ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η ΑΕΚ σήμερα έχει ραντεβού με την ιστορία της

Η στιγμή που όλοι οι φίλοι της ομάδας περίμεναν , έφθασε . Ήρθε αυτή η Τρίτη που κάποτε γι αυτούς ήταν μαγική , ήταν η μέρα που παρακολουθούσαν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται στα αστέρια.


Σήμερα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την συνέχεια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Σήμερα είναι το πρώτο από τα δύο ματς του τρίτου προκριματικού γύρου . Τι σημαίνει αυτό ; Αν και εφόσον καταφέρει ο ''Δικέφαλος'' να προκριθεί τότε θα έχει σφραγίσει την επιστροφή του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης είτε αυτή λέγεται Τσάμπιονς Λιγκ είτε Γιουρόπα Λιγκ.

Η ΑΕΚ σήμερα δεν δίνει έναν απλό αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας , αλλά είναι μία παρουσία που είχε να γίνει από το μακρινό 2007-8 , μιλάμε δηλαδή για 10 χρόνια . Από τότε η ΑΕΚ ''βολευόταν'' με την συμμετοχή της στην δεύτερη της τάξεως ευρωπαϊκή διοργάνωση , το Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί όπου πέρσι προσπάθησε να αντιμετωπίσει από τον πρώτο της αγώνα την δυνατή Σεντ ε Ετιέν . Εν τέλει στάθηκε άτυχη . Εάν όμως την επόμενη εβδομάδα η ΑΕΚ καταφέρει να αποκλείσει τους Ρώσους θα έρθει αντιμέτωπη με κάποιο εκ των τριών μεγαθηρίων  Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη. Οι άνθρωποι της ομάδας το ξέρουν καλά και δεν πιστεύουν τόσο στην υπέρβαση, αυτό που επιθυμούν είναι σήμερα η ομάδα να κάνει το πρώτο βήμα και στο τέλος της επόμενης εβδομάδας να γνωρίζει ότι θα βρίσκεται σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης είτε αυτοί είναι αστεράτοι είτε όχι . Άλλωστε οι κιτρινόμαυροι έχουν να κοντράρουν ομάδες από το στάδιο των ομίλων 5 χρόνια ! Τελευταίος αγώνας ήταν το 2012 απέναντι στην Στρουμ Γκρατς για τις ανάγκες του 12ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Ας πάμε στα αγωνιστικά θέματα. Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι έτοιμος να παρατάξει την ομάδα του κατά πάσα πιθανότητα με τους Ανέστη, Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Λόπεζ , Σιμόες, Γιόχανσσον, Μάνταλο, Χριστοδουλόπουλο, Κλωναρίδη και κορυφή επίθεσης τον Γιακουμάκη . Δεν πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ούγκο Αλμέιδα στην βασική ενδεκάδα στο πλευρό του Γιακουμάκη σε ένα σύστημα που έδειξε να αποδίδει καλύτερα για την ΑΕΚ στα φιλικά προετοιμασίας .

Από την άλλη, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετωπίζει αμυντικά προβλήματα , κάτι το οποίο ίσως οδηγήσει τον προπονητή της ομάδας να παραταχθεί με 4 αμυντικούς και όχι με 3 όπως μας έχει συνηθίσει. Η πιθανή ενδεκάδα των Ρώσων είναι : Ακινφέεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Σ. Μπερεζούτσκι, Βασίν, Γκολόβιν, Νάτχο, Σενίκοφ, Φερνάντες, Βέρνμπλουμ, Βιτίνιο και Τζαγκόεφ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code