ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Γιατί δεν δούλεψες στα στημένα Μανόλο;

Έχει περάσει το ...''εφιαλτικό'' βράδυ των φίλων της ΑΕΚ και πλέον έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο .
Φαίνονται όλα πιο καθαρά.Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 0-2 στο ΟΑΚΑ.

Λίγο πριν αρχίσει το ματς ακούστηκαν διάφοροι παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους Ρώσους . Όπως η ζέστη και τότε...ήρθε η ωραία απάντηση από την πλευρά τους '' Ξέρετε και εμείς έχουμε ζέστη στην Ρωσία ''. Ο άλλος παράγοντας ήταν αυτός της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας , ότι δηλαδή δεν μπορεί να αντεπεξέλθει απέναντι σε δύσκολους αντίπαλους και δέχεται εύκολα γκολ.

Ήταν λογικό και αναμενόμενο επομένως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται συνέχεια σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης , να μην παραταχθεί με την γνωστή αμυντική της τριάδα αλλά να κλειστεί περισσότερο προκειμένου να πάρει το μηδέν στην άμυνα της . Το πρώτο στάδιο λοιπόν του μηδέν βρήκε πως θα το βγάλει εις πέρας. Το θέμα του γκολ όμως ; Οι Ρώσοι πλην των κόντρα επιθέσεων θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι και στα στημένα λόγω των ψηλών κορμιών που διαθέτει η ομάδα τους. Ο Μανόλο Χιμένεθ το ήξερε , δεν το δούλεψε όμως. Όχι μόνο δεν δούλεψε τα στημένα εν ώρα άμυνας αλλά ούτε την αμυντική λειτουργία καθ ' όλη την διάρκεια του 90λεπτου . Φάνηκε άλλωστε πολλές φορές στον τρόπο που λειτουργούσε η 4αδα πίσω από την μεσαία γραμμή κάθε φορά που έπρεπε να αμυνθεί . Ήταν άλλωστε κάτι που είχαμε διακρίνει και στην περίοδο προετοιμασίας , όπου η ομάδα δεχόταν πολύ εύκολα σχετικά γκολ . Πολλές ήταν οι φορές που χρειάστηκαν οι δύσκολες επεμβάσεις των Ανέστη, Μπάρκα και Τσιντώτα ώστε να μην ανέβει ο δείκτης των γκολ που είχε δεχθεί η Ένωση. Εχθές ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε γνωστό στους δημοσιογράφους πως περίμενε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να απειλήσει από στημένες φάσεις αλλά και πως είναι ανώτεροι σε αυτόν τον τομέα από την ΑΕΚ . Γιατί λοιπόν δεν δόθηκε περισσότερη βάση σε αυτή την άσκηση από την στιγμή που το γνώριζαν ότι θα απειληθούν με αυτόν τον τρόπο ; Θυμίζουμε πως και τα δύο γκολ που δέχθηκαν οι ''κιτρινόμαυροι'' ήταν από κόρνερ και χάθηκαν τα μαρκαρίσματα και στις δύο φάσεις.

Οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ για τα γκολ :

''Ένα παράλογο κόρνερ, που θα μπορούσε να μην υπάρξει, ήρθε και μετά έδειξαν οι Ρώσοι πως είναι ανώτεροι από εμάς στα στημένα. Είναι αυτή η μια φάση του ποδοσφαίρου που κρίνει αποτέλεσμα. Με την μπάλα στα πόδια δεν ήταν καλύτεροι από εμάς, αλλά με την μπάλα στον αέρα, ήταν καλύτεροι.''

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code