ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ουγγρικό GP_ Το Monaco της.. ανατολής!


Στην πανέμορφη Βουδαπέστη ταξιδεύει η Formula 1 για το Grand Prix που θα διεξαχθεί εκεί το ερχόμενο σαββατο-κύριακο.

Με αμείωτο ενδιαφέρον περιμένουμε να συνεχιστεί η μονομαχία για το πρωτάθλημα, μετά την μεγάλη εμφάνιση του Lewis Hamilton και τις αστοχίες των Ferrari(Ειδικότερα Του Vettel) στο Βρετανικό Grand Prix  γεγονός που μείωσε την διαφορά των πρωτοπόρων στον 1 βαθμό.

Το Monaco της ανατολής
Το mogyorod λίγο έξω από την πόλη της Βουδαπέστης έχει φιλοξενήσει 31 φορές αγώνα. Το 1986 ήταν η πρώτη φορά και αυτός που κίνησε τα νήματα ήταν ο ίδιος ο Bernie στο πλαίσιο της παγκόσμιοποιησης και διαφήμισης του αθλήματος. Η πίστα μήκους 4,381 χλμ, έχει χαρακτηριστεί Μονακό χωρίς μπαριέρες και όχι άδικα αφού η στενή χάραξη της δεν αφήνει πολλά περιθώρια για προσπεράσματα.

Hungaro facts
• Ο πολυνίκης της πίστας είναι ο Βρετανός Lewis Hamilton με 5 νίκες(το 2007, 2009, 2012, 2013 και το 2016) και η Mclaren τους κατασκευαστές με 11 νίκες.
• Εκεί έχουν πανηγυρίσει για πρώτη φορά νίκη οι Damon Hill(1993), Fernando Alonso(2003), Jenson Button(2006) και ο Heikki Kovallainen(2008).
• Το 2001 ο Michael Schumacher πανηγύρισε σε ουγγρικό έδαφος τον 4ο τίτλο του ισοφαρίζοντας παράλληλα το ρεκόρ νικών που κατείχε ο Alain Prost στο 51.
•Το 2006 ήταν η πρώτη φορά που διεξήχθη αγώνας υπό βροχή(!) δείγμα των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα φαίνεται ότι αυτό το είδος πίστας βολεύει την Ferrari, καθώς στο Μονακό κέρδισε τελευταία φορά ο Sebastian Vettel, αλλά και τον Lewis Hamilton που κάνει τα δύσκολα εύκολα και σε αυτή την πίστα. Μένει να δούμε στην πράξη που αρχίζει την προσεχή Παρασκευή ποιος θα υπερισχύσει..

Ακολουθεί παρακάτω ο πίνακας με τα ελαστικά που επέλεξαν οι οδηγοί καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της πίστας:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code