκινώντας βασικό το νεοαποκτηθέντα Ζιλέ, καθώς και τον Εμενίκε, ο οποίος όμως στάθηκε άτυχος και αποχώρησε τραυματίας στο 20ο λεπτό. Από την άλλη πλευρά, ο Κάναντι προτίμησε πάλι να παίξει με τριάδα στην άμυνα και σχηματισμό 3-5-2.

Το παιχνίδι κύλησε από τα πρώτα λεπτά με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή αλλά να μην την εκμεταλλεύεται και να υποπίπτει σε πολλά αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή και τους γηπεδούχους να περιμένουν πίσω από τη μπάλα. Ωστόσο έκλειναν αποτελεσματικά τους διαδρόμους και από το ξεκίνημα έδειξαν διάθεση να τρέξουν και να πιέσουν ψηλά.

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε κάτι αξιοσημείωτο να επιδείξει παρά μόνο δύο σουτ των Κυριακίδη και Ούμπιδες που δεν ανησύχησαν τον Καπίνο. Στη συνέχεια ο Ατρόμητος ανέβασε την απόδοσή του και ήταν η ομάδα που απείλησε περισσότερο στο πρώτο μέρος. Ευκαιρία για τους Περιστεριώτες σημειώθηκε στο 17', όταν ο Μανούσος έφυγε στην κόντρα, υποδέχθηκε την πάσα του Ντάουντα αλλά ο Ρέτσος πρόλαβε να τον κόψει προτού ο έμπειρος επιθετικός βρεθεί σε θέση βολής.

Στο 23' ο Γιαννούλης έκλεψε τη μπάλα από τον Καρσελά στο ύψος της μεσαίας γραμμής, έφτασε με τη μπάλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και γύρισε συρτά για τον Μανούσο, το πλασέ όμως του οποίου αναχαίτισε με προβολή ο Βούκοβιτς και παραχώρησε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Χατζηισαΐας πήρε την κεφαλία στο πρώτο δοκάρι σε κόρνερ του Ούμπιδες άλλα η μπάλα έφυγε άουτ.

Η αφόρητη ζέστη που επικρατούσε δυσχέραινε έτσι περισσότερο τις προσπάθειες των δύο ομάδων και κούρασε τους ποδοσφαιριστές. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ανέβασε λίγο την απόδοσή του και με πρωταγωνιστή τον Μπεν απείλησε δύο φορές στο 28' και το 44'.

Ο Χάσι δεν ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του και προέβη σε τρεις αλλαγές με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. Ανδρούτσος, Σεμπά και Πάρντο πέρασαν αντί των Φορτούνη, Καρσελά και Μάριν και οι Πειραιώτες εμφάνισαν άλλο πρόσωπο. Με περισσότερη ενέργεια, πίεση και καλές συνεργασίες η τριάδα πίσω από τον Μπεν αποτελούσε πηγή κινδύνων για τους γηπεδούχους.

Ένας παίκτης που ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη ήταν ο Μίλιτς, ο οποίος στο 58' έκανε κάθετη μπαλιά για τον Μπεν, εκείνος την άφησε για το Σεμπά και αυτός τη γύρισε στον στράικερ του Ολυμπιακού. Το γκολ όμως που πέτυχε ο Μπεν δε μέτρησε γιατί ο Σεμπά καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ.

Οι συνεχόμενες διακοπές λόγω μικροτραυματισμών αλλά και εντάσεων εμπόδιζαν τις δύο ομάδες να βρουν ρυθμό. Ο νεοεισελθών Φιγκέιρας είχε έναν έντονο διαπληκτισμό με τον Χατζηισαΐα και ο Χάσι τον αντικατέστησε αμέσως με το Νικολάου. Ο Πορτογάλος μπακ ήταν έξαλλος, έφυγε για τα αποδυτήρια ενώ πρώτα λογομάχησε με μέλος του τεχνικού τιμ.

Εν τω μεταξύ ο Ντιγκινί έχασε κλασσική ευκαιρία μέσα από την περιοχή, καθώς το τελείωμά του μετά από γύρισμα του Μανούσου στο 66' ήταν άστοχο. Στο 70' ήταν η σειρά των ερυθρόλευκων να απαντήσουν με μακρινό σουτ του Μπεν, το οποίο μπλόκαρε ο Μίρκοβιτς. Στο 75' ο Μανούσος έφυγε για άλλη μια φορά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού βρισκόμενος σε κανονική θέση, όμως στο τετ α τετ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Τελικά το γκολ ήρθε για τον Ατρόμητο στο 83ο λεπτό με έναν εκ των κορυφαίων του σήμερα, του Δημήτρη Χατζηισαΐα. Καλοεκτελεσμένο κόρνερ από τα αριστερά από τον Ούμπιδες, ο αμυντικός των Περιστεριωτών βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα.

Η τελευταία κλασσική ευκαιρία του αγώνα ανήκε κι αυτή στους γηπεδούχους και έγινε στις καθυστερήσεις. Ο Νάτσος έκανε καλή σέντρα και ο Μενσά έπιασε μονοκόμματο δεξί πλασέ που έφυγε αουτ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους ανθρώπους του Ατρόμητου εμφανώς ικανοποιημένους από την εμφάνιση και την αντίδραση μετά τη βαριά ήττα στην Τρίπολη. Στον Ολυμπιακό δε μόνο ευχαριστημένοι δεν μπορούν να είναι, όχι από την ήττα αλλά από την κάτω του μετρίου απόδοση των παικτών.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ατρόμητος (Ν. Κάναντι): Μίρκοβιτς (82' Θεοδωράκης), Καρασαλίδης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον (62' Ζησόπουλος), Κιβρακίδης (79' Νάτσος), Ούμπιδες, Βασιλακάκης (62' Βασιλείου), Κυριακίδης (62' Λαζαρίδης), Μανούσος (79' Μενσά), Ντάουντα (62' Ντιγκινί)

Ολυμπιακός (Μ. Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βούκοβιτς, Μίλιτς (62' Φιγκέιρας - 66' Νικολάου), Ζιλέ, Ρομαό (73' Ζντιέλαρ), Μάριν (46' Σεμπά), Καρσελά (46' Πάρντο), Φορτούνης (46' Ανδρούτσος), Εμενίκε (20' Μπεν - 82' Ανσαριφάρντ)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code